MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod petr s 27. 11. 2023 16:52

Je to už nějaká doba, ale normálně jsem splácel KK z cizí banky. V zůstatku se to mělo projevit docela rychle, ale v zaúčtování to trvá.
petr s
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod L3nny 27. 11. 2023 18:13

Ahoj, máte někdo aktuální zkušenost s výběrem EUR z Eurového účtu u Monety ze zahraničí, zda jsou výběry stále zdarma?
L3nny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tmx643 27. 11. 2023 18:29

To záleží na konkrétním bankomatu. Moneta poplatek nemá.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 27. 11. 2023 19:16

Současnou nemám, ale koncem léta např. VÚB nebo Prima banka.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod kecinzer 28. 11. 2023 08:10

petr s píše:Je to už nějaká doba, ale normálně jsem splácel KK z cizí banky. V zůstatku se to mělo projevit docela rychle, ale v zaúčtování to trvá.

To je fakt zajímavé. Když jsem splácel minulý měsíc přímo z Moneta účtu, tak se zúčtovalo ihned se zůstatkem. Nyní (následující den) už vidím včerejší splátku, tak předpokládám, že půjde vybrat celá částka.
Příští měsíc každopádně zkusím splatit přímo z Moneta účtu.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod zoul 30. 11. 2023 13:58

Jde nějak v internet bance vygenerovat potvrzení, že jsem majitel účtu?
Díky Jenda
Sony KD-70XF8305, Yamaha HTR-4065 + Yamaha NS-F150 set 5.1, Zyxel NAS326, Samsung A51, Peugeot 308 SW, CF Moto 800MT, Gladiator X450, Dell Inspiron 17, Nikon D3100
zoul
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ninaa 30. 11. 2023 17:50

Skutečnost, že jsi majitelem účtu, potvrzuje smlouva o účtu, kde je celá tvá identifikace a č.účtu. Kdo zakládal online, má ji v IB v dokumentech.
A taky záleží na tom, kdo to potvrzení chce - často chtějí jen výpis z účtu, takže se zeptej, co přesně potřebují - třeba chtějí jen výpis (hlavičku banky s č.ú. a tvým jménem a adresou).
Ninaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zoul 1. 12. 2023 08:44

Potvrzení o vlastnictví daného bankovního účtu (pro potřeby SFŽP, ověření, že odešlou částku dotace tomu, kdo podepisuje smlouvu).

V internet bance to nejde a na pobočce to stojí 200,-
Toto je za asi 20let první poplatek, kterej jsem musel v bance zaplatit a jak jinak mám Monetu rád a je to moje hlavní banka, tak toto apsolutně nechápu!

Když jsem tak u toho, jak jsou na tom ostatní banky?
Díky Jenda
Sony KD-70XF8305, Yamaha HTR-4065 + Yamaha NS-F150 set 5.1, Zyxel NAS326, Samsung A51, Peugeot 308 SW, CF Moto 800MT, Gladiator X450, Dell Inspiron 17, Nikon D3100
zoul
Návštěvník

Odeslat příspěvekod toustskecupem 1. 12. 2023 09:24

Jednoduše v ČSOB, čs, AB, RB v apce za 0kc...Fio a UCB jsem nenašel/ mozna v ib
toustskecupem
Návštěvník

Odeslat příspěvekod losalamos 1. 12. 2023 09:47

zoul píše:Jde nějak v internet bance vygenerovat potvrzení, že jsem majitel účtu?
Díky Jenda

Nedávno jsme to v Monetě s manželkou museli řešit na pobočce, kvůli platbám z ČSSZ. Jiná možnost nebyla. Nic jsme neplatili. Jen obsluha byla dost nepříjemná, tvářili se, že mají plnou pr... objednaných klientů. Trvalo to asi 10 -15 minut.

Ostatní banky - ČSOB, tchýně taky musela na pobočku. Cca před měsícem a půl. Vyřizování spojené s úmrtím, kdy musela prokázat že její účet je její, kdy manželé měli jeden společný účet.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod JakubAsgard 1. 12. 2023 10:10

Pro SFŽP mi na toto stačila kopie smlouvy, jak psal už někdo výše.
JakubAsgard
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drummond 7. 12. 2023 11:48

Připoměnte mi prosím u termínovaných vkladů, Moneta připisuje se úrok měsičně (ať už k vkladu nebo na běžný účet) nebo až na konci daného období (např. 6 měsíců)? Díky
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod lightblackfox 7. 12. 2023 12:00

https://www.moneta.cz/documents/20143/11857532/mmb-zpp-jednorazovy-terminovany-vklad-01112021.pdf píše:Produktové podmínky – jednorázový termínovaný vklad, účinnost od 1. 11. 2021

15. Banka připisuje úroky z JTV v CZK v den jeho splatnosti a z JTV v EUR a USD ke konci kalendářního roku a v den jeho splatnosti. …
lightblackfox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod peliculiar 19. 12. 2023 17:45

Ahoj, moc to tu nesleduju, ale to je nějaká novinka, že ze spořícího účtu nejde posílat peníze ven?

Obrázek

Edit: Vypadá to na nějakou chybu při kombinaci IB pod přihlášením na podnikatele a potvrzováním v SB na běžného klienta. Zjevně se v tom nějak šťourali, protože dosud se při přihlašování do IB na podnikatele zasílala SMS a nepotvrzovalo se to v aplikaci.
Kdo má zájem o Twisto či Skip Pay a chce bonus 500 Kč mrkněte mi do zájmů v profilu. ;-)
peliculiar
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kubasCZ 20. 12. 2023 18:47

Zdravím, Moneta minulý rok nabízela "tajný" Spořící účet E s úrokem 5,5 % a to, když jste ze spořícího účtu udělali nějakou platbu. Nikde jsem ale nenašel, co kdy je ta úroková sazba platná? Netušíte někdo?
kubasCZ
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka