letištní salónky

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Lafayette16 31. 12. 2024 18:38

stepano píše: - v Santiagu (SCL) na International terminálu tě nepustí na LK pokud zároveň neletíš s aerolinkou patřící do SkyTeam, zkoušel jsem je ukecat, ale nepustili mě.

Není to porušení podmínek LK? Jistěže mohou do salonku nepustit lidi, když mají třeba plno, ale přímo s odkazem, že neletím nějakou konkrétní společností???
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod stepano 31. 12. 2024 19:04

Nevím, on ten salonek asi provozuje SkyTeam, ale mají tam u vstupu i logo LoungeKey, tak jsem tam suverénně nakráčel, ale ztroskotalo to na tom, že nemám boarding pass aerolinky patřící do SkyTeam. Dál už jsem to neřešil. Bohužel jiný salonek na mezinárodním terminálu SCL akceptující LoungeKey není (takže jsem nakonec vzal zavděk McDonalds, který byl hned vedle mojí odletové gate)
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod josefbuba 1. 1. 2025 12:40

V účtu LoungeKey se u RB neresetovaly vstupy tak jak u ČSOB. Počítám, že tedy od dnešního dne je možné použít opět plný počet vstupů?
josefbuba
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ripper6 1. 1. 2025 16:32

xls píše:Pro cestovatele zkušenost ze salónku v Pekingu (ani nevím, jak se jmenuje, ale je tady v terminálu Hainan Airlines jediný kromě China Airlines).

Jo tak ten jsem nebyl dle popisu a nebo jo? Vse zavreno, uplne nahore po schodech kam nas odkazali Air China.
Je tam uprostred takove sezeni jako jedno do kruhu, pak ruzne jako kozene sedacky a v cene vstupu je i sprcha :-) Kdyz spozdi let tak to clovek oceni, ale jidlo i vegi nic moc, me te Cine nic nechutnalo.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod xls 1. 1. 2025 23:00

Ono tam asi 2 nebudou. Jo, byla to bída, ale lepší než drátem do oka. Byl jsem tam okolo půlnoci a hlad jsem neměl, takže mě ty drobnosti stačily. Po 4hodinovým letu jsem sprchu nehledal, ale na jiných letištích při delších přesunech to potěší ještě víc než jídlo a pití.

Celkově ty čínský aerolinky, letiště, služby, jídlo - všechno bída, polofunkční, hnusný, tvrdý socík.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod bubocz 2. 1. 2025 11:54

stepano píše:
bubocz píše:Ahoj,

Máte někdo prosím zkušenost se salonky v Zurichu, Torontu a Santiagu?

Díky

Byl jsem ve všech, co potřebuješ vědět? Pokud se bavíme o salonkách, kde berou LoungeKey, tak:
- v Zurichu mám zkušenosti jen s těma co jsou na Schengen terminálu - jsou 2 (tuším Marhaba a Aspire), oba horší průměr
- v Torontu (YYZ) je skvělý salonek Plaza Lounge na T1 s chutným a teplým jídlem
- v Santiagu (SCL) na International terminálu tě nepustí na LK pokud zároveň neletíš s aerolinkou patřící do SkyTeam, zkoušel jsem je ukecat, ale nepustili mě. Pokud letíš z Domestic terminálu v rámci Chile tak salónků je tam hafo (byl jsem v Andes lounge a byl OK, s teplým jídlem ke snídani)

Ahoj,

zdravím a díky všem za reakce!

Letím Praha - Zurych - Toronto - Santiago a zpět s Canada Airlines - čili Zurych non Schengen a ne Sky Team. Toronto zní tedy dobře, Santiago je tedy zklamání a Zurych uvidíme.

Dobře zní i ty vnitrostátní salónky v Santiagu, já koukal i na další vnitrostátní v Chile a občas se tam na LoungeKey něco taky najde :-)
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 2. 1. 2025 18:35

xls píše:Ono tam asi 2 nebudou. Jo, byla to bída, ale lepší než drátem do oka. Byl jsem tam okolo půlnoci a hlad jsem neměl, takže mě ty drobnosti stačily. Po 4hodinovým letu jsem sprchu nehledal, ale na jiných letištích při delších přesunech to potěší ještě víc než jídlo a pití.

Celkově ty čínský aerolinky, letiště, služby, jídlo - všechno bída, polofunkční, hnusný, tvrdý socík.

Jo tak to je nic 4 hodky letu, to jsi letel jen "za roh" :-) Ja tam mel navic spolucestujici, takze ta prvne rikala ze vyuzije sprchu a ja se pak pridal.
Cine souhlasim, Peking nic moc vzduch, hodne parku na noc zavreno, docela slozite se dostat na hranice Pekingu obycejnym autobusem. Google mapach neuplne ale slo to, mapy cz dost prazdne a baidu jsem nechtel cpat do telefonu. Na vlakovem dost spruzeny zamestnanci.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 25. 1. 2025 07:24

Při odletu z Prahy přes T1 byste raději volili Fasttrack lounge ve veřejné části T2, nebo MasterCard Lounge za kontrolou T1?

MasterCard salonek je do dubna v rekonstrukci, teď ho provozují v prostorech s menší kapacitou, ale funguje.

Není z Fasttrack pak trochu stres odhadnout kolik času bude potřeba na pasovou kontrolu do T1? Předpokládám že zrychlená kontrola je jen do T2.
Ladislav_2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 1. 2025 08:48

Byl jsem v obou ve stejný den, nejdříve FastTrask, pak MC. Nabídka je rovnocenná, FastTrack byl úplně prázdný, MC celkem plný. Pokud řešíš čas, tak MC, pokud přijedeš na letiště v předstihu, tak klidně oba, klid ve FastTrack a hodinu před odletem vyrazit přes celníky a když to půjde rychle, tak se "dorazit" v MC.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod xls 25. 1. 2025 11:55

Ta kontrola do T1 mi nikdy nezabrala víc než minutu. O dost delší to bývá na gatu.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 25. 1. 2025 21:39

Díky. Varianta "oba" mě fakt nenapadla :D
Ladislav_2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 26. 1. 2025 05:09

Při vstupu do FastTrack mě důrazně upozornila, že jen na 2 hodiny, MC nevím, ale většinou jsou vstupy na LK omezeny na 2-3 hodiny.

Tak takhle je možné si to prodloužit.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Prologer 26. 1. 2025 22:02

Ladislav_2 píše:koukám na popisky u těch salonků v Praze

https://www.prg.aero/fasttrack-lounge
https://www.prg.aero/mastercard-lounge
https://www.prg.aero/erste-premier-lounge

a jako zaujalo mě u FastTrack
Při čekání lze však salonek využít i v případě odletu či příletu z Terminálu 1.

Myslím, že se tu řešilo, že Erste salonek na přílet u T2 dovnitř nepustí. Ve FastTrack to je jinak? A fakt to musí být přílet z T1?

Při příletu tam můžeš, ale prý jen za peníze.
Zkoušel jsem tam na kartu od RB a to mě tam nepustili.
Psal jsem na RB, zda to tak má být, že se o tom omezení nikde nepíše a odepsali mi, že netuší, že se mám zeptat v salonku...
Každopádně nabídka je tam vždy totožná jako v Erste a Mastercard, jen má ten salonek výhodu, že je vždy prázdný.
Prologer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 26. 1. 2025 23:00

To asi dává smysl, že je Fasttrack vytížený míň, když není v lounge key a u RB je doprovod za poplatek.

I to že je ve veřejné části odradí dost lidí.
Ladislav_2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod esquire 3. 2. 2025 01:52

Nevite, jestli na T1 funguje Fast Track na Lounge Key? Vzhledem k ceste do Marsa Alam v noci salonek samozrejme zavreny.
esquire
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka