fremantle píše:Jo, mám, předevčírem jsem zakládal, jeden uživatel mě doporučil... Ale jen základní Populár, v tom VIP nevidím moc přidané hodnoty za tu cca. stokorunu měsíčně. A budu mít Maestro... Škoda, že ta banka jinak moc zajímavého nenabízí, zatím mi přišla taková "nejnormálnější", tak doufám, že časem aspoň nabídnou aspoň zajímavou sazbu na spořicím účtu.
Ten základní Populár má výhodu ve výběrech z ATM zdarma. Dobrá je karta Maestro v ceně balíčku. Velmi neobvykle nechávají design všech platebních karet původní ČSOB, narozdíl od Sberbank nebo Oberbank, vůbec se nepozná, že jde o kartu WSPK. Pak mi přijde dobré, že SEPA platba se připíše na účet zahraniční banky ve stejný den, když se zadá dopoledne. Neobvyklá je přirážka u plateb v USD. Při delší dobré historii jsou velmi vstřícní u úvěrových produktů. Pro depozita nejsou individuální podmínky u větších vkladů o moc lepší než pro běžné klienty. Ale jsou schopni v individuálních případech dobrým klientům (ne když někdo přijde z ulice) zprostředkovat otevření účtu v rakouské části banky. Pokud tam nechodí plat/mzda je nicméně rakouský účet velmi drahý, platí se třeba za transkace kartou u obchodníka. Přeposílají si dokumentaci přes hranici mezi pobočkami, sami otevřít účet nemohou. Bankovní systém v české části je úplně oddělený od systému v rakouské části.