letištní salónky

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PULPANM 17. 7. 2023 14:10

No celkově ty výhody šly do kopru, co jsem naposledy využil ve 2021
A tenkrát se to celkem hodilo, Ryanair měl 3 h sekyru tak jsme byli v salónku a “hodovali”.
To už teď nejde
Nebo ne “zdarma” na kartu.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod tmx643 17. 7. 2023 14:31

Zásadní problém vidím v tom, že v ČR se LoungeKey dává každému a salonky jsou prostě přetížené (že na LoungeKey do salonku na T2 nebrali byla letošní letní realita prý po velkou část dne). Přičemž primárně mají sloužit cestujícím v business class, kde je určitě tlak aerolinek, aby to mělo nějakou úroveň. Erste má svůj salonek, nemají zájem tam zvát klienty ČSOB, když tam mají plno. Mastercard salonek má C class cestující, obchodní cestující (držitele firemních kreditek), World Elite jen držitele a hosté musí platit, a Erste Premier má i po přechodu na VISA karty vyjednané vstupy zdarma do MC salonku. Taky zjevně dostačující množství.

ČSOB premium mělo letos v lednu 150000 klientů, to zase vzrostlo, takže teď už asi jde brát, že mají 150000 držitelů Premium karet. Těch lidí, co to využijí jednou ročně na cestě na dovolenou je asi většina. Kdyby jen 15000 klientů ČSOB premium (10 %) chtělo o prázdninách využít 4 LoungeKey vstupy v Praze na T2, což je určitě možné, je to 1000 lidí denně. Chtějí si to užít, jsou tam určitě hodinu a půl... No jako ten salonek vážně není nafukovací.
Takže tím růstem počtu klientů jsme se po zrušení hostů na World Elite v MC salonku dostali ke zrušení volných vstupů pro hosty v Praze celkově... Což je tedy zejména asi facka pro ČSOB a ti by s tím měli něco dělat... Vedle pojištění to uvádí jako hlavní benefit...
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 17. 7. 2023 14:43

Asi na tom něco bude, ČSOB premium může mít kdokoliv, erste premiér s Elite kartou nikoliv.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 17. 7. 2023 15:13

Je to tak, u ČSOB Premium jsou kritéria pro získání účtu, výhod a karty snažší než u Erste .
Já mám tedy ČSOB zejména kvůli pojištěni
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod maeth_u 21. 7. 2023 11:54

Už jsou tam zpět (T1 i T2).
maeth_u
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PULPANM 3. 8. 2023 09:17

Ahoj, koukal jsem na Longe Key a držitelé prmium kreditení karty Elita Mastercard mají vstup ( až 4 za rok) zdarma.
Akorát na webu PRG.AERO ohledně tohoto salónku mají jiné informace, tak jsem vznesl dotaz.

Erste Premier Lounge
Prague Vaclav Havel, Terminal 2

Lounge Experience
Member and guest visits4 of 4 remaining
Your entitlement includes complimentary visits for you and your guests. Any visits you make exceeding your entitlement will be charged 32.00 USD per person.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lafayette16 3. 8. 2023 09:22

Chápu to správně, že na Terminálu 2, do salonku Erste Premier Lounge mám ročně 4 vstupy zdarma na kartu Mastercard World Elite od libovolného vydavatele? Čili třeba KB, ČSOB, Revolut, atd.?
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 3. 8. 2023 09:28

Takhle to chápu taky, dle toho, co je uvedeno v LK
Na webu letiště je ale uvedena jiná informace

Přehled zvýhodněných vstupů
Erste Premier karty:

Držitelé prémiových karet Erste Premier mají vstup do salonku zdarma bez doprovodu.
Hlavním identifikátorem je nápis Erste Premier na platební kartě.

Pro registraci je nutné předložit platební kartu a palubní vstupenku

-- 3. 8. 2023 10:29 --

https://www.prg.aero/erste-premier-lounge

-- 3. 8. 2023 10:31 --

Tak mám potvrzeno přímo ze salónku

děkujeme za Váš zájem o naše služby.
Ano, v salonku Erste Premier na Terminálu 2, můžete využít program Lounge Key.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 3. 8. 2023 09:56

Já tomu rozumím tak, že do salonku Erste Premier Louge lze vstoupit i s programem Lounge Key - k jaké kartě je vydaný není relevantní (RB má Lounge Key tuším na své kreditce "RB PREMIUM" s klasifikací "MC World" (ne Elite), ČS v Erste Premier poskytuje LoungeKey k debetce Visa Infinite: https://www.erstepremier.cz/cs/page/novavisa, LougeKey k MC World Elite poskytuje k "Premium kartě" ČSOB). Případné bezplatné vstupy se čerpají z kontigentu volných vstupů, které nabízí daný vydavatel (u RB 2 vstupy ročně, ČSOB 4 vstupy ročně, ČS 8 vstupů ročně).

Nebo případně taky s programem DragonPass: https://en.dragonpass.com.cn/lounge/101030, ten u nás poskytuje KB ke své kreditce MC World Elite se 4 vstupy v ceně ročně: https://www.kb.cz/cs/obcane/karty/kredi ... orld-elite
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 3. 8. 2023 10:05

Je to tak, ale dle recenzí na tripadvisor js snad lepší s LK jít do tý plzeňský putiky a dostat slevu Kč 550/1x vstup z LK, což je na nějaký to pivo.
Ten salonek je asi horší a horší, jak píší kolegové-cestovatelé

https://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g274707-d23628252-r895878234-Erste_Premier_Lounge-Prague_Bohemia.html
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod retron 3. 8. 2023 10:39

Luxusní cesty jsou zpět. Hongkongské letiště otvírá salon pro VIP klientelu
Přední světová aerolinka Cathay Pacific se zotavuje z covidových ztrát. Po třech letech znovu otevírá luxusní salonek na hongkongském letišti.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranic ... nicni_thee
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 12. 8. 2023 13:17

Tak jsem vyzkoušel Prahu a jejich Eat místo salonku, Pilsner Urquell na T2 v airside ... na těch 550 Kč to vyšlo na Panini, cafe a 3 Pepsi (0,5 litru PET, takže do letadla s sebou) ... cena měla být i lehce nad, ale doplatek (cca 30 kč) ani nechtěli
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PULPANM 12. 8. 2023 18:00

Zítra zkusím
Tak vyzkoušeno,4 řrůzná jídla a všechna chutná,4 x Plzeň + 3 x nějaké nealko limo +
1x zákusek a vyšlo to akorát.
Za mne lepší, jak vloni salonek na T1, jen studené bagety, lahvový Budvar, nějaké víno. Nic moc. Tohle je lepší rozhodně
A pár lidi, v salónku jsme si neměli kam sednou.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 14. 8. 2023 08:25

to ti vyšlo na 550 Kč? nebo si na to čerpal víc vstupů?
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 14. 8. 2023 08:47

Určitě na to použil víc vstupů. Všechno to zmíněné by za 550Kč nepořídil ani na vesnici, natož na letišti :D
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka