MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Roundup 10. 2. 2023 16:35

kamil2268 píše:Přišla mi nová karta, běžně aktivuji karty v mob. aplikaci. Já jim tam ale nemám a kartu mám již doma. Stalo se to někomu?

Přidávám se - dnes přišla poštou, v IB taky není, aplikaci nevlastním.
V průvodním dopise je jako možnost aktivace uvedeno IB - zřejmě posílaj nějaké univerzální texty, realita kulhá.
Zkusím zaktivovat platbou v terminálu fyzicky v obchodě.
Roundup
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dr._lukas 10. 2. 2023 17:52

jujec píše:No a dneska jsem já dostal e-mail, že jsem byl včera na pobočce a ať je ohodnotím. Je to fakt zajímavá banka, když ani neví, kdo jim na pobočku přišel, říkám si, jestli mají v pořádku správu osobních údajů.
Banka je to par excellence, za mě v létě klientská pracovnice podepsala nějaké další lejstro s adresou asi hodinu po tom, co jsem odešel z pobočky..podpis samozřejmě není můj ani trošku, udělala to navíc jedna trumpeta, která s námi kdysi chodila na pivo, takže bohužel známá, dneska už tam nepracuje..nicméně tento trumf na banku si nechávám na později :-D
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod audiobullys 10. 2. 2023 22:02

získal jsem kreditku monety pro podnikatele, zajímá mě jakej je tam týdenní či měsíční limit ? až zas půjdu nakupovat tak abych nestál v obchodě opařenej že nejde platit kreditkou, tose mi už stalo u KB ta má limit 30k na týden a čsob taky jen 50 k na týden, peníze tam můžu prej do minuty napumpovat zpátky mi řekli na pobočce, už to není prej jak dřív kdy člověk čekal 15 minut než se obejvěj na účtu kreditky a může vyrazit nakupovat.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod P1x3lo 10. 2. 2023 23:22

Ahoj,
můžete mi prosím někdo poradit kde v té poje***** nové IB najdu sekci info servis? Potřebuji se zbavit zasílání e-mailu o informaci o výpisu.

Děkuji. :-)
P1x3lo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 10. 2. 2023 23:38

audiobullys píše:získal jsem kreditku monety pro podnikatele, zajímá mě jakej je tam týdenní či měsíční limit ? až zas půjdu nakupovat tak abych nestál v obchodě opařenej že nejde platit kreditkou, tose mi už stalo u KB ta má limit 30k na týden a čsob taky jen 50 k na týden, peníze tam můžu prej do minuty napumpovat zpátky mi řekli na pobočce, už to není prej jak dřív kdy člověk čekal 15 minut než se obejvěj na účtu kreditky a může vyrazit nakupovat.

Podnikatelská kreditka Monety má denní obnovu limitů. Když například jeden den vyčerpáš kreditní rámec, tak když ho třeba následující den splatíš, tak s kreditkou hned můžeš zase plně platit. Tvůj konkrétní kreditní rámec najdeš ve smlouvě.

Jinak kreditka ČSOB může mít týdenní limit klidně 250tisíc, nejenom 50tisíc. Záleží na tom, jaký kreditní rámec jsi od banky dostal :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vklatil11 11. 2. 2023 00:00

Máte u transakcí podnikatelskou kreditkou uvednu výši odměny bene+ z té transakce? Já mám odměny jen u transakcí z minulého měsíce z tohoto měsíce je nemám uvedeny u žádné transakce ani v aplikaci ani na webu.
vklatil11
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 11. 2. 2023 00:06

P1x3lo píše:Ahoj,
můžete mi prosím někdo poradit kde v té poje***** nové IB najdu sekci info servis? Potřebuji se zbavit zasílání e-mailu o informaci o výpisu,

Moneta na webu uvádí toto:

Jak si nastavím službu Info Servis?
V Internet Bance zvolte možnost Osobní nastavení a v levém menu klikněte na položku Nastavení Info Servisu. V Telefon Bance se nechte přepojit na telefonního bankéře, který provede nastavení. Případně se můžete obrátit na svou pobočku, kde Vám naši bankéři Info Servis ochotně nastaví.

Já to mám v IB ale jinak a pro nastavení Infoservisu se musím přepnout do starého IB, přes "Pojištění" v levém menu.

vklatil11 píše:Máte u transakcí podnikatelskou kreditkou uvednu výši odměny bene+ z té transakce? Já mám odměny jen u transakcí z minulého měsíce z tohoto měsíce je nemám uvedeny u žádné transakce ani v aplikaci ani na webu.

Kvůli nepřipsaným odměnám bych doporučil kontaktovat banku. Možná patříš mezi ty klienty, kterým banka zrušila odměny, viz. viewtopic.php?p=13425219#p13425219
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Qual 11. 2. 2023 01:31

Tak si koukám do Smrtbanky, klikám na přehled hypotéky, abych se na něco podíval a divím se, že někam zmizely funkce pro mimořádnou splátku a doplacení... divné, tak jdu ze zvědavosti přes nabídku a tam na mě svítí v tlačítku, kde je mimořádná splátka (tady je, zajímavé...), text "Zpracováváme mimořádnou splátku". WTF??! Nic takového jsem nezadával a nechci. Koukám do internet banky a tam o to není ani zmínka. Opakovaně jsem se díval po několikátý den a pořád to samé. Navíc u toho nejsou žádné částky, datum, nic, pole jsou prázdné.

Už mě začíná ta zabugovanost téhle aplikace vytáčet do běla.

Když kliknu na to, že bych to chtěl zrušit, chce to autorizaci (chápu), ale mám strach to při kvalitě téhle aplikace vůbec udělat, aby se nestal třeba přesný opak :D
...a fakt si nezadal předčasné splacený třeba celé hypo, to při sazbě co tam mám opravdu nechci :D

Někdo podobná zkušenost?
Qual
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nettopeer 11. 2. 2023 11:27

Mě jednu dobu u stavebka svítilo "probíhá vypovězení smlouvy" nebo tak něco. Podpora potvrdila, že to byla jen další chyba...
Nabízím 100 USD za registraci na Etoro přes můj registrační link (5 volných míst) -> SZ
Nettopeer
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fc70 11. 2. 2023 23:50

jujec píše:že podnikatelskou kreditkou platil "nefiremní" výdaje. Jaké konkrétní položky to byly, se ale nedozvěděl, stejně tak proč v dopisu je jiný důvod výpovědi, než mu sdělili na pobočce. Dal reklamaci a trvá na to, že podmínky programu BENE+ neporušil
O podmínky Bene+ asi nejde (ostatně je dost pravděpodobné, že s business kartou i s tou vratkou na každé transakci vydělávají, takže radši víc plateb než míň); ale EU interchange fee regulation, která zničila odměny u soukromých karet, taky bankám zakazuje tu regulaci obcházet nabízením komerčních karet nepodnikatelům.

Případně si dohledej podrobnosti, co přesně je zakázané – ale hádám, že banka to dělá kvůli zákonným povinnostem a odkazovat se na podmínky jí vymysleného věrnostníjho programu asi nepomůže.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 12. 2. 2023 11:56

Mě s ohledem za podezření zneužívání programu BENE+ (viz. bod 4.3 podmínek věrnostního programu) nedávno podnikatelskou kreditku zrušili úplně, nejenom odměny. Nelíbilo se jim, že s ní měsíčně protáčím 1mil. přes ČP :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod jjrr 12. 2. 2023 13:27

Podnikatel si nesmí nechávat zasílat zboží poštou? :D
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod .void 12. 2. 2023 14:19

Smí, ale protože podnikatelská karta dle podmínek se smí používat jenom na výdaje spojené s podnikáním, tak v případě daňové kontroly bude větší problém prokazovat daňově uznatelný náklad, pokud fakturu neuhradíš kartou nebo převodem.
.void
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jjrr 12. 2. 2023 19:48

Ale do daní bance nic není ne?
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod .void 12. 2. 2023 20:06

Není, ale mohou využívat tohoto faktu pro vyhodnocení, jestli někdo používá podnikatelskou kreditku doopravdy k podnikání či nikoliv.
.void
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka