MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod drkarel 22. 1. 2023 14:30

Myslel, jsem, že jestli tam někde vlevo dole není možnost na něco kliknout a dostat se do starého IB. Já abych se tam snad přihlásil, nebo co ...

-- 22. 1. 2023 14:37 --

Hmm, není a pojištění taky nefunguje. Ale jde to přes Nastavení - Ostatní - Správa subjektů.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod mikocz 24. 1. 2023 08:44

Můžu požádat o zkušenosti s Moneta Směnárna? Jaké tam jsou kurzy oproti aktuálnímu? Založil jsem si tam spořák, ale ta funkce směnárny se mi líbí. Jenom aby dávali dobrý kurz.
mikocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zoul 24. 1. 2023 09:35

Ahoj, kurzy tam bývají celkem dobré, posuď sám.
Aktuálně mě to nabízí 1 EUR = 24,0705 CZK.
Jenda
Sony KD-70XF8305, Yamaha HTR-4065 + Yamaha NS-F150 set 5.1, Zyxel NAS326, Samsung A51, Peugeot 308 SW, Yamaha MT-03, Gladiator X450, Dell Inspiron 17, Nikon D3100
zoul
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Aldadol 24. 1. 2023 09:37

Včera jsem měnil 100$ s kurzem 22,0883. Pokud máš Revolut, tak ten asi bude lepší.
Naposledy upravil Aldadol dne 24. 1. 2023 09:44, celkově upraveno 1
Aldadol
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fremantle 24. 1. 2023 09:44

Kurzy MMB směnárny nejsou nejlepší, k nimž se uživatel může dostat - nedosahují úrovní devizových společností (s uzavřenou rámcovou smlouvou - např. Akcenta, RoklenFx, SAB či EasyChange), nebo fintech aplikací (Revolut, Wise, Zen), nepochybně jsou zcela určitě lepší, než kurzy nabízené komerčními bankami podle vyhlašovaných kurzovních lístků.

V současnosti je kurz zhruba na úrovni služby europlatba.cz (EasyChange bez rámcové smlouvy) - ta má fixní spread 30 haléřů (rozdíl mezi nákupem a prodejem, tzn. zhruba 1,25 %), anebo lehce nad 0,6 % od středu - což je ve srovnání s běžným kurzovním lístkem u bank (spread nad 5 %) velmi dobré, ale v devizovce si lze cizí měnu koupit pořád i s polovičním spreadem (tedy kolem 0,3 % nad střed). Pro někoho, kdo si nakoupí na dovolenou několik stovek eur ročně je to použitelná služba a rozdíl nepozná, resp. není to důvod řešit, pro pravidelné nákupy v řádu tisícovek euro měsíčně se je vhodnější poohlédnout jinde.

Jako poněkud problematické trochu shledávám to, že spread na službě se může kdykoliv, ze dne na den změnit, aniž by banka nějak dopředu nějak komunikovala - při uvedení služby to dokonce byly kurzy prakticky bez jakékoliv marže (asi snaha banky o promo), ale docela často se různě služba měnila - chvíli byly lepší přes mobilní aplikaci, chvíli přes internetové bankovnictví, rozdíly byly i podle výše směny - např. směny nad 1000 € byly výrazně horší... Osobně jsem MMB Směnárnu nepoužil již déle, než rok, nejlepší časy, zdá se, že má za sebou - pro malé směny do 1000 € měsíčně kdokoliv může použít Revolut s lepšími kurzy a pro pravidelné směny ve vyšších objemech je lepší rámcovka s devizovou společností. Ale třeba se najdou klienti, kteří nechtějí/nemůžou mít Revolut, anebo z nějakého důvodu preferují mít možnost směny v rámci banky.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod mikocz 24. 1. 2023 10:53

Ok děkuji. Šlo mi o příležitosntné směny 10tis Eur a víc. Mám Akcentu, ale tohle se ze mi zdálo být potenciálně alespoň uživatelsky o dost lepší. Kurz tedy bude o něco horší než v devizovkách.
mikocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dr._lukas 24. 1. 2023 13:27

Já to založil loni, když jsem musel současně založit eurový účet k zaplacení zálohy na dovolenou. Za sebe dobrý, určitě lepší než nabízí zdejší směnárník s VIP kurzy, ale jak je popsáno výše, jsou to transakce do 1000 euro..
dr._lukas
Diskutér

Odeslat příspěvekod LaNov 26. 1. 2023 22:32

fremantle píše:nepochybně jsou zcela určitě lepší, než kurzy nabízené komerčními bankami podle vyhlašovaných kurzovních lístků.

To mi přijde moc kategorické. Ano, mají lepší kurzy na kurzovním lístku než většina bank, ale ne všechny. Namátkou jsem teď klikl na Fio a Creditas a obě tyto banky mají výhodnější kurzy.
LaNov
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mimous 26. 1. 2023 23:03

zoul píše:Ahoj, kurzy tam bývají celkem dobré, posuď sám.
Jenda

V 9:11 jsem na revolutu měnil za 23,81 CZK a poslal na účet v Monetě.
Sice to tam nebylo hned, ale ony se české banky tu okamžitou Sepa platbu taky naučí.
mimous
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod losalamos 27. 1. 2023 13:40

@LaNov byl tady dotaz na kurzy ve směnárně v IB nebo SB. A tam mi kurzy MMB opravdu přijdou o něco lepší, než kurzy v Creditas nebo FIO.
losalamos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LaNov 27. 1. 2023 22:38

Aha, to jsem netušil, že MMB mění v IB devizy za jiný kurz než podle kurzovního listku na webu. A přijde mi to dost zvláštní. Pro koho je tedy ten běžný kurzovní lístek?
LaNov
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 27. 1. 2023 23:36

Ten běžný kurzovní lístek je určen pro ty, kteří nevyužívají jejich online Směnárnu https://www.moneta.cz/ucty-a-karty/cizomenovy-ucet
Milos
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 28. 1. 2023 18:30

mimous píše:
zoul píše:Ahoj, kurzy tam bývají celkem dobré, posuď sám.
Jenda

V 9:11 jsem na revolutu měnil za 23,81 CZK a poslal na účet v Monetě.
Sice to tam nebylo hned, ale ony se české banky tu okamžitou Sepa platbu taky naučí.

Asi se ptám v blbéˇ vlákně ale, jak funguje revoltu?
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 28. 1. 2023 18:39

Detailní informace o Revolutu získáš na jejich webu https://www.revolut.com/cs-CZ/ nebo ve vedlejším vlákně Revolut viewtopic.php?f=316&t=1239073
Milos
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 28. 1. 2023 19:09

Díky jdu na to mrknout, něco jsem dříve studoval ale nějak nedošlo k posunu, tak třeba teď
PULPANM
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka