letištní salónky

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod stepano 17. 5. 2024 11:41

Pravda, obsluha kontroluje boarding pass, otázka jak moc důkladně kontrolují to jméno a ne třeba jen čas odletu. Každopádně už jsem si teď také udělal screenshoty svých 2 QR, takže odpadne práce s odhlašovaním/přihlašováním LK účtů :tleskani
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Lafayette16 17. 5. 2024 12:38

Ano, samozřejmě ten QR kód funguje jen tam, kde salonek akceptuje Digital Card.

Po pravdě nevzpomínám si, kdy obsluha kontrolovala jméno na kartě (při použití aplikace nebo QR kódu). Letenku ano.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 18. 5. 2024 12:56

STSCHvojkoviceBrod píše:Ahoj, když mám vyčerpané vstupy na Loungekey přes ČSOB, kdo další má nejvýhodnější podmínky? Ideálně abych na to nemusel zakládat další kreditku. Dva vstupy navíc by mi stačily.

Nejde mít k premium kontu ČSOB 2 kreditky, čili 8 vstupů ( kk na manželku třeba, nebo 2 kk na držitele konta s jiným číslem, samozřejmě)
Pokud máš RB,lze zřídit zlatou debetku za poplatek Kč 149/měs, kde jsou 4 vstupy do Loungekey a pak zrušit.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 5. 2024 16:28

K Exkluzivnímu kontu od RB jsou dvě zlaté debetky zdarma, takže až 8 vstupů. Je možné mít obě na stejnou osobu.
Pak je tu ještě kreditka RB, kde jsou 2 (kamarád tvrdí, že má 3 vstupy), nejsem si jist podmínkami.

Pak je tu kreditka KB World Elite se 4 vstupy (ale systém Dragon Pass), k TOP nabídce je zdarma.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod PULPANM 18. 5. 2024 18:24

k jaké KK RB jsou 2 vstupy zdarma do LoungeKey ?
Mám KK deluxe ale nikde jsem nenašel info.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 18. 5. 2024 18:50

RB poskytuje 2 volné vstupy na LoungeKey ke KK Premium (a ještě nad rámec vstupy do salonků MC (Ruzyně - T1, Vídeň - Sky Lounge, Bratislava - Caproni Lounge): https://www.rb.cz/osobni/kreditni-karty ... rb-premium, nicméně tato kreditní karta prakticky nedává nyní už žádný smysl - vedení bez poplatku je pouze k Exkluzivnímu účtu (jinak 199 Kč měsíčně), přičemž k samotnému Exkluzivnímu kontu lze získat zatou debetku, která má 4 vstupy na LoungeKey a cestovní pojištění (RB Premium cestovní pojištění neobsahuje!, což považuji u "prémiové" kreditky za zásadní nedostatek, cestovní pojištění nyní RB poskytuje jen ke zlaté kreditce Visa Gold, která je zpoplatněna 199 Kč měsíčně (není poskytovaná bez poplatku k žádnému balíčku služeb), ale ta opět neobsahuje vstupy do letišních salonků - teda kromě FastTrack Lounge)...

Tou RB Premium nahradila sérii kreditních karet s cashbackem, které byly kdysi poskytované ke kontům bez poplatku za vedení, např. RB DE LUXE ke kontu Premium (které už od 1. května není v nabídce a bylo nahrazeno "novým" Exkluzivním, předtím i ke Komplet kontu) - kdo si ji sjednal, tak ji má dosud... KK RB Premium z "prémiových" kreditních karet nabízí rozhodně nejméně muziky.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Prologer 19. 5. 2024 10:14

Uměli byste doporučit nějakou debetní a nepodnikatelskou kartu MasterCard pro vstup zdarma do MasterCard lounge na T1 (bez použití LoungeKey)?
Mám sice neomezený PriorityPass, ale potřeboval bych nějakou kartu pro manželku, protože se mi už párkrát stalo, že salonek byl plný a přijímali jen lidi s MasterCard kartou. Já mám podnikatelské MC na které tam taky pouští, ale vždy jen majitele (doprovod 450Kč).
Vím o kartách k ČSOB Premium a RB Exlusive, ale zrovna tyto 2 banky jsou pro ni problém kvůli předchozí historii (točení karet). Je tu ještě jiná varianta?
Rád vás doporučím do Crypto.com, Revolut, Plutus apod. Napiště PM
Prologer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fremantle 19. 5. 2024 11:32

Podle https://www.prg.aero/mastercard-lounge je vstup poskytovaný mimo jiné pro držitele karet MC klasifikace World Elite a vybraných World (v závislosti na tom, co si nasmlouvala banka - jinak je pro World vstup standardně zpoplatněn).

MC World Elite lze v ČR získat kromě KK k ČSOB Premium ještě u KB jako KK (v rámci Top nabídky je vedení bez poplatku) a jako debetku pro prémiové klienty Creditas: https://www.creditas.cz/mastercard-world-elite-silver (pak ji tuším vydávají pro klienty privátního bankovnictví ČSOB a FWR) - o jiných vydavatelech nevím.

MC World se vstupy do salonků vydává pravděpodobně pouze RB - World má v nabídce ještě KB (A karta a Karta 4U) a mBank (mKreditka Plus), ale k těm vstup do salonků MC nabízen nejspíš není.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Aldadol 19. 5. 2024 17:24

Tak si ten účet RB Exkluziv založ ty a na manželku nech vystavit MC Gold. Na ni se do MC salónku v Praze, Vídni i Bratislavě taky dostane.
Aldadol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod stepano 20. 5. 2024 08:53

No nevím jestli dát ženě kartu ke svému účtu je dobrý nápad :-D
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod cz01 20. 5. 2024 17:44

Tak jí dej kartu a sniž jí limity někam k nule a máš to :D
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod bubocz 1. 7. 2024 16:06

Ahoj,

poprvé chci v Praze na T2 využít FastTrack lounge místo Erste, protože kamarádi Erste premiér nemají. Zeptám se - vstup je z odletové haly ve stejném místě po schodech nahoru jako je Erste salónek, prosím? To znamená, že mohu projít přes tu individuální Security?
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 1. 7. 2024 16:17

je to na místě, co dříve RB salonek. Před individuální security. Dají ti pak priority nálepku na palubní vstupenku a pak příjdeš indivindi security až se najíš
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod bubocz 2. 7. 2024 05:53

Díky, vyzkouším
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bufalobil1 3. 7. 2024 09:41

Koukám že salonek FastTrack na T2 v praze lze využít pouze s kartou VISA Gold debit zdarma ale platí jen pro majitele. Hosté (rodina) až 4 ks platí 500 Kč ale nepochopil jsem jestli je to 500 za všechny a nebo 500 Kč za kus.Ty volné vstupy si tam tedy vystřílet nemohu?
A na druhé kartě Mastercard Gold debit jsou zdarma 4x vstupy ale také jen salonek Loungekey takže to také asi nemohu použít. Nezkoušel někdo?
bufalobil1
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka