MirekM. píše:Poslal jsem si včera kolem 21:30 okamžitou platbou peníze z Fio do Monety na SÚ. Peníze na SÚ účtu byly okamžitě, ale zaúčtovány až dnes kolem 0:15, tedy předpokládám, že se úroky z příchozí částky budou počítat až ode dneška. Účetní uzávěrka dle infolinky pro započítání úroků po cca 20 hodině v pracovní den asi funguje.
Nedávno jsem zapomněl na výše uvedený můj příspěvek a poslal si peníze do Monety kolem 22:30 okamžitou platbou. Došly okamžitě, byly ale v příchozí blokaci. Obratem jsem je odeslal okamžitou platbou do Fia, což i přes příchozí blokaci šlo, abych zbytečně nepřišel o úroky v tento den a poslal je z Fio okamžitou platbou v druhý den dopoledne zpět do Monety.
U okamžité platby do Monety v 22:30 je v Monetě uvedeno: Datum splatnosti a Datum uskutečnění den provedení okamžité platby, ale Datum provedeni až v následující den.
U okamžité platby do Monety dopoledne druhý den je v Monetě uvedeno jen: Datum splatnosti a Datum provedení v den provedení okamžité platby, tedy vše ve stejný den, v který proběhla okamžitá platby do Monety.