letištní salónky

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tramin 26. 8. 2023 08:00

Raději se slušně zeptat obsluhy. Já např. nemám problém ve Vídni odnést si sebou nějakou vodu do letadla.
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 28. 8. 2023 09:14

Oficiálně to je zakázáno, v Soulu dokonce byly cedule, že odnos čehokoliv bude řešen s policií.
Jak píše kolega - zeptat se obsluhy je nejférovější způsob.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Lafayette16 28. 8. 2023 09:27

Na druhou stranu obzvláště v Asii si vždy všichni berou sebou ze salonku pití. Viděl jsem dost často (samozřejmě ne deset plechovek piva, ale nalévají si do svých vlastních lahví). Zdálo se mi, že to všichni berou jako samozřejmost.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod stepano 31. 8. 2023 19:13

Povedlo se někdy někomu vlézt do lounge více než 6 hodin před plánovaným odletem? Nějaké tipy? ( napadlo mě jim nabídnout, ať si strhnou klidně 2 LK vstupy (?)) Budu mít na LGW 6 hodinový přestup, a rád bych ho celý strávil v loungi.
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 1. 9. 2023 04:14

zcela určitě jsem někde byl velmi dlouho před plánovaným odletem, určitě déle než ty 2-3 hodiny, ale už si nepamatuji podrobnosti. Jednou mě upozornili, že mě za 2(3) hodiny přijdou vyhodit, ale mám pocit, že nepřišli.

Určitě bude záležet na aktuální obsazenosti salonku.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod xls 1. 9. 2023 06:35

Při přestupech není problém jít do salónku kdykoli, ani s těmi 2x placenými vstupy (pokud by to nehlídali). Vyplatí se podívat, na jak dlouho vstup je, některé salónky jsou na 2-3-4 hodiny, takže se vyplatí vybrat ten s delším pobytem.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod goropes 2. 9. 2023 13:23

je to salonek od salonku jinak, nebo možná i podle člověka, který je zrovna za přepážkou.
Někde ten čas striktně kontrolují a dřív člověka nepustí, jinde bez problémů.. jednou jsem byl někde 8 hodin. Ale co platilo tehdy, nemusí už být pravidlem dnes.
Počet lidí s nějakým LK/PP vstupem asi dost narostl, kapacity salonků nikoliv..
goropes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jichaj 18. 3. 2024 11:43

Připravuje se: Rozšíření kapacity VIP salonku v Terminálu 2

Záměrem investora je rozšíření stávajícího VIP salonku v Terminálu 2 na letišti Praha/Ruzyně. Rozšíření se provede pomocí nástavby na střeše Terminálu 2 a prostor se také rozšíří o novou vyhlídkovou terasu.

Tak uvidíme, co to bude v reálu.
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod saabik 18. 3. 2024 12:19

Kdybyste náhodou někdo navštívili salonek v Salalah, tak jedna čerstvá nepříjemná zkušenost.

Čekáme v salonku na boarding. Před námi na televizi s odlety jeden let do Itálie cca 20 minut před naším plánovaným odletem, boarding. Náš let zatím bez infa. Odlet plánovaný cca 30 minut po nás do Muscatu, open gate. Čekáme. Let do Itálie last call, let po nás do Muscatu boarding, náš let stále bez informace. Divné, nemají v salonku ani hlášení. Na televizi žádné info. No nic, do plánovaného odletu cca 15 minut, jdeme raději čekat do odletového gate. Vyjdeme ze salonku a recepční se nás ptá, jestli letíme do Prahy, že je last call a asi nás vyhlašují. Běžíme, dveře už zavřené, rychle nám kontrolují letenky a pouští tunelem do letadla.

Je to sice naše blbost, ale opravdu jsme nečekali, že bude problém s ukazatelem zrovna našeho letu, když u ostatních bylo vše v pořádku.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod STSCHvojkoviceBrod 9. 4. 2024 09:09

Ahoj, jak dobře je vybavený Erste salónek na terminálu 2 v Praze?
STSCHvojkoviceBrod
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod frelichl 9. 4. 2024 09:56

Zalezi co myslis vybavou. Spousta mist k sezeni (taky vetsinou hodne zaplnene), zasuvky vsude. K dispozici noviny a magaziny. Maly detsky koutek. Jidlo dost basic (oblozene housky, polevka, pomazanky), k piti alhohol (pivo, vino, tvrdy alkohol) a soft drinks vcetne dzusu. Za me je to lepsi nez Mastercard salonek na Terminalu 1, ale oproti dobrym zahranicnim salonkum to neni nic moc, vlastni penize bych za to nedal.
frelichl
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod STSCHvojkoviceBrod 9. 4. 2024 12:08

Dík. Myslím hlavně to jídlo a nějaký nealko.
STSCHvojkoviceBrod
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 10. 4. 2024 09:06

Tam taky hrozně záleží v kolik tam dorazíš, když trefíš "oběd" tak to není špatné.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod Mirec Vrabec 1. 5. 2024 08:49

Práve som sa dočítal na stránke ČSOB Premium + je to uvedené aj na stránke visa.cz benefit program: na letisku vo Viedni je: 1) Karty Visa Infinite ve Vienna Lounge: "Držitel karty má vždy 2 vstupy ZDARMA za kalendářní rok, třetí a další vstup 31 Eur" 2) Karty Visa Infinite ve Sky Lounge: "Držitel karty má vždy 2 vstupy ZDARMA za kalendářní rok, třetí a další vstup 26 Eur."
Vždy chodím s MC WE, ale skúsil by som zobrať doprovod zadarmo na túto Visa kartu (aj keď sa tam píše, že držiteľ karty) Má s tým niekto skúsenosti?

P.S. vstup do salónikov po prílete vo VIE už nie je možný, nejde to ani s priority pass, musíte mať odletovú letenku. (skúšané 4x v oboch salónikoch tento rok)
Mirec Vrabec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod huhuhugo1 1. 5. 2024 10:38

Vyskúšané pred necelým mesiacom vo Vienna lounge a išlo to. Boli sme obaja naraz pri pultíku (ja a tchýně). Najprv som dal svoju ČSOB MC WE a pani za prepážkou sa opýtala, či doprovod na rovnakú kartu. Povedal som nie a podal som jej svoju ČSOB Visa Infinite, ešte ukázal môj borading pass a všetko v pohode.
huhuhugo1
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka