MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod drkarel 8. 11. 2021 18:25

Pokud budeš mít ještě jiný produkt, pak ve starém IB je v menu výpisu možnost "zrušené produkty" (nebo tak něco). V novém jsem to nenašel.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod y2key 9. 11. 2021 09:04

Mám dotaz na zkušené uživatele Monety:
Momentálně mám u nich jen Spoření A bez podmínek s úr. sazbou 1,5%. Dá se založit ještě jeden s těmi samými podmínkami? V IB mi to neukazuje. Takže na pobočce? A nebo když bych založil k tomu běžný účet, tak pak by to mohlo jít?
Díky
y2key
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mate59 9. 11. 2021 16:51

V IB si to přepni do starého IB, tam klikni na spoření a pak pod svým účtem najdeš možnost založit si další spořící účet.Jednoduše to jde potom i zrušit,ale jen ve starém IB.Ale jestli ho budou úročit 1,5% nevím.Zkus,uvidíš,lehko zrušíš.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod DPH - VAT 9. 11. 2021 17:42

Právě jsem se na infolince Monety zeptal na max. počet spořicích účtů s úročením 1,5 % p.a. Uvedli, že 1 člověk může mít jen 1 takový účet.
DPH - VAT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod y2key 9. 11. 2021 22:12

Tak ani ve starém IB mi to žádný Spořicí účet k založení nenabízí. Tak to fakt vypadá, že to omezili pouze na jeden.
Jinak ve starém IB mám toto:
Úrokový bonus za věrnost
Po splnění podmínek bude Váš úrokový bonus na spořicím účtu Spoření, Spoření W nebo Spoříto nastaven vždy v průběhu 2. pracovního dne v měsíci.

Nevím, co to má znamenat, když mám účet bez podmínek.
y2key
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ski1961 11. 11. 2021 12:44

@y2key

to bude zase zřejmě ještě pozůstatek z doby, kdy ten spořák měl ty podmínky, které ted nedávno zrušili a ještě to neopravili, jinak si to neumím vysvětlit..ted jsem koukal do IB a taky to tam mám a mám ten nový bez podmínek.
ski1961
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DPH - VAT 11. 11. 2021 20:21

Termínovaný vklad s extra úrokem 2,5 % ročně: https://www.moneta.cz/sporeni-a-investi ... ane-vklady
DPH - VAT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petr s 13. 11. 2021 19:26

Koukám, že přihlášení do starého bankovnictví, už mají přesměrovaný na stránku nového. Na hlavní stránce už nějakou dobu už ani odkaz nebyl. Už ho pěkně upozaďují. Tak snad ještě nějakou dobu z nového bankovnictví to půjde, když člověk bude potřeba zadat něco co tam není funkční a odkáže ho to do starého.
petr s
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 14. 11. 2021 07:54

Nevím jak kdo, asi jsem konzerva, ale téměř vždy nakonec skončím po pronesení několika neakademických slov ve starém bankovnictví. :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod drkarel 14. 11. 2021 09:50

Nejde o konzervu (to jsem taky), ale o to, že mnoho funkcí v novém IB chybí a nepřijde mi, že by těch chybějících funkcí nějak ubývalo. Pro mě je stávající stav v podstatě to nejhorší, co může být. Do starého IB se (asi) už nejde přihlásit přímo (dříve byl odkaz hned na přihlašovací stránce), musím se přihlásit (a částečně pracovat) do nového IB, ale pak potřebuji nějakou funkci, kterou nové IB neumí, takže mě to přehlásí do starého a do nového už se pak zase nemůžu vrátit. Takže pracovat se musí v obou, a tedy se hůře zvyká na nové.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod tomsln 14. 11. 2021 12:06

@drkarel Souhlas. To nové IB navíc běží už docela dlouho, takže fakt nechápu, proč už tam ty funkce dávno nedoplnily...
tomsln
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod iglooo 14. 11. 2021 13:39

drkarel píše:musím se přihlásit (a částečně pracovat) do nového IB, ale pak potřebuji nějakou funkci, kterou nové IB neumí, takže mě to přehlásí do starého a do nového už se pak zase nemůžu vrátit. Takže pracovat se musí v obou, a tedy se hůře zvyká na nové.

Ze starého do nového se dá vrátit zpátky pomocí odkazu v levém sloupci "Vyzkoušejte novou Internet Banku Přesměrovat."
iglooo
Diskutér

Odeslat příspěvekod Schwarzie 14. 11. 2021 15:12

Dobrý!
Schwarzie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod DrumSession 14. 11. 2021 20:40

tomsln píše:@drkarel Souhlas. To nové IB navíc běží už docela dlouho, takže fakt nechápu, proč už tam ty funkce dávno nedoplnily...

Protože MMB je na prodej a dle plánu se bude slučovat s jinou bankou. Pak se budou měnit systémy. Proto drobnosti zřejmě neupravují. Save money a 99% funkcionalit běží v novém IB...
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod regin 17. 11. 2021 19:52

Přímé přihlášení do starého IB asi už opravdu nejde. Mám uložený odkaz na staré IB (obsahuje nějaké číselné řetězce a je dost dlouhý). Stránka se sice načte, ale po chvíli, ještě než stihnu vyplnit přihlašovací údaje, se přesměruje na nové IB. Nechodím tam moc často (tak 2x měsíčně), takže na to vždycky zapomenu a pak nadávám, že mne to přesměrovalo v půlce vyplňování údajů. Navíc myslím, že jsem ještě nikdy nedokázal udělat vše potřebné v novém IB a pokaždé jsem musel přepnout do starého.
regin
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka