satinst píše:Zdravím. Omlouvám se za můj, pro vás asi stupidní dotaz, ale co vlastně obnáší ty vstupy do letištních salonku? Jaké jsou tam výhody atd??? Přemýšlím o ČSOB Premium i s KK a tam to asi nějak je...Jen jsem tohle nikdy nezkoumal tak poprosím o stručné info. Moc díky
Stručně řečeno -
je tam jídlo zadarmo. Někde lepší (zažil jsem i skutečný jídelní lístek jako v restauraci), někde přůměrné (teplý nebo studený bufet), někde jen nějaké "Tatranky" a nápoje. Většinou alko i nealko, opět jak kde.
Poslední dobou se rozmáhá systém voucherů, kdy "za vstup" dostanu voucher např. na 550 CZK, který můžu uplatnit při platbě ve vybraných restauracích či bufetech. Já si takhle "za vstup" odvezl z Islandu lahev rumu

.
V některých saloncích je možné se i vysprchovat (někdy se fakt hodí) v některých jsou dokonce spací kóje, kdy je možné si tam několik hodin zdřímnout. Zpravidla je v salonku wi-fi, někdy i počítače. Zdarma nebo za poplatek jsou schopni i něco vytisknout.
V ČSOB máš neomezený počet vstupů pro sebe do MC salonku v Praze a pak 4 vstupy do salonků Lounge Key (stáhni si aplikaci Lounge Key, tam uvidíš i vybavení jednotlivých salonků). Proměnlivý je nárok na vstupy do ostatních MC salonků, já takto byl v Bratislavě, Vídni, Petrohradu, někdy to platí pro zahraniční karty, někdy ne a musíš čerpat LK vstup. Můžeš mít i doprovod, pak se za každého strhne 1 vstup. když ti volné vstupy dojdou, strhne ti banka za každý vstup dle ceníku - tuším asi 35 EUR.
-- 14. 8. 2023 16:01 --někdy je při vstupu do salonku možné využít prioritní vstup (priority lane, fast lane) a předběhnout frontu. Opět jak kde. Obecně mi přijde, že čím méně rozvinutá země, tím více hogo-fogo salonek, naopak v západní Evropě kvalita salonku spíše upadá (hodně jsem četl stížnosti třeba na Brusel, Paříž). Na hodně letištích salonky nejsou, nebo nejsou zapojeny do systému Lounge Key
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.