letištní salónky

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PULPANM 7. 7. 2024 10:37

My byli vloni v Pilsner utquel rodinka,4, platil jsem tedy o 4x550 méně z účtu a odečetli se mi 4 LK vstupy.
Letos nás letí 5, tak jsem si udělal k ČSOB ještě RB kartu, celkem tedy 8 x vstup do LK nebo 8 x sleva 550 Kč z účtu v Pilsner a zeptal se dotazem ba LK, že budu při placení prezentovat karty 2, abych pokryl 5 x LK vstup/slevu a dostal jsem tuhle zvláštní odpověď. Z té to vypadá, jako by to nešlo, což mi připadá jako nesmysl. Proto mám karet víc, přeci, abych měl víc výhod.
Registroval jsem 2 karty v LK, každou extra, neb v jednom účtu LK může být jen jedna karta.
Takže mám 2 x QR kód případně fyzicky 2x plast

Please note that the lounge staff are permitted to scan only one card at a time, not two.

Your digital membership card on your online account is accepted at all our lounges, please remain logged into your online account when searching for lounges on our website or app.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod tmx643 7. 7. 2024 11:03

Myslím, že řešíš trochu blbosti. :)
1) Není nutné, aby v hospodě pro 5 lidí bylo čerpáno 5 vstupů, pokud tolik peněz neprojí.
2) Každá hospoda na světě ti klidně rozdělí účet na více plateb ("platit budete dohromady nebo zvlášť?"). Takže pokud fyzicky nelze účet třeba za 3000 Kč zaplatit dvěma kartami, tak z toho vrchní udělá účet za 2200 Kč a 800 Kč a každý dáš jinou kartou.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 7. 7. 2024 12:13

Platím jen já sám za všechny
Ale je pravda když utratím méně jak 550/osoba tak se dají účty rozdělí a sebere méně vstupů.
Ale- letos už žádný další výlet letadlem neplanuju, max ve 2 a když mám 8 vstupů tak klidně teď mohu 5 pustit.
Jen mne překvapila ta odpověď
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 1. 8. 2024 18:43

koukám na popisky u těch salonků v Praze

https://www.prg.aero/fasttrack-lounge
https://www.prg.aero/mastercard-lounge
https://www.prg.aero/erste-premier-lounge

a jako zaujalo mě u FastTrack
Při čekání lze však salonek využít i v případě odletu či příletu z Terminálu 1.

Myslím, že se tu řešilo, že Erste salonek na přílet u T2 dovnitř nepustí. Ve FastTrack to je jinak? A fakt to musí být přílet z T1?
Ladislav_2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 1. 8. 2024 18:59

fast track je totiž ve veřejné části ne? tím pádem tam má přístup "kdokoliv, kdykoliv"
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 1. 8. 2024 21:33

je ve veřejné části, ale stejně bych očekával, že je nutné předložit boarding pass ne? jinak by si tam člověk mohl chodit na svačinu jen tak :D

pokud přiletíš na T2, tak se ke vchodu do Erte salonku normálně dostaneš, ale "příletový" boarding pass ti nevezmou. aspoň mám pocit, že to tu někdo kdysi psal. nebo se pletu?
Ladislav_2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 8. 2024 08:52

Ano, musíš mít boarding pass, ale je jedno, jestli odlétáš z terminálu 1 nebo terminálu 2. Když je salonek za celníky, tak ti tě na "špatný" terminál nepustíš. Samotný salonek už jen řeší, jestli máš palubní vstupenku nebo ne.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 3. 8. 2024 06:04

Jasně, boarding pass na odlet a pak jestli je salonek ve veřejné nebo tranzitní části.

Ale zpátky k tomu na co jsem narážel já - Fast track lounge má v popisu, že lze použít při *příletu* z T1. To mi přijde divné.
Ladislav_2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jirik74 4. 8. 2024 11:13

Jirik74
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 8. 2024 08:43

Ladislav_2 píše:Jasně, boarding pass na odlet a pak jestli je salonek ve veřejné nebo tranzitní části.

Ale zpátky k tomu na co jsem narážel já - Fast track lounge má v popisu, že lze použít při *příletu* z T1. To mi přijde divné.

Fast Track je ve veřejné části, těsně před "privátním odbavením". Standardně všechny salonky povolují vstup jen při odletu (případně přestupu). Někdy si toho obsluha nevšimne, někdy, když bylo volno, tak mě v MC salonku pustili i na Lounge Key při příletu.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod esquire 9. 9. 2024 16:47

Zdravim, ma nekdo zkusenost se salonkem na letisti v Marsa Alam? Koukal jsem, ze je otevreny 24 hod. denne. Kdyz uplatnim vstupy z LoungeKey, bude se nejaka castka blokovat na karte? A kde ho, prosim, najdu? Moc dekuji.
esquire
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod saabik 9. 9. 2024 17:29

Nebude, pokud to bude z volných vstupů. Lokace v případě odletu/příletu dle popisu loungekey:
Landside - after Check-in, the lounge is located on the left hand side before the Immigration counters. Follow signs to the lounge.

Airside - after Passport Control pass through Duty Free and the lounge is located on the right hand side. International flights only.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 10. 9. 2024 01:01

ten salonek je fakt hrůza, trochu sušenek a nějaké soft drinks.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 10. 9. 2024 20:36

byl jsem tam jednou ještě s priority pass a potom několikrát pokus o vstup na lounge, ale to mi nikdy nešlo (lounge key určitě v pohodě, v praze při letu do Marsa fungoval, ale tam to nikdy nebyli schopní načíst) ... jsou to prý i jakoby 2 salonky (místnost u odevzdávání zavazadel a pak druhé prostory už u gate, já se tehdy rozhodl jít až u gate, ale údajně na jeden vstup je možné jít do obou) ... v druhé části nebylo v podstatě nic a obsluha mi na požádání přinesla co jsem si řekl (dost možná pro to došla do první místnosti :D )
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ROlda78 10. 9. 2024 20:53

Ahoj, zkušenost se salonkem v Antalya (TUR) a možnosti vstupu?
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Předchozí stránka