letištní salónky

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 3. 5. 2017 08:08

O Praze mluvím, tady to platí určitě - prostě ukážeš jakoukoliv Erste kartu (Visa/MC, debetní/kreditní) a máš vstup zdarma (a možná i s doprovodem, to se zde v diskusi řeší, kdo ještě jo a kdo už ne-e).

Varianta druhá - ukážeš Priority Pass a máš vstup s kým chceš, ovšem odečítají se volné vstupy.

Jak by to bylo v nějakém jiném Erste salonku (na jiném letišti, než v Praze) nevím, docela by mě to zajímalo.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod ripper6 3. 5. 2017 09:37

PatrikChrz: no i tak spatny to nebylo ale kdyz zvazim ze ted poletim treba az za rok zas nekde, tak celej rok jak blbec ted musim udrzovat preposilani penez a to jen proto abych pristi rok mel pojisteni a zas vstupy do salonku.
Ja zas rocne tolik nelitam a kdyz uz tak aspon na mesic s x prestupem. Tam je to pak dobry v tom, ze kdyz tam cekam tak napiju se neco a hlavne kdyz je tam pc s internetem. Ten totiz na cestach nemam a tak ho vocenim tak ruzne.

Dekuju za vysvetleni. Praze jsem to ani neuzil, jelikoz to jsem uz sel na odbaveni a zas tolik necekal. Jinde mam flasku skladaci, tak napustim vodu a mam piti i do letadla na kratsi let.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod jujec 4. 5. 2017 10:57

PatrikChrz píše:Tady si směšuješ dvě věci. Vstup do Erste salonku na Pritority Pass kartu (tam je opravdu všem buřt, kdo na ní jde, prostě "kus jako kus") a vstup na Erste kartu (nečerpají se volné vstupy na Priority Pass).
Klientům Erste je právě o ten druhý způsob, aby si "neplýtvali" ty 4 vstupy, když na Erste kartu mohou do Erste salonku kolikrát chtějí.

PS: nějaký způsob, jak se dostat ke kartičce se symbolem letadla bez nutnosti mít u RB uložen ten 1,5 milonu prakticky bezúročně (tedy na 0,5 % p.a.) a investovat nechci?

Přiznám se, že si to nepamatuju - vzal jsem si všechny 3 karty, co mám EP, a oni nás tam pustili. Bylo to v listopadu, takže nějaké odečítání vstupů jsem neřešil, když od ledna to jde "od znovu".

Jinak kartu s letadlem mám jen kvůli tomu, že jsem měl CITI gold; jinak bych o to taky nestál za daných podmínek.
jujec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod obywan 4. 8. 2017 18:57

Jak probíhá vstup do salonku na Priority Pass? Myslím obecně, ne Praha/Vídeň.
Dá se vstoupit na cizí kartu? Nebo se nějak kontroluje jméno?
:P
obywan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eL Ká 4. 8. 2017 20:02

obywan píše:Jak probíhá vstup do salonku na Priority Pass? Myslím obecně, ne Praha/Vídeň.
Dá se vstoupit na cizí kartu? Nebo se nějak kontroluje jméno?

U mě zatím vždy porovnávali jméno na kartě se jménem na letence. A pak se taky podepisuješ.
eL Ká
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 11. 8. 2017 15:49

Priority Pass - Madrid - Brusel tak treba musis ji predlozit, pak podepsat na terminalu. Letenku videt nechtej, nekde se jen zeptaj kam letis.
Takze ano, pokud bys umel udelat podobnej podpis, tak teoreticky bys mohl jit na nakyho Novaka.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod jisy 10. 9. 2017 14:45

Podle informace od RB k 21.9.2017 ukončuje Mastercard věrnostní program MC ELITE a nahrazuje ho programem Priceless Prague. Na stránkách www.priceless.com zatím o Praze nic není - pouze jiná města. Co se týká salonků zkusil jsem vyhledat Vídeň (Jet Lounge) a měla by být pouze sleva 10% ze vstupného od 30 €. Nevypadá to příliš dobře ... Nemáte někdo lepší informace ?
jisy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 10. 9. 2017 15:18

Pro Česko je to zde: http://www.pricelessspecials.cz/

A je to zcela k ničemu
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jisy 10. 9. 2017 17:13

Když obě stránky porovnám, tak to není totéž. Priceless Prague by měl nahradit stávajíci Mastercard Elite, což jsou zejména salonky na letištích, a není jasné, jestli RB (i jiné banky) zachová bezplatné vstupy do salonků.
Obávám se, že to skončí.
jisy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fc70 10. 9. 2017 17:23

Mastercard Elite je, až na ty salónky, něco kolem tuctu dražších a zřídka navštěvovaných obchodů; to by Priceless Cities docela odpovídalo, rozhodně líp než Priceless Specials.

Salónky nevím. Z 0,3% interchange fee, která je stejná jako u úplně základních karet, to banky platit asi nebudou; možná má MasterCard větší síťové poplatky pro prémiové karty, ze kterých by to platil on, ale nenašel jsem nic, co by tomu nasvědčovalo. Samozřejmě to MC může dělat čistě jako reklamu / důvod mít MC kartu, i když se to samo o sobě nezaplatí.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod jisy 10. 9. 2017 18:19

Radek.Hulan píše:A kde jsi to četl?

RB ani MC o tom nic nepíší..
https://www.rb.cz/osobni/kreditni-karty/karta-deluxe
https://www.eliteprogram.cz/cz/mc-lounge/praha

Letěl jsem z Vídně a tak jsem se chtěl podívat do salonku, nemohl jsem ale kartu Elite programu najít. Vyžádal jsem si proto novou od RB, v informační SMS o zaslání jsem dostal nahoře zmíněnou informaci (dne 1.9.) .
jisy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 10. 9. 2017 18:25

Je možné, že to Raifka zruší. Bude se tedy u nich platit 450 Kč s 350 Kč vratkou právě na Priceless Specials.

Protože: "Držitelé prémiových karet Mastercard (Platinum, World Elite) mají vstup do salonku Mastercard Lounge zdarma"

Raifka má jen "World", ne "World Elite". Pro "World Elite" je potřeba Erste Premier či ČSOB Premium.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jisy 10. 9. 2017 18:57

Mám jen RB Life (dříve Citi), tedy "World". Na moje potřeby mi to stačí.
jisy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 10. 9. 2017 19:10

Já mám u Raifky "De Luxe" kreditku, která je taky jen "World", ale zatím na to pouštěli do MC salónku v Praze zdarma.

Njn, dnes je lepší mít třeba Spořitelnu než Raifku. :) Na Terminálu 1 je MC salónek (a Spořka vydává World Elite kartu) a na T2 pak jejich Erste. Ideální.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka