MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod I_am_Markus 27. 11. 2024 09:39

To jo, je otázka, jakou práci to dá to přesouvání atd. Za mě nejjednodušší ke konci měsíce koupit dárkový poukaz, aby to dalo tu plnou odměnu. Chodit nakupovat jídlo budu furt, takže se poukazy po vyčerpání odměny spotřebují no problemo...
I_am_Markus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drkarel 27. 11. 2024 12:00

Tak nějak, já průběžně nakupuju, sem tam dárkovou poukázku (dle vývoje) a na konci měsíce přesným zbytkem zaplatím v Kauflandu na samoobslužce.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 27. 11. 2024 20:53

I_am_Markus píše:To jo, je otázka, jakou práci to dá to přesouvání atd. Za mě nejjednodušší ke konci měsíce koupit dárkový poukaz, aby to dalo tu plnou odměnu. Chodit nakupovat jídlo budu furt, takže se poukazy po vyčerpání odměny spotřebují no problemo...

přesouvání dělám stejně kvůli jiným věcem, takže akorát bych potraviny místo podnikatelské KK přesouval na osobní KK (a ta poslední odměna byla místo 1% rovnou 5%) ... takže racionální důvod už jsme si vysvětlili, ale stále nevíme, jestli to funguje :D
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mareka 1. 12. 2024 09:46

Poprosím o vysvětlení ohledně poplatku za převod peněz z kreditky Moneta na účet vs. výběr peněz z kreditky přez ATM.

Na stránkách banky je uvedeno:
"- Příkaz k úhradě z kreditní karty je obdoba jednorázového platebního příkazu z běžného účtu... Tato služba je zpoplatněna jednorázovým poplatkem 1 % z výše převáděné částky.
Na tuto službu se jako jedinou nevztahuje bezúročné období. Úročení vyčerpané částky tedy začíná již od následujícího dne od provedení příkazu.
- Výběry z bankomatů MONETA Money Bank jsou zpoplatněny 1 % z vybírané částky."
Viz: https://www.moneta.cz/caste-dotazy/odpo ... vnik-poj-1

V ceníku pak banka uvádí:
"- Výběr hotovosti z bankomatu MONETA Money Bank, Komerční banky, Air Bank, UniCredit Bank v ČR 49 Kč.
- Příkaz k úhradě prostřednictvím bankomatu MONETA Money Bank v ČR, Internet Banky, Smart Banky, telefonu a na obchodním místě MONETA Money Bank 0 Kč"
Viz https://www.moneta.cz/documents/20143/1 ... 0468114110

A nyní dotaz:
Praxe ověřila, že výběr z ATM je opravdu za 49 Kč a nikoli 1 % z vybírané částky.
Jak to bude při převodu na účet? Opravdu bude poplatek 1 % z výše převáděné částky a dojde k okamžitému úročení, nebo bude poplatek 0 a žádné okamzité úročení převáděné částky?
mareka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 1. 12. 2024 10:14

Ty informace které jsi našel jsou nějaké zastaralé a už neplatné, nesedí tam ani cena za cashback ani poplatek za výběry v zahraničí. V ceníku https://www.moneta.cz/documents/20143/1 ... 0468114110 se jasně uvádí, že výběr z ATM je za 49Kč a příkaz k úhradě je za 0Kč. Výběr z ATM spadá do bezúročného období, příkaz k úhradě nespadá do bezúročného období a okamžitě se úročí.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod mareka 1. 12. 2024 10:33

Že jsou ty mnou nalezené FAQ zastaralé, je evidentní.... ale na ofiko stránce banky stále dostupné.

Kde najdu oficiální a jednoznačnou formulaci k tomu okamžitému úročení při převodu financí z karty?

Našel jsem jen vysvětlení, na co se vztahuje bezúročné období (ale zase jen jakési, kdoví zda platné, FAQ): https://www.moneta.cz/caste-dotazy/odpo ... ne-obdob-1
mareka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 1. 12. 2024 10:59

Najdeš to například v úrokovém lístku ke KK https://www.moneta.cz/documents/20143/1 ... 8383849497
1) Při využití bezúročného období je úroková sazba pro bezhotovostní čerpání vyjma příkazu k úhradě ve výši 0 %.

A měl bys to mít uvedeno i na smlouvě ke KK:
Bezúročné období a typ čerpání, který se na něj vztahuje je upřesněno ve Smlouvě.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 5. 12. 2024 19:08

Již někdo dořešil, jestli je výběr ze SÚ EUR na obchodním místě za 0 Kč dle tabulky z předsmluvních informací nebo za 120 Kč dle Sazebníku?
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 5. 12. 2024 19:13

Dořešil to Patrik, výběr je zdarma, viz. zde viewtopic.php?p=13829668#p13829668
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 5. 12. 2024 19:38

Miloši dík.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 5. 12. 2024 21:13

Pozor, asi změna! Pro nově založené SÚ v EUR už to zdarma není, ale je to za poplatek 120Kč, viz. viewtopic.php?p=13830773#p13830773
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Roman1989 10. 12. 2024 19:42

KK s 5% slevou na potraviny mi vrací i 5% na Temu se ted dívám. A jeste jeden obchod s domacima potrebama.
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 10. 12. 2024 21:46

Náhodou prosím tě i Curve card nemáš? vyzkoušet, zda i při platbu skrze ní dá Moneta 5% třeba v Bille
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Roman1989 19. 12. 2024 14:12

Roman1989 píše:KK s 5% slevou na potraviny mi vrací i 5% na Temu se ted dívám. A jeste jeden obchod s domacima potrebama.

Tak 5% sleva je i na webu kde kupuju proteiny. Asi to považují za potravinový web. Tohle je dost dobrá KK :_)

tomas vlasak: curve nemam.
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 19. 12. 2024 14:29

Moneta prý nabízí 3,5 % "akční" úrokovou sazbu při provedení většího výběru ze spořáku
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka