MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod gaabi 15. 10. 2024 14:39

Tak jsem raději ten Mobilní klíč u BI deaktivovala. Jedna metoda by snad měla stačit.
gaabi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod maphiosso 15. 10. 2024 21:47

Ahoj, treba nekdo bude vedet.. Zvazuji KK Smart od Monety, ktera nabizi odmenu 5% z nakupu potravin na prvnich 6 mesicu. 1) Pripisuje se tato odmena i pokud mam tuto KK naparavanou jako podkladovou v Curve? 2) Nakupem potravin se rozumi bezne supermarkety jako Albert, Billa atd? Diky
maphiosso
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drkarel 16. 10. 2024 04:42

1) nevím, 2) Ano, a pro jistotu na základě zkušeností z minulosti ani nic jiného než řetězcové supermarkety nepoužívám.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod maphiosso 16. 10. 2024 08:27

drkarel: Díky. Ještě mám doplňující dotazy :-) 1) Zjistím v IB, které platby se mi pro odměny počítají? Takhle bych napárování zjistil jednoduše hned po první platbě. 2) 5% po 6 měsíců je předpokládám jednorázová akce? Nebo se časem opakuje třeba na kratší období?
maphiosso
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drkarel 16. 10. 2024 09:04

1) Zjistíš to za pár dní po platbě. Nepozoruji to, ale buď hned se zaúčtováním (nikoliv blokací), nebo pár dnů poté se vypočítá příslušná odměna z platby a je napsána v historii u té platby (pod, vedle, to dost možná záleží na IB/SB, resp. velikosti obrazovky a tak).
2) Myslím, že se zatím neopakovala. Já hodlám po 6M zrušit a založit manželce, a pak zase sobě (pokud je tam v podmínkách nějaké období, po kterou nesmím kartu mít) ... Počítám, že ji po čase zruší úplně, resp. nahradí jinou (dříve byly pohonné hmoty).
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 16. 10. 2024 10:24

Já mám do konce roku 4% v sítích potravin jako cashback odměnu v Ušetřete od UniCredit. Ale až mi skončí, zvažuji zkusit zkraje roku 25 právě tuto Moneta kreditku, jako doplněk za exHB v ČS, kterou jsem rušil nedávno. Je možné u Moneta žádat online, chtějí nějak doložit příjmy atd? Díky za info (v Moneta teď už nic nemám, jeden čas jsem tam měl účet Tom když tam byl nějak výhodný úrok či co, ale to je už pár let).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 16. 10. 2024 12:28

minarjo: To je různé, lze žádat on-line, ale já musel nakonec na pobočku, kde vyhrožoval i tím, že budu muset dokládat příjmy ... nakonec jsem nemusel. Měl jsem tuto kreditku opakovaně (ještě před tím benzínem), a nikdy nic nechtěli, jen ta pobočka je hloupá. Počítám, že Ty jako bývalý klient na pobočku budeš muset jít. Příjem mi chodil vždy jinam.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod maphiosso 16. 10. 2024 12:31

Ta pobočka mě taky nemile překvapila, počítal jsem s tím, že budu mít do pár minut virtuální kreditku v mobilu. Místo toho hledám nejbližší pobočku Monety :-)
maphiosso
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drkarel 16. 10. 2024 12:46

Ale ta kreditka je hned k dispozici pro Google peněženku (a předpokládám i pro ApplePay).
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 16. 10. 2024 13:23

Předpokládám, že @maphiosso hledá tu pobočku kvůli sjednání KK, jelikož mu to nejde sjednat online. Až si KK na pobočce sjedná, tak si ji hned bude moci dát do mobilu :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod maphiosso 16. 10. 2024 13:42

Milos: je to přesně jak píšeš :-)
maphiosso
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DrumSession 18. 10. 2024 20:27

MMB vyplatí mimořádnou dividendu tři czk na kus RD 21.11.2024 PayDay 17.12.2024 budou Veselé vánoce !
A i potom bude "bálíššek" nerozděleného zisku stále ještě dost naducaný (podrobnosti v odborné diskusi).
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 23. 10. 2024 18:44

Jak Moneta mamince zablokovala přístup do IB.
Korektní přihlášení napoprvé do IB, vytvoření šablony na převod peněz do jiné banky na také její účet. Zkušební koruna z vytvořené šablony okamžitou platbou, prošla. Převod větší částky bezprostředně poté okamžitou platbou (zdaleka ne limit 400 tis. na jednu okamžitou platbu) - hláška má provést platbu standartní platbou, druhý pokus o okamžitou platbu s poloviční částkou - stejný výsledek. Třetí pokus s ještě menší částkou - opět stejná hláška. Vždy nabídka na vytvoření SÚ s 3,7 %, což jsem po těch neúspěšných 3 pokuch o okamžité odeslání zkusil provést - hláška, že se stala někde chyba, účet nevytvořen.
Odhlášení a nové přihlášení do IB - opakujte později vyskytla se chyba. Opakovaných několik pokusů v průběhu cca hodiny se stejným výsledkem. Voláme společně na infolinku, plechová huba máte zablokovaný přístup do IB, přejete si odblokovat, což se plechové hubě nepovedlo a přepojila nás na živého operátora. Ověření maminky, předání hovoru po jejím souhlasu mně. Údajně rizikové oddělení popisovanou činnost na jejím účtu vyhodnotilo jak pokus o investiční podvod!
Operátor se nemoh spojit s přetíženým rizikovým oddělením, že zavolá mamince až se s nimi spojí a dají souhlas s odblokováním účtu. Je to již několik hodin a mamice nikdo z banky nevolal. S h i t!!!
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod MirekM. 23. 10. 2024 20:03

Do tohoto okamžiku z banky nevolali a přihlášení IB je stále zablokované, mám podezření, že se pracovník infolinky na další kontakt s rizikovým oddělení zvysoka ...
Pokus si poslat peníze okamžitou platbou do jiné banky na svůj účet snad není pokus o investiční podvod. :-(
Značně jsem si snížil raiting této banky, ne kvůli tomu, že přístup do IB zablokovali, ale k vůli k tomu, že se k odblokování mají jak lačný ke ..., i když jsem o ní v minulosti přemýšlel jako o hlavní bance!
Naposledy upravil MirekM. dne 23. 10. 2024 20:10, celkově upraveno 2
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod octaviampi 23. 10. 2024 20:08

S pozdravem vaši AML ESG DEI politici. Jó vybrat si peníze, to by tak hrálo.
octaviampi
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka