MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod drkarel 24. 12. 2016 16:01

osobne - Sorry, blbě jsem Tě pochopil. Myslel jsem, že chceš měnit v lednu balíček 2x (tam a zpátky). To by nešlo.

tomasvlasak: Aha, díky, mně říkali, že to je plovoucí 1/4 rok od změny. Koukám, že mlčeti zlato. :)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 24. 12. 2016 16:47

původně jsem to z výkladu na pobočce taky pochopil, že další změna je možná až po 3 měsících od poslední změny, ale jelikož jsem měnil výhody teď v prosinci a ukazuje mi to další možnou změnu od 1.1.2017, tak to bude fungovat určitě trochu jinak :D
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jasno1 5. 1. 2017 17:02

Dnes v 10:50 zadán pokyn k odeslání peněz a po 12:00 již byly v cílové bance.
jasno1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod alfabetagama 12. 1. 2017 14:48

Moneta (GE) je jediná velká banka v ČR, která má vklad na EUR (USD také) účet třetí osobou zdarma,
což se hodí třeba při prodeji EUR přes Roklen. Roklen je lepší při prodeji EUR, Exchange Kaprovka zase při nákupu. Jinak Exchange má účty jen u KB, ale zase má domluvený nulový poplatek třetí osobě za všechny vklady. Všechny ostatní banky berou od vkladatele 70 - 80 Kč.
Nejhorší je UniCredit 1% ! a Fio 0,5% !
Sberbank, Expobank, Citibank taky zdarma, ale mají málo poboček.
alfabetagama
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marvy 15. 1. 2017 12:10

Ahoj,

ve smart bance mi každý měsíc skáče upozornění,že automatické inkaso splátky neproběhlo.
Nejde to vypnout. Inkaso nestaveno nemám.
V klasickém IB samozřejmě žádné takové upozornění neskáče. Nevim co s tim. :roll: :hm
marvy
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 15. 1. 2017 12:27

Najít si jinou banku? :-)
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod osobne2 15. 1. 2017 14:07

Ja inkaso nastaveno mam, splacim ale sam a zadne upozorneni ve smartbance neni.
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod marvy 15. 1. 2017 15:18

fremantle: mam Genius gratis ;-) :-)) rušit to nebudu.,mam tam splátku karty ,proto tam lezu,účet mam jinak jinde.

osobne2: právě že já inkaso nastavené nemam, posílám splátku sám a přesto mi to ve smart bance ukazuje vždy upozornění. 8-P
marvy
Diskutér

Odeslat příspěvekod lubik2 17. 1. 2017 15:19

Zkoušel už někdo FX money? Tj. směnu EUR za CZK v bankovnictví Monety. Já jsem se o to pokusil a nikdo na pobočce netuší, jak se to zapne, aby to fungovalo.
lubik2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 17. 1. 2017 15:24

Tak podle tohoto dokumentu: https://www.moneta.cz/documents/10667/1 ... 1f6b3e8ffc není údajně třeba nic "zapínat", stačí mít pouze příslušné účty v cizí měně (?)... Nicméně jsem to nezkoušel a ani nebudu.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod lubik2 18. 1. 2017 16:07

Takže zkušenosti s FX Money: Funguje, ale nabízené kurzy k výměně jsou nepoužitelné. Příklad ze dneška: nákup 1000 EUR, kurz 27,8054, oficiální kurz dle kurzovního lístku Monety devizy prodej 27,871. Takže to je o ničem, všude jinde to lze nakoupit levněji.
lubik2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod barnyss 18. 1. 2017 18:09

To jsi za ten kurs opravdu vyměnil, nebo jen uvádíš, co bylo nabízeno?
barnyss
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lubik2 18. 1. 2017 22:46

barnyss píše:To jsi za ten kurs opravdu vyměnil, nebo jen uvádíš, co bylo nabízeno?

To byla jenom nabídka, za tu cenu to opravdu nemusím. Trochu se to měnilo při vyšších částkách, kdy to nabízelo kurzy malinko lepší, ale stále špatných.
lubik2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod frelichl 19. 1. 2017 10:38

Ja celkem vazne uvazoval nad tim, ze bych to vyzkousel (budu mit od Monety hypoteku a tak si budu muset u nich tak jako tak zalozit ucet), hlavne protoze v demu (https://www.moneta.cz/fx-money zalozka demo) vypadaji kurzy fakt dobre.
Ale pak jsem trochu zkoumal jak to demo updatuje kurzy (myslel jsem, ze to jsou fakt live data) a ukazalo se, ze neupdatuje, zmeny kurzu jsou simulovane.
Diky za informace, tak nejak jsem to cekal, ze kurzy stoji za prd, ale ted to vim na beton.
frelichl
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod osobne2 20. 1. 2017 10:42

Tvl, kreditka MoneyCard smart, poplatek za změnu PIN v bankomatu Monety 49 Kč. Asi jsem ji měl po použití zrušit.
osobne2
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka