Kreditní karty Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod zivan 18. 1. 2017 18:59

Stalo se taky nekomu, ze mu u Billa karty prestali vracet poplatek za vedeni?

Mam pocit, ze to souvisi s vymenou karty, kdy menili Citi karty za RB, ta vymenena karta mela rozmazany carovy kod a v Bille nesla nacist. Po telefonicke reklamaci tu novou zablokovali a poslali jinou, uz s nerozmazanym carovym kodem...a v dalsim vypisu uz poplatek vraceny nebyl.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod J.Kubis 18. 1. 2017 19:06

Mám převedenou Life kreditku a na ní nastaveno 100% inkaso. Dosud bylo toto inkaso zdarma. Ví někdo jak to bude po 1.4. ? V ceníku poplatek je, ale to je i dnes.
J.Kubis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod franko_cz 18. 1. 2017 19:10

eR99 píše:davsopl, franko_cz: V platební bráně ČSOB mají na KK World již novou "reklamu" s max. 2400 Kč ročně. Sice to není v souladu s tím, co má ČSOB u této KK na webu, ale pochybuji, že 1%,1000 Kč/m bude mít dlouhého trvání.Již jsme to řešili ve vláknu ČSOB.

O tom vím a nevadí mi to, běžným provozem ani víc neutratím takže mi ta vratka max 200 Kč měsíčně bude stačit.
franko_cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod dlouhy.dejw 18. 1. 2017 19:15

Že by končila doba KK blahobytu?
dlouhy.dejw
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fremantle 18. 1. 2017 19:24

J.Kubis píše:Mám převedenou Life kreditku a na ní nastaveno 100% inkaso. Dosud bylo toto inkaso zdarma. Ví někdo jak to bude po 1.4. ? V ceníku poplatek je, ale to je i dnes.

To je dobrá otázka, ale spíš se zeptej přímo u zdroje... Doposud k tomuto druhu změn byla RB docela benevolentní, dosud by ho i banka klientům, kteří měli původní kreditky RB Style nebo De Luxe (s nastaveným inkasem z dob, kdy ještě nebylo zpoplatněno a neměnili tuto instrukci), pořád účtovat neměla, ale je to takový risk při každé změně sazebníku, že je asi lepší si to nechat potvrdit pořád u nich. Každopádně ale stačilo změnit číslo účtu pro splácení a už poplatkování začalo.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 18. 1. 2017 20:06

Kdyz tu ctu ty spready u RB, netusite nekdo, jak je tomu u CS? Rikam si, ze z eBay/Ali vyhodim ty RB karty a nacpal bych tam z EP.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 18. 1. 2017 20:19

ČS není o moc lepší, na devizovém kurzu má spready 5 % a na valutovém 5,4 % (ten používá pro výběry z bankomatu). To je prašť jak uhoď. Každopádně na pravidelné platby v USD nebo EUR je nejlepší si danou měnu postupně přikupovat levněji třeba od nějaké devizovky a využívat multiměnovou funkci ke kartě (a pak je už je jedno, jestli v RB nebo ČS).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Hlava 18. 1. 2017 20:24

Nuze, otazka je tedy jasna. Ke komu utect, kdo ma nejlepsi podminky pro vratky z KK? Mesicne dojim tak +/- 1000 Kc, tudiz zariznuti na 350,- mesicne je o nicem, za to si me penize Raifka nezaslouzi :-)
Hlava
Nadšenec

Odeslat příspěvekod radecekh 18. 1. 2017 21:11

Mě docela RB potěšila. Life kreditka bude stále použitelná. Sice místo průměrné pětistovky měsíčně vydělám jen dvě stovky, ale i to je lepší než nic a navíc si nemusím zřizovat účet, což jsem čekal, že bude podmínka. Zůstala i možnost druhé karty (pro manželku). Chodit někam jinam asi nemá smysl.
Chápu, že to dojiče štve, ale já vždy bral kreditku jen jako výhodnější variantu k platbě debetkou, což zůstane zachováno.
radecekh
Diskutér

Odeslat příspěvekod Peťo6 18. 1. 2017 22:17

zivan píše:Stalo se taky nekomu, ze mu u Billa karty prestali vracet poplatek za vedeni?

Mam pocit, ze to souvisi s vymenou karty, kdy menili Citi karty za RB, ta vymenena karta mela rozmazany carovy kod a v Bille nesla nacist. Po telefonicke reklamaci tu novou zablokovali a poslali jinou, uz s nerozmazanym carovym kodem...a v dalsim vypisu uz poplatek vraceny nebyl.

Podobne u mňa. Musíš to reklamovať, mali by to vrátiť a potom už neúčtovať.
Peťo6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod osobne2 18. 1. 2017 22:53

ripper6 píše:a co je to ta ekomerce?

internetová platba
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod dalich 18. 1. 2017 23:40

J.Kubis píše:Mám převedenou Life kreditku a na ní nastaveno 100% inkaso. Dosud bylo toto inkaso zdarma. Ví někdo jak to bude po 1.4. ? V ceníku poplatek je, ale to je i dnes.

Pokud měl kdokoli inkaso v době, kdy bylo bez poplatku, bude bez poplatku i nadále. A to i v případě, kdy se změní inkasní účet. Vyzkoušeno na lidech :mrgreen:
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Noclaf 19. 1. 2017 00:03

Mne mail dorazil dnes a pekne me *****. :-( KK Life jsem docela solidne dojil (15k+ mesicne utrata) a pokles na polovinu je sakra hodne. K tomu max 350 limit protoze ten jejich srandaucet si zakladat nechci.
Takze to vidim na Premium Konto u CSOB + jejich kreditka. Zku*** raifka. Sezrala mi KK Citi i ucet v Zuno. :-(
SI ALTERUM SIT OPTANDUM, MALIM EQUIDEM INDISERTAM PRUDENTIAM QUAM STULTITIAM LOQUACEM
Merida AM 3000D 2008 + Sigma Sport Mirage EVO X;
Noclaf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 19. 1. 2017 00:50

eR99 píše:davsopl, franko_cz: V platební bráně ČSOB mají na KK World již novou "reklamu" s max. 2400 Kč ročně. Sice to není v souladu s tím, co má ČSOB u této KK na webu, ale pochybuji, že 1%,1000 Kč/m bude mít dlouhého trvání.Již jsme to řešili ve vláknu ČSOB.

Jo vypada to, ze zdejsi nejvyssi mistri to podojili tak, ze to radsi banky zrusej nebo poradne seriznou, to by bylo aby beznej vovcan necvakal a vobiral banku :twisted:
...ale neboj, zdejsi nejvyssi mistri najdou hacek, kde jinde neco bance urvat :D Otazka bude, zda se jeste nekdy podeli s bilym konem a mistni spodinou :hm
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod xtonda 19. 1. 2017 10:39

Hlavně je to už víc než rok co klesl výnos vydavatelů karet zhruba na pětinu, z 1 % z obratu na 0,2 %, takže dřív při 1 % vratce banka jen přenechala výnos klientovi, teď to musí dotovat ze svého, takže se to logicky utlumuje.
xtonda
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka