Kreditní karty Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Michal.Krsik 11. 3. 2017 11:37

Sice si mi to nezdálo, tak jsem se třikrát ptal, jestli si je tím jistá a říkala, že je to poslední aktuální info co mají. No nic, zůčtování budu mít 11.4, tak uvidím a pak kdyžtak zruším
Michal.Krsik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fremantle 11. 3. 2017 11:48

Já jsem prémie čerpal přes živého operátora včera a podle historie hovorů to trvalo 2 minuty 16 sekund (a to měl jsem to ještě s nabídkou "supervýhodné" konsolidace), takže nic strašného... Ale pravda čerpání přes plechovou hubu jsem měl zpravidla do minuty vyřízeno.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Delitzsch 11. 3. 2017 11:50

Když už to omezení finančních služeb zavádějí, udělali by jenom poloviční opatření, když by poštu nechali. Nedávalo by to smysl, pokud bychom neuvažovali nepravděpodobnou možnost, že se chtějí chovat proklientsky. V dubnu se uvidí.

fremantle: Už máš ten účet ve WSPK? Populár VIP?
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 11. 3. 2017 12:04

Jo, mám, předevčírem jsem zakládal, jeden uživatel mě doporučil... Ale jen základní Populár, v tom VIP nevidím moc přidané hodnoty za tu cca. stokorunu měsíčně. A budu mít Maestro... Škoda, že ta banka jinak moc zajímavého nenabízí, zatím mi přišla taková "nejnormálnější", tak doufám, že časem aspoň nabídnou aspoň zajímavou sazbu na spořicím účtu.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Delitzsch 11. 3. 2017 12:28

fremantle píše:Jo, mám, předevčírem jsem zakládal, jeden uživatel mě doporučil... Ale jen základní Populár, v tom VIP nevidím moc přidané hodnoty za tu cca. stokorunu měsíčně. A budu mít Maestro... Škoda, že ta banka jinak moc zajímavého nenabízí, zatím mi přišla taková "nejnormálnější", tak doufám, že časem aspoň nabídnou aspoň zajímavou sazbu na spořicím účtu.

Ten základní Populár má výhodu ve výběrech z ATM zdarma. Dobrá je karta Maestro v ceně balíčku. Velmi neobvykle nechávají design všech platebních karet původní ČSOB, narozdíl od Sberbank nebo Oberbank, vůbec se nepozná, že jde o kartu WSPK. Pak mi přijde dobré, že SEPA platba se připíše na účet zahraniční banky ve stejný den, když se zadá dopoledne. Neobvyklá je přirážka u plateb v USD. Při delší dobré historii jsou velmi vstřícní u úvěrových produktů. Pro depozita nejsou individuální podmínky u větších vkladů o moc lepší než pro běžné klienty. Ale jsou schopni v individuálních případech dobrým klientům (ne když někdo přijde z ulice) zprostředkovat otevření účtu v rakouské části banky. Pokud tam nechodí plat/mzda je nicméně rakouský účet velmi drahý, platí se třeba za transkace kartou u obchodníka. Přeposílají si dokumentaci přes hranici mezi pobočkami, sami otevřít účet nemohou. Bankovní systém v české části je úplně oddělený od systému v rakouské části.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mikka1 11. 3. 2017 13:47

fremantle píše:A budu mít Maestro...

:-)
Je nějaký důvod, proč ČSOB vydává pro cizí banky všechny běžné typy karet, ale vlastním klientům to neudělá?
Tedy udělá, když chce, dítě dostane Visu Electron se zablokovanými platbami po netu automaticky...
Mikka1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fremantle 11. 3. 2017 13:59

Myslím, že rozumný důvod k tomu není, spíš jen nějaký "politický" - asi "svým" klientům chce nabízet " prestižnější" verze karet a parterské banky budou paběrkovat s elektronickými verzemi (nebo si jejich klienti za ně připlatí)... :hm

Ta WSPK mohla IMHO klidně poskytnout tu jednu příchozí a jednu odchozí SEPA platbu i v základu (vím, že mají v ceníku nějaké balíčky SEPA plateb, ale i ty jsou relativně drahé), pak by mi přišla konkurenceschopná, pokud by tam měli k tomu pak ještě multiměnovou kartu na eurový účet, tak by to byla ještě rozumnější volba než RB... :-)
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Mikka1 11. 3. 2017 14:38

Asi jo, je fakt že pak ty elektronické nabízejí o dost levněji.

Nevíš, je pravda že z jejich bankomatů (myslím WSPK, Sberbank, Oberbank) se dá vybírat kartou ČSOB bez poplatku? Tvrdili mi to na pobočce ČSOB, ale nemám odvahu to zkusit a v sazebnících nevidím.
Naposledy upravil Mikka1 dne 11. 3. 2017 16:07, celkově upraveno 1
Mikka1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fremantle 11. 3. 2017 15:50

Ano, je to pravda, bankomaty Oberbank, WSPK, Sberbank CZ provozuje ČSOB, chovají se jako vlastní a jsou jen "přebarvené", není důvod se jich obávat a klienti ČSOB z nich vybírají za úplně stejných podmínek (naopak klienti těchto bank můžou mít mírně znevýhodněn výběr ze "standarních" bankomatů ČSOB/Era - třeba u WSPK je ceníková položka za výběr ze "svého" bankomatu 6 Kč a z "pravého" ČSOB 8 Kč)...

A takový drobný rozdíl je akorát v tom, že nejnižší nominály v těch cobrandovaných bankomatech jsou 200 Kč, zatímco u "vlastních" jsou 100 Kč. Jinak kdysi před lety jsem dostal příručku od Ery, ve které byl seznam bankonatů ve městě a byly tam právě i tyhle bankomaty uvedené jako vlastní, jistě je mají i v přehledu na webu...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod xkanourek 11. 3. 2017 18:47

Pls víte někdo jestli má RB stejné kurzy na kreditce i na debetce? popř. jak oproti tomu vychází Cool karta...bohužel mám zrovna cetelemku téměř na suchu a manželka si teď vzpomněla, že chce zítra do polska=útrata cca 6-10 tis, hlavně že sem se ji v týdnu ptal 8-S
xkanourek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Delitzsch 11. 3. 2017 19:05

Pokud vím, tak DK i KK RB mají stejné kurzy - deviza prodej + směnná přirážka. U DK je výhodné případné napojení na multiměnový účet - vložit cizí měnu na účet, pak platit z cizoměnové složky bez přepočtu kurzu. KK vždy pouze přes kurz v CZK. Cool karta má kurz ČSOB deviza prodej. Karty ČSOB bych upřednostnil, vychází výhodněji... Poslední známý kurz ČSOB 6,392, RB 6,427 za 1 PLN (deviza prodej). Směnná přirážka RB je stále 0,75% deviza střed, sníží se až od 1.4.
Naposledy upravil Delitzsch dne 11. 3. 2017 19:15, celkově upraveno 1
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod xkanourek 11. 3. 2017 19:13

Díky, tušil jsem, že by CSOB mohla být trochu lepší, měl sem si blbec nechat vydat kartu aj vod Creditasu...
xkanourek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Delitzsch 11. 3. 2017 19:17

Jen u Cool karty pozor, aby byly údaje majitele ověřené bankou, jinak je od 1.3 měsíční limit 5 tis. (po ověření 250 tis.)
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod dlouhy.dejw 11. 3. 2017 19:50

fremantle píše:Ano, je to pravda, bankomaty Oberbank, WSPK, Sberbank CZ provozuje ČSOB, chovají se jako vlastní a jsou jen "přebarvené"

Minimálně bankomaty Sberbank mohu potvrdit z vlastní zkušenosti.
dlouhy.dejw
Nadšenec

Odeslat příspěvekod phaethon 13. 3. 2017 18:35

Zdravím vás, poprosil bych o zkušenosti - povedlo se někomu usmlouvat zrušení 50Kč poplatku za vedení karty (při splnění podmínek 1 transakce/měsíc a bez založení bankovního účtu)? Mám RB Life (akce Aukro).
phaethon
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka