MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Delitzsch 21. 11. 2021 12:22

Zrušil jsem ho s automatickým převodem zůstatku na BÚ. Účet byl zrušen, ale peníze zatím na BÚ nedorazily. Tak doufám, že k tomu dojde zítra. Výpis na zrušeném SÚ totiž také ještě nebyl vygenerován.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod farang 21. 11. 2021 12:22

Včera jsem také rušil SÚ a úroky se mi také nepřipsaly. Čekám že to připíšou v první pracovní den, tj. zítra...
farang
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jjrr 21. 11. 2021 12:37

Asi musíte počkat ma pracovní den.
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod evelista 21. 11. 2021 12:38

Ve smlouvr se pise ze se pripisuji mesicne
evelista
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Havers 21. 11. 2021 15:54

evelista píše:Kdo mysli ze se to bude urocit az od 22.10?

Po zkušenosti se spořicím účtem "A", který jsem zakládal na státní svátek dne 28.10., se budou peníze na "béčku", které na něj byly zaslány okamžitou platbou např. v sobotu, úročit až od pondělí 22.11...
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod culti 21. 11. 2021 16:31

jjrr píše:Je mi to jedno, stejně o žádnou roční garanci úroku nestojím, když to vypadá na zvyšování úroků hned v prosinci. Která banka asi nabídne jako první 3 % ? Doufám že MMB s SUC.
8-)

Teď to může být jedno, ale za nějakých třeba půl roku může být situace úplně jiná a může ti garance chybět. Úrokové sazby na spořácích se nebudou zvedat donekonečna.

Jinak od banky to vnímám jako celkem prasárnu. Vy, co jste stihli založit s garancí - máte to uvedeno ve smlouvě?
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod libol 21. 11. 2021 16:39

Ne, holt musí člověk screenovat každou obrazovku :-(
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod iglooo 21. 11. 2021 16:57

Havers píše:Po zkušenosti se spořicím účtem "A", který jsem zakládal na státní svátek dne 28.10., se budou peníze na "béčku", které na něj byly zaslány okamžitou platbou např. v sobotu, úročit až od pondělí 22.11...

Záleží na tom, co znamená, že peněžní prostředky byly připsány na SÚ.

Podle

https://www.moneta.cz/documents/20143/1 ... 042021.pdf

platí, že

Součet veškerých peněžních prostředků Klienta evidovaných na Spořicím účtu je úročen denně … a to za období ode dne připsání peněžních prostředků na Spořicí účet do dne předcházejícího dni jejich výběru.

Ověřit, jestli už se úročí, mohou ti, kteří mají více než jeden SÚ - přejít do prvního kroku zrušení účtu, kde je vidět zůstatek včetně dosud nepřipsaných úroků.
iglooo
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 21. 11. 2021 17:07

igloo: Díky za nápad. Ověřil jsem a zůstatek to ukazuje vyšší, než momentální, takže se zřejmě úročí.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod evelista 21. 11. 2021 17:52

moc dobra finta,, jde to pres stare IB, castka aktulni je + love, takze cekam ze funguje od 20
evelista
Nadšenec

Odeslat příspěvekod regin 21. 11. 2021 18:33

Nevím, jestli je to tak stále, nebo to bylo dřív (nebo je v tom ještě něco jiného), protože už dlouho jsem u Monety nespořil, ale kdykoliv jsem si zkoušel vypočítat úroky, téměř nikdy to nesedělo s tím, co pak banka připsala. Až když jsem výpočet upravil tak, že Moneta úročí s jednodenním zpožděním, tak to začalo vycházet. Prostě když mi do Monety přišly peníze v pondělí, tak se úročily stejně jako by do jiné banky se stejnou sazbou přišly až v úterý. Ale zase to platilo i obráceně - když z Monety odešly peníze ve středu, úročily se stejně jako když z jiné banky odešly až ve čtvrtek.
Naposledy upravil regin dne 21. 11. 2021 19:40, celkově upraveno 1
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod farang 21. 11. 2021 18:52

Je to tím, že Moneta úročí peníze od posledního dne předchozího kalendářního měsíce do předposledního dne aktuálního měsíce. Kdysi jsem nad tím nechápavě kroutil hlavou a soudružka bankovní úřednice se tvářila, jako že to je vlastně normální... Jiné (normální) banky mají úročen klasicky celý kalendářní měsíc...
farang
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod iglooo 21. 11. 2021 18:52

https://zpravy.aktualne.cz/finance/bank ... f6b220ee8/

Moneta Money Bank 1,5 %

Tak hlavně že se jmenují Aktálně.cz.
iglooo
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 21. 11. 2021 19:32

Má někdo reálnou zkušenost, jestli se účet založí online v době okamžitých plateb i mimo pracovní den? Nic aktuálně u Monety otevřené nemám.
dr._lukas
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka