MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod regin 19. 7. 2023 04:32

@drummond
U Trinity mám naštěstí jen 3. U Monety ale už 8. :-)

@...
První 3 (případně jen 2) měsíce nejsou ty platby potřeba, pak se uvidí. Asi pak začnu používat zase jiný účet u jiné banky.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 19. 7. 2023 06:13

Spořicí účty lze u Monety jednoduše zrušit přes IB/SB.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 19. 7. 2023 07:03

Také na mne dnes vybaflo v internetovém bankovnictví. Tak hned založeno

-- 19. 7. 2023 08:15 --

... píše:
regin píše:Až budou mít úrok 6,xx %, tak to bude zajímavé. Zatím nic moc a ještě k tomu 10 plateb kartou.

Se asi zblaznili? 10 plateb kartou? To je podle kalendarnich mesicu? Protoze me treba vypis z bezneho uctu generuji 23 den v mesici, takze zuctovani ve vypise nemam ani podle kalendarnich mesicu.

Nu což, prvního vezmu kartu na výlet na nákup kila mrkve :D
Přílohy
obr 2.png
obr 1.png
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod regin 19. 7. 2023 07:21

Škoda, že se do plnění podmínek počítají příchozí transakce jen na běžný účet. Platby mi totiž chodí na spořák.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod ... 19. 7. 2023 07:41

No ja bych si nebyl jist, jestli mam podminky plnit podle kalendarniho mesice, nebo podle mesicniho obdobi ve vypisu z bezneho uctu.
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 19. 7. 2023 08:08

stejně blbě to mám u KB. Výpis má jinou periodu, než podmínky pro plnění.
Stejně u všech účtů plním na začátku měsíce.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod ... 19. 7. 2023 08:11

Nojo, ale pro toho, kdo chce platit kartou normalne, to vhodne neni. Leda tak pro toho, kdo napr. udela najednou 10 ucelovych plateb 1 Kc na samoobsluzne pokladne Kauflandu pri jednom nakupu.
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod kecinzer 19. 7. 2023 09:46

Škoda, že mi ta nabídka ještě nevyskočila. Do těch 10 plateb kartou se počítá i kreditka, kterou udělám běžně 50+ plateb na BÚ mi chodí veškerý příjem.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod regin 19. 7. 2023 10:50

... píše:No ja bych si nebyl jist, jestli mam podminky plnit podle kalendarniho mesice, nebo podle mesicniho obdobi ve vypisu z bezneho uctu.
V předsmluvních informacích je toto:
Úroková sazba Spořicího účtu bude navýšena o úrokový bonus za aktivitu při splnění těchto podmínek:
• V prvních 3 kalendářních měsících od založení Spořicího účtu automaticky bez nutnosti splnění dalších podmínek.
• V dalších kalendářních měsících po založení Spořicího účtu, pokud bude ve vyhodnocovaném období na kterýkoliv klientův běžný účet v CZK vedený u Moneta Money Bank a.s. (dále jen „Banky“) zaúčtována příchozí transakce ve výši alespoň 15 000 Kč a zároveň v tomto období bude provedeno alespoň 10 transakcí debetní vedenou k Běžnému účtu nebo kreditní kartou.
• Vyhodnocované období se počítá od prvního do posledního dne v kalendářním měsíci, ve kterém má klient veden jak běžný, tak Spořicí účet. První vyhodnocované období v rámci této kampaně bude 3. kalendářní měsíc od založení Spořicího účtu. Pro uznání transakce kartou je rozhodné datum provedení. Pro uznání příchozí transakce je rozhodné datum zaúčtování.
• Do plateb kartou budou započítány pouze platby u obchodníka na terminálu POS v ČR i zahraničí a platby kartou přes internet v ČR i zahraničí. Mohou být provedeny za použití fyzické karty nebo s využitím Google Pay, Apple Pay, Garmin Pay, nebo Fitbit Pay. Započítány budou i transakce provedené debetní kartou disponentů k běžnému účtu Klienta anebo dodatkovou kreditní kartou.
Všude píšou kalendářní měsíc.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod drummond 19. 7. 2023 11:27

Měsíc dle výpisu BÚ je zcela irelevantní, jelikož si ho jedním telefonátem můžeš změnit k datu, které chceš. Já si je třeba nastavuju všechny k 1. dni.

Ad Milos: samozřejmě vím, že si mohu účet u Monety snadno zrušit, a taky tak činím, nicméně to nebylo předmětem diskuse, spíš postesk, že u některé banky člověk může mít mnoho let jeden účet a být spokojený, u Monety a Trinity musí člověk neustále něco zakládat....
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 19. 7. 2023 13:53

No pal jsi, že v Monetě máš mraky účtů :-)
Jinak která banka dlouhodobě nabízí dobré úročení v rámci X-let starého SÚ, bez nutnosti zakládání nových SÚ?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod drummond 19. 7. 2023 14:23

Ano, mraky účtů, avšak nikoliv jako povzdech, že nejdou zrušit nebo nevím, jak je zrušit, ale jako povzdech, jakým způsobem to banka vede, že nutí klienty neustále zakládat nové a nové účty - symptomatické to především pro Monetu a Trinity. Zatímco v jiných ústavech tyhle opičárny dělat nemusíš. Tak třeba pořád jeden a ten samý jsem měl leta u Expo, která vždy zvedala úroky prostě pro všechny, rovněž tak nově u MaxBanky. To samé platí pro JT Banku, FIO, v podstatě i Creditas .... Žádné, nový klient, přívklad, aktivita a podobné opičárny.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 19. 7. 2023 15:40

Banka, která umí rozlišit klienty, kteří chtějí vyšší úrok a klienty, kteří ho nechtějí, může se ziskem nabídnout jedněm vyšší a druhým nižší sazbu. Takže to je zkrátka cena za tu sazbu. Aspoň že u Monety je to na pár kliknutí – i když to, že se změní číslo účtu, má dopady i jinde (pro exoty jako já, co mají spoustu účtů).
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod lukaszv 19. 7. 2023 17:17

To já se pro získání "výhodné" sazby musím ještě navíc přihlásit do SB. :pozor

• 10× zaplatíte debetní / kreditní kartou
• 1× přijmete platbu ve výši minimálně 15 000 Kč
• 3× se přihlásíte do aplikace Smart Banka
lukaszv
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fc70 19. 7. 2023 17:45

Mně to dnes při provokativním zadávání příkazu na odvod financí nabídlo Extra 2 (mám Extra). Když jsem Extra 2 založil, tak TV. Ten účet za 5,7 % zatím ne…
fc70
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka