letištní salónky

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PULPANM 17. 7. 2023 08:05

Ahoj ve spolek, jak je to aktuálně v PRG
s použitím kreditní karty ČSOB k Premium kontu případně s použitím KK Deluxe od RB?
Letime do IT.
Předloni jsme letěli do Chorvatska a myslím, že na kartu ČSOB nás pustili do Erste premiér celou rodinu (4 kusy).
Díky
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 17. 7. 2023 08:12

pokud vím, tak LK berou v obou salóncích, takže jestli ve 4 osobách si chceš vyplýtvat (všechny) 4 vstupy, proč ne.

-- 17. 7. 2023 09:14 --

Zkušenost s Kodaně. Tam Carlsberg, zpět Aspire. Carlsberg rozhodně lepší, hlavně co se jídla týče. Aspire je, dle mé zkušenosti, slabší asi všude.

Jen nabídka alkoholu byla v Aspire lepší.
Přílohy
IMG_20230706_1438531.jpg
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod PULPANM 17. 7. 2023 08:20

Díky to je v pohodě já nelétají často spis jen takhle přes léto někam do světa ale právě letos třeba jen 1x tak klidně využiji všechny 4 vstupy a udělám radost i dětem
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 17. 7. 2023 09:10

koukám na to a priority pass má taky už jen restaurace, ale nejsem moc moudrý z toho, zda těch 550 kč za 1 vstup můžu využít pro více osob (tj. přijdeme třeba 4, každý si dáme jen kafe nebo vezmeme vodu/kolu do letadla a já na souhrnou objednávku použiju 1 vstup z PP nebo je to brané, že účet má být pro 1 osobu)
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tmx643 17. 7. 2023 09:51

Z popisu na LK to tak chápu. Jeden vstup = sleva 550 Kč z účtu. Jeden plus jeden guest = sleva 1100 Kč z účtu.
Jediná podmínka, že to musí jít z jedné karty (na jednu účtenku). Takže ne že bude účet za 1200 Kč a 550 (jeden vstup) bude z tvojí a dalších 550 z manželky. Buď 550, nebo 1100 z tvojí.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod cermakjn 17. 7. 2023 10:28

To je zajímavý. Naposledy jsem na LK šel do Erste salonku na přelomu června a července a měli technický problém s LK a vstupy psali na papír. Doteď se mi na účtu nic neobjevilo. Ale DragonPass má stále Erste salonek (T2) a MC Lounge (T1).
cermakjn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mahdy1666 17. 7. 2023 13:05

V mobilní aplikaci Louge Key aktuálně vidím jak salonek (sekce Lounges) na pražském Terminálu 1 (MasterCard Lounge), tak i salonek na Terminálu 2 (Erste Premier Lounge). Nově se v aplikaci objevila sekce "Eat", kde jsou ty právě ty tři předražené letištní "knajpy" na slevu 550 Kč (3 piva ?) . Doufám, že chybějící salonky ve webové verzi jsou jen další chybou velmi slabé IT a technické podpory Lounge Key. Kdyby to tak nebylo, tak by mě to vcelku *****, páč v Berlíně (Brandenburg) je jen "hospoda na slevu 23 Éček" a před 14 dny vyzkoušena a stojí za prd). Doufám, že v Praze to je rozšíření možnosti "využít svůj volný vstup" pro případ, kdy je dosažena kapacita standardních salonků. Třeba Patrik bude vědět více... ? :-)
Naposledy upravil mahdy1666 dne 17. 7. 2023 13:51, celkově upraveno 1
Geocaching Charita - mahdy1666 - první trackovatelný transparentní bankovní účet č. 1666016660/0100 (geocaching nick: mahdy1666)
mahdy1666
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PULPANM 17. 7. 2023 13:26

Já teď dokončil registraci...a vidím na obou terminálech jen PILSNER URQUEL ORIGINAL RESTAURANTa n terminlu 2 ještě PORTO CAFE RESTAURANT.
Žádný Erste nevidím ( na webu). Nějak nechápu ale, co za ty 4 vstupy dostanu, tedy když to vlastně čtu, tak dostanu slevu z účtu Kč 550.
To tedy není nic moc, vloni jsem s touto kartou byl v Erste premier a byl tam raut
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 17. 7. 2023 13:31

většina salonků má raut nebo nemá jídlo vůbec ... tato forma slevou z účtenky je víceméně novinka
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PULPANM 17. 7. 2023 13:32

no právě, naposledy jsme měli raut...teď už jen sleva...no co naděláme.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod mahdy1666 17. 7. 2023 13:38

Na konci června jsme využili tuhle "slevu v Lounge Key" letištní kavárně Moevenpick na letišti Berlin-Brandenburg. Ano, máte pravdu. Vyčerpaný vstup za to nestál, protože 23 Ojro stačio na pivo-lahváče, dvě okoralé bagetky a nějaký koláček a pidikafe, rozhodně to nestálo za to... Na druhou stranu salonek na letišti Tenerife Sur (Sala Montana Roja) tak ten byl vskutku parádní. Velký bufetový výběr teplé i studené kuchyně, spousta zákusků (pro děti) a pro fotra (t.j. pro mě :-) ) velmi solidní výběr kořalky a pivek... Tam jsme si to užii do sytosti.... hehehehe:-). Oproti Berlínu luxus a pohoda. Tam mě ty čtyři využité vstupy nebyly líto. Jestli se Václav Havel vydal cestou Berlína, tak by to byla velká škoda. V hlavním městě Říše je totiž k využití na Lounge Key jen a pouze tahle kafárna "Moevenpick".
Geocaching Charita - mahdy1666 - první trackovatelný transparentní bankovní účet č. 1666016660/0100 (geocaching nick: mahdy1666)
mahdy1666
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 17. 7. 2023 13:55

"slevu v restauraci" jsem zažil na Islandu. Odtamtud jsem si přivezl alespoň litrovku rumu (bylo to spíše takové bistro kombinované s obchodem), takže vlastně můžu říct, že se vyplatilo.
Jinak to fakt nedává smysl a vůbec se mi tenhle směr, kterým se to ubírá, nelíbí, ale co naděláme.

Díky za info v tom Berlíně, chtěl jsem využít, ale jednou jsem zapomněl a podruhé nestíhal. Tak aspoň, že vím, že jsem o nic nepřišel :(.

Dokud budou salonky v Praze pouštět "na Erste" a "na MasterCard", tak mi je fuk, jestli budou brát LK :D.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod PULPANM 17. 7. 2023 13:57

Hm to jsou tedy rozdíly. Mrknu na Bari ale tam sotva něco bude tak nezbývá než dat tu plzeňskou knajpu při odletu, dětem nějakou zmrzlinu a za zbytek s manželkou pivo:))

-- 17. 7. 2023 14:59 --

PatrikChrz píše:"slevu v restauraci" jsem zažil na Islandu. Odtamtud jsem si přivezl alespoň litrovku rumu (bylo to spíše takové bistro kombinované s obchodem), takže vlastně můžu říct, že se vyplatilo.
Jinak to fakt nedává smysl a vůbec se mi tenhle směr, kterým se to ubírá, nelíbí, ale co naděláme.

Díky za info v tom Berlíně, chtěl jsem využít, ale jednou jsem zapomněl a podruhé nestíhal. Tak aspoň, že vím, že jsem o nic nepřišel :(.

Dokud budou salonky v Praze pouštět "na Erste" a "na MasterCard", tak mi je fuk, jestli budou brát LK :D.

Které salónky poušti na mastecad na terminálu 2?
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod mahdy1666 17. 7. 2023 14:00

V Praze na T1 ten "mimo-schengen "MasterCard Lounge" jde tedy dále využít neomezeně (1 vstup na 1 let) na MC kartu (např. RB Debit Gold, MC ČSOB World Elite...atd...) ?... ale doprovod bez karty (typicky rodinný příslušník) má tedy v MasterCard salonku nově smůlu. Je to tak ?
mahdy1666
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tmx643 17. 7. 2023 14:03

Myslím, že nemá smůlu, ale musíš mu to koupit.
tmx643
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka