MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod MirekM. 18. 2. 2024 19:59

MirekM. píše:Poslal jsem si včera kolem 21:30 okamžitou platbou peníze z Fio do Monety na SÚ. Peníze na SÚ účtu byly okamžitě, ale zaúčtovány až dnes kolem 0:15, tedy předpokládám, že se úroky z příchozí částky budou počítat až ode dneška. Účetní uzávěrka dle infolinky pro započítání úroků po cca 20 hodině v pracovní den asi funguje. :-)

Nedávno jsem zapomněl na výše uvedený můj příspěvek a poslal si peníze do Monety kolem 22:30 okamžitou platbou. Došly okamžitě, byly ale v příchozí blokaci. Obratem jsem je odeslal okamžitou platbou do Fia, což i přes příchozí blokaci šlo, abych zbytečně nepřišel o úroky v tento den a poslal je z Fio okamžitou platbou v druhý den dopoledne zpět do Monety.
U okamžité platby do Monety v 22:30 je v Monetě uvedeno: Datum splatnosti a Datum uskutečnění den provedení okamžité platby, ale Datum provedeni až v následující den.
U okamžité platby do Monety dopoledne druhý den je v Monetě uvedeno jen: Datum splatnosti a Datum provedení v den provedení okamžité platby, tedy vše ve stejný den, v který proběhla okamžitá platby do Monety.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod culti 18. 2. 2024 20:04

Kdyby někdo takto "protočil" milion, tak za den na úrocích při 5,5% získá zhruba 130 kc navíc.
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ... 19. 2. 2024 07:31

Pres Fio ale milion okamzitymi platbami neprotocis, max 100000 Kc, pak to blokuji. :D
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod trimos- 19. 2. 2024 08:00

... píše:Pres Fio ale milion okamzitymi platbami neprotocis, max 100000 Kc, pak to blokuji. :D

z fia sem během chvilky poslal mega naporcovanej sice po 50m, ale za čtvrt hodiny bylo hotovo. když sem posílal dvacátej příkaz, dva předchozí ještě nebyly realizovaný. nicméně ani jeden se nikde nezadřel
trimos-
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ... 19. 2. 2024 11:00

No me to po prvni okamzite platbe do 100000 Kc vzdy spolehlive zablokovali na 24 hodin, slo pak uz odesilat jen standardni platby.
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod trimos- 19. 2. 2024 12:07

... píše:No me to po prvni okamzite platbe do 100000 Kc vzdy spolehlive zablokovali na 24 hodin, slo pak uz odesilat jen standardni platby.

chce to naporcovat na menší částky. já měl všechny okolo ±50k a pohoda
trimos-
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jjm64883 22. 2. 2024 13:48

V reakci na snížení základní úrokové sazby ze strany České národní banky přistoupí MONETA od začátku března ke snížení úročení nových i již sjednaných spořicích účtů. U zůstatku do 1 milionu korun nabídne nově úročení 5,1 % ročně namísto dosavadních 5,3 procenta. Novou sazbu banka garantuje do 31. března letošního roku.

U již sjednaných spořicích účtů E, F, G a H platí garance stávající sazby do konce letošního února. Nově se bude celková sazba 5,1 % skládat ze standardní 1% úrokové sazby a dodatečného úrokového bonusu ve výši 4,1 % p.a. Nad částku jeden milion korun pak bude spořicí účet zhodnocen základní úrokovou sazbou 0,5 % ročně.
jjm64883
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vlaju 22. 2. 2024 14:04

A co účet Extra s 5,5? Toho se má snížení taky týkat? Nějak není ani v lístku tenhle typ.
vlaju
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 22. 2. 2024 14:51

Nezbývá, než se nechat překvapit. Já kromě Extra s 5,5 % mám ještě Active-Bonus s 5,7 % (retenční nabídka při hrátkách s odchozími platbami).
Přílohy
retence.png
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Milos 22. 2. 2024 22:12

U spoření Extra by i v březnu měla platit úroková sazba 5,50%, jelikož stále platí původní úrokový lístek https://www.moneta.cz/documents/20143/1 ... -extra.pdf
U spoření Extra 2 se pro březen snižuje úroková sazba z 5,50% na 5,30% https://www.moneta.cz/documents/20143/1 ... xtra-2.pdf
U spoření Active Bonus se pro březen snižuje úroková sazba z 5,70% na 5,50% https://www.moneta.cz/documents/20143/1 ... active.pdf
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod mlrs 25. 2. 2024 13:41

Uz je to nejaky patek, co jsem provadel zahranicni SEPA EUR platbu - potrebuju tam zadat ciselny VS, pro identifikaci platby.
V nabidce mam:
"Zpráva pro příjemce" popr. "Reference plátce" - kam pls takove cislo nacpat? (asi mi to dnes nemysli :-D)
mlrs
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nikko 25. 2. 2024 13:59

Myslím, že variabilní symbol se obvykle píše do kolonky Zpráva pro příjemce.
nikko
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ... 25. 2. 2024 14:02

Pro jistotu bych ho napsal do obou kolonek.
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod fc70 25. 2. 2024 15:52

Jestli to opravdu má být variabilní symbol, tak https://www.cnb.cz/export/sites/cnb/cs/ ... t_styk.pdf .

Pokud ne, tak by příjemce měl dát přesnější instrukce.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod mimous 25. 2. 2024 16:01

Posílám EUR z Monety na Portu a VS mám v Poznámce pro příjemce a zaúčtovává se to tam správně rovnou do EUR rezervy.
mimous
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka