MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Gordon_F 5. 4. 2023 09:27

DFin píše:Jde ještě získat spoření Extra2? Starým postupem přes navýšení limitu a převodu už nabízí Spoření F s 5.3%

Je to asi 14 dnů kdy jsem šel kolem banky a tak jsem tam hned poprosil slečnu, aby si u mne poznamenala že beru na vědomí co mi hrozí při přijímání SMS na můj K770i a že se chci do IB stále hlásit přes SMS. Slečna byla milá a mezi řečí prohodila něco ve smyslu: "Koukám že vyšší úrok na SÚ už máte, takže něco dalšího vám už asi nenabídnu?" Možná tedy lze návštěvou na pobočce a smlouváním něco získat? ;-)
Gordon_F
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mate59 5. 4. 2023 17:41

Asi nic víc nenabídnou,já když jsem tam žádal o zřízení sp.účtu s 5,5% tak mi řekla, že je to jen pro oslovené klienty,zůstal mi jen ten 5,3%.Ale nezapoměla mi nabídnout investice.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 6. 4. 2023 11:25

kecinzer píše:
vlazy píše:Takže podle Monety jsou antimalware a antivir nežádanou a podvodnou aplikací? V čem jsou tyto aplikace podvodné nebo nebezpečné? Čím jiným bychom si měli mobily chránit před malware a viry a nebo je chránit před tím nijak nemáme?

Já jsem to pochopil tak, že ta jejich aplikace právě obsahuje ten antimalware a antivir - to je ta definice výhody detektce nežádaných a podvodných aplikací.
Jen je to špatně formulované.
Možná to každý chápeme trochu jinak. Ta jejích aplikace možná obsahuje nějaký antimalware a antivir, ale tím si asi nezkontrolují celý mobil pokud ta jejích aplikace není spuštěná. Navíc co je na tom až tak špatného mít v mobilu i samostatný a asi i více dokonalejší antimalware a antivir? Nevím, ale možná jestli to není proto, že se možná obávají aby nějaký antimalware a antivir v té jejích aplikaci náhodou nenašel něco a neoznačil ji jako nežádoucí nebo škodlivou.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod fc70 6. 4. 2023 11:42

Obvyká otravná bezpečnostní vsuvka:

Antivir na mobil je fundamentálně blbost.

Buď máš operační systém, který jednotlivé programy efektivně izoluje a chrání je před útoky jiných programů; pak si můžeš instalovat kromě bankovnictví víceméně co chceš a nevadí to, a žádný antivir vůbec nic nevidí, protože je taky izolovaný a tedy ničemu nepomůže. To, že jsou programy tak izolované, ale znamená, že některé věci zkrátka vůbec nejsou udělat, nebo jdou udělat jen výrobci systému. (To je zhruba, i když ne 100%, případ iOS.)

Nebo máš operační systém, který umožňuje jednomu programu libovolně ovlivňovat jiný (aspoň v některých případech), a tedy umožňuje existenci všelijakých chytrých automatizací, ale taky i „virů“; pak je antivir v podstatě zoufalá snaha najít ten vir rychleji, než vir odstaví antivir – docela to může fungovat, ale nikdy to není lepší než dobrá izolace programů. (To je zhruba, i když ne 100%, případ Windows.)

Obzvlášť divné je kupovat si antivir od jiné firmy, než výrobce OS, protože ta firma je v zásadní nevýhodě (nevidí všechno, nezná úplně, jak byl design vymyšlen) a v principu pozadu. Takže tam své funkce dost často nějak zaflikuje a udělá to ještě horší – např. https://www.reseller.co.nz/article/5935 ... e-browser/ .

Nikdy není lepší mít antivir než mít operační systém, který nepotřebuje antivir. A mobilní operační systémy jsou tomu druhému blízko, obzvlášť iOS.

Všelijaké bankovní věci mají / „vyžadují“ antivir proto, že na Windows to bylo kdysi dávno fakt potřeba, protože nebyly stavěné na nebezpečný internet; to zhruba dvacet let spíš není pravda. A protože zákony a předpisy se mění pomalu, pořád je ve všelijakých povinnostech „mít antivir“. Výrobci OS se proti tomu nesmyslu snaží chránit tím, že dodávají nějaký „antivir“, ať se tedy koza nažere, a uživatelé do systému neinstalují zpomalující blbosti – to je obzvlášť případ Google Play Protect.

-- 6. 4. 2023 11:46 --

Nejlepší doporučení pro Android je instalovat aplikace jen z Google Play a nepovolovat žádné další app store, obzvlášť „jen“ jako součást instalace nějakého jiného programu.

A samozřejmě, že občas výrobci OS nějaký malware do App Store / Play pustí, a antivir „by možná pomohl“; ale jestli by pomohl jeden antivir, proč si nenainstalovat rovnou 2 / 3 / 5 od různých firem, ať je tedy větší šance něco najít? Člověk musí někdy říct dost, a říct dost při 0 antivirech je přinejmenším stejně oprávněné jako při 1 antiviru.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod treborit 6. 4. 2023 12:59

Ta posledni veta me uprime rozesmala :)

Kdyz jim housky, musím někdy říct dost, a říct dost při 0 houskach je přinejmenším stejně oprávněné jako při 1 housce.

Antivir na iOS potreba vicemene neni, na Adroidu ano a ruzne breberky jsou dnes beznou soucasti AppStore.
treborit
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 6. 4. 2023 13:46

fc70: Nejsem žáden expert na mobily a software tak jako možná ty a nevyznám se v tom až tak dobře. Přes to si ale myslím, že mít v mobilu OS Android nebo iOS neznamená, že se do toho mobilu v žádném případě a za žádných okolnosti nemůže dostat žáden vir nebo nějaké nežádoucí svinstvo a nenadělat tam nějakou neplechu. To, že Moneta považuje antimalware a antivir za nežádanou a podvodnou aplikací mi připadá dost hloupé. Znamená to snad to, že ten antimalware a antivir který je údajně součásti aplikace od Monety je ten jediný pravý a spolehlivý a ostatní antimalware a antiviry jsou nějaké nežádoucí nebo škodlivé šmejdy? Nevyznám se v tom až tak dobře abych to dokázal posoudit, ale myslím si, že kdyby tak bylo tak by v internetu a jinde se o tom už dávno ve velkém psalo.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod tmx643 6. 4. 2023 13:54

Moneta tvrdí, že její apka funguje jako antimalware a antivir, ne že takové apky blokuje!
Team Viewer je program pro vzdálený přístup zjevně používaný k vysávání účtů.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Zedna1 6. 4. 2023 14:58

Team Viewer je program pro vzdálený přístup zjevně používaný k vysávání účtů.

Ano dve asi nejtypictejsi aplikace pro vzdalene ovladani jsou TemaViewer a Anydesk (ten je zdarma i na mobily).
Prestoze se zneuzivaji podvodniky, tak oba se primarne pouzivaji pro zcela legalni vzdalenou pomoc/asistenci jinym lidem.

Pokud by banky jejich nepritomnost v mobilu vynucovaly (zatim na ne jen upozornuji), pak uz bychom byli mentalne na obdobnem srovnani s nozi, ktere take vsichni bezne pouzivame (na krajeni), prestoze par zlocincu s nimi pacha zlo a presto nemohou/nebudou zakazany.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod area52 6. 4. 2023 18:21

Moneta píše:Banka a Klient se společně po požadavku Klienta ze dne ......2023 dohodli, že mu umožní na základě čl.27 a 28 Produktových podmínek služby Internet Banka i nadále poskytovat jako prvek silného ověření prostřednictví mobilního klíče.
Klient souhlasí a bere na vědomí, že tyto zaslané mobilní klíče mohou být zpoplatněny pevnou částkou dle platného sazebníku za každou zprávu.

První větu museli přepisovat několikrát a nakonec to dopadlo tak, jak to dopadlo. :D :D

Druhá věta je lež, protože to součástí potvrzení rozhodně není a nebylo. :roll: :roll:

-- 6. 4. 2023 18:47 --

DFin píše:Jde ještě získat spoření Extra2? Starým postupem přes navýšení limitu a převodu už nabízí Spoření F s 5.3%

Nyní se tímto postupem zobrazí stránka s nabídkou, kde na banneru je text "MIMOŘÁDNÝ spořicí účet s úrokem 5,5 % p.a." a vpravo od něj velkým červenomodrým 5,3%.

(Jak vidno, stále se nemohou rozhodnout, jestli 5,5 nebo 5,3. :mrgreen: )
area52
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod P1x3lo 6. 4. 2023 21:37

Takže pro nás co máme Spoření Extra s 5,5% neomezeně a bez datumu se pro nás nic zajímavého nemění?
P1x3lo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 6. 4. 2023 22:00

Ne, nemění.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod marvy 11. 4. 2023 13:54

Taky pocitujete dneska zpomaleni SB Monety?. Je to nake line..Uz vubec nez se objevi prihlaseni.
Naposledy upravil marvy dne 11. 4. 2023 13:56, celkově upraveno 1
marvy
Diskutér

Odeslat příspěvekod panPeněženka 11. 4. 2023 13:56

Jo jo, dokonce mi nešla snad hodinu spustit.
panPeněženka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod d1vine 11. 4. 2023 14:22

Já ráno zadal platbu, klasicky vše potvrdil, odeslal a nic.. není zaúčtovaná, není v vidět v zadaných/budoucích platbách. Prostě zmizela.:lol: Tak to zkusím znovu radši až zítra.
d1vine
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PULPANM 11. 4. 2023 14:42

Mne taky dnes Moneta nějak zlobí....ale nakonec jsem platbu odeslal
PULPANM
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka