letištní salónky

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Prologer 5. 3. 2019 17:53

V té Moskvě to bylo zdarma jen pro držitele WE nebo i pro hosta?
Já tam vždycky byl na PP (mám ji neomezenou, tak neřeším), ale kamarád tam teď poletí a mají s partnerkou jen jednu WE dohromady.
A taky se mi tam ten salonek vždy líbil, byl jsem tam už ve 3 a všechny příjemné. Jsou i lepší, ale je to tam příjemný nadprůměr.
Rád vás doporučím do Crypto.com, Revolut, Plutus apod. Napiště PM
Prologer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xls 5. 3. 2019 18:20

Podle https://www.svo.aero/en/services/busine ... mastercard to vypadá zdarma jeden host + 2 děti,takže relativně v pohodě.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 6. 3. 2019 09:49

Někdo nějaké zkušenosti s následujícími destinacemi? Mám MC World Elite (zde asi k ničemu) a 4 vstupy na Priority Pass od ČSOB (holt kdyžtak vyplýtvám), letím s manželkou.

Zurich - vidím tam několik různých salónků, mám 5 hodin času na přestup v rámci jedněch (švýcarských) aerolinek (Praha => Zurich => Mahé).

Mahé (Seychely) - tam moc na výběr není, akorát nevím, jestli domestic nebo international. Opět mám asi 4 hodiny času mezi příletem z Zurichu a lokálním letem dále.
Mr.Scully
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 6. 3. 2019 10:48

Tak letiště Mahé vypadá jako vybydlené autobusové nádraží v Adršbachu. Tam bych se salónkem moc nepočítal.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 6. 3. 2019 19:12

Dva tam podle všeho (web PP) jsou, jestli ovšem stojí za navštívení, to je věc jiná :D
Mr.Scully
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod doonio 6. 3. 2019 19:37

Web PP je docela žalostný na jakékoliv detailní informace , jak salónek vypadá, co vše je v nabídce, případně jak jej hodnotí uživatelé..vždy se snažím dohledat info o salónku podle Google map (např. ve Vídni jsou všechny nabízené zdarma ke kartám MC WE ) a případně https://www.loungebuddy.com/ je také dobré na nějaké recenze.
doonio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 6. 3. 2019 21:32

Užitečných recenzí je na internetech plno, i na různých blozích lze najít pořád nějaké posty i s fotografiemi a určitě jsou relevantnější, než některé výblitky tady na fóru. Na webu PP si má víceméně cenu zkontrolovat jen, které salonky lze využít.

Ve Vídni právě nelze na karty MC vstupovat do salonků Austrian (ty jsou hned po třech jako pro Schengen, tak i non-Schengen) - Business je podle recenzí docela bída, ale Senator by měl být na tom naopak velmi dobře.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Bancroft 23. 3. 2019 02:12

Nevi prosim nekdo, jestli se da s Lounge Key nebo Priority Pass urychlit pruchod kontrolou na letisti v Praze nebo ve svete, pripadne co je k tomu potreba?
Bancroft
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wit.cz 23. 3. 2019 07:13

Amsterdam - Aspire Lounge - čisto, pozorný servis, malá nabídka jídla a pití (k snídani pečivo, šunka, sýr, müsli, z nápojů káva, džus, pivo, víno, pár lahví tvrdého, před odchodem k obědu pouze navíc těstoviny s rajčaty), pohodlné sedačky se zásuvkami a usb, výhled na střechu, kde probíhá stavební ruch
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Přeborník

Odeslat příspěvekod goropes 23. 3. 2019 08:40

Bancroft píše:Nevi prosim nekdo, jestli se da s Lounge Key nebo Priority Pass urychlit pruchod kontrolou na letisti v Praze nebo ve svete, pripadne co je k tomu potreba?

Nikoliv, priority pass je jen název programu, který umožňuje či zlevňuje vstup do salonků, které jsou do jeho sítě zařazeny.
Jinak žádnou prioritu při průchodu bezpečnostní kontrolou nebo při nástupu do letadla zpravidla nedává.
Většina letišť má nějakou službu "fast track", tedy rychlejší průchod bezpečnotní kontrolou, pravidla pro využití se liší letiště od letiště, zpravidla můžou cestující s bussiness/first class letenkami, s gold nebo ekvivaletním statutem významějších programů, a ti, kdo si službu extra zaplatí.
Výjimkou je pár letišť, kde pokud využíváte salonek (např. použijete volný vstup do salonku na priority pass), dostanete zároveň právo využít fast track. Ale tato varianta je celkem výjímečná.
goropes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 23. 3. 2019 11:42

V praze lze fast track na kartu od sporky
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod motley 23. 3. 2019 11:48

Příjemně překvapil salonek na letišti na Mallorce "Sala VIP Valldemossa". Šli jsme tam původně spíš z nouze (2 hod. zpoždění letu), ale výběr jídla a pití vč. zákusků, ovoce atd. tam byl poměrně bohatej. Ani tam skoro nikdo nebyl, což ale bude i tím, že byl březen, jestli to tam v sezoně vypadá jako na Mallorce celkově, tak to asi nebude kdoví co...
motley
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 30. 3. 2019 11:06

Překvapuje mě, že na Mastercard World Elite se dostanete i jinde než v Praze a Vídni? Za chvíli letím do Zurichu, tam mám s World Elite smůlu a musím vyplýtvat Priority Pass, je to tak? Je jedno, který z tamějších asi pěti salónků využiju?
Mr.Scully
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mareka 1. 4. 2019 08:37

Malaga, Španělsko: VIP salonek v prvém patře, prostorný se sedačkami a dětským koutkem s TV, slušný výběr studeného jídla, cca 4 druhy teplého. Velmi široký výběr nealko i alko nápojů (včetně šumivých vín a tvrdého alkoholu). Personál nabídku neustále doplňuje.
mareka
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Prologer 1. 4. 2019 12:27

Tak v Bukurešti mě v MasterCard salonku poslali někam, že berou jen rumunske karty. Ví, že to MC na stránkách píše jinak, ale je jim to jedno...
A žádný Priority salonek tam není, takže poprvé po tak 50 letech cekani na gatu.
Prologer
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka