Milos píše:Je to tak, u KK Smart se bezúročné období vztahuje jen na platby kartou a na výběry z ATM, převody peněz z KK na bankovní účet se hned úročí.
V bankomatu jde najednou vybrat maximálně 80tisíc, ve vkladomatu by mělo jít vybrat 200tisíc. Takže celkových 250tisíc se bude muset vybrat formou dvou výběrů s poplatkem 2x49Kč.
Tak asi změna. Dnes jsem vybíral z vkladomatu Monety, a zadat tam jde jen 5 čísel (tj. teoreticky max. 99 000 kč). Napsalo mi to, že 99 nejde, že nejbližší částka je 80 000. Jdu na pobočku a na informacích mi řekli, že o 200 tisících nic neví, že maximum je prý 150 000 a je jedno zda vkladomat/bankomat. Na mou otázku, proč šlo tedy vybrat jen 80 000, tak prý, že tam je málo peněz, jinak by šlo víc. Což mi přijde divné, když to nabízí jen 5 čísel k vyplnění požadované částky.
Ale, že ten poplatek 49,- za výběr není jen na moneťácké ale všechny bankomaty. Tak říkám super, protože KB mám hned vedle. Jdu do KB a všechny 3 vkladomaty zase nabízí jen 5 čísel. Jdu vedle do Fia (pouze bankomat) a tam šlo vyplnit i 6 čísel, ale když jsem dal 200, pak 150, pak 140 tisíc, tak vždy to zamítlo.
Půjdu ještě co čsob a Fio Vkladomatu, mám to vše po ruce, ale otázka zůstává: jak vybrat 250k z KK Monety s co nejnižším poplatkem a vyhnout se dobírce.
a opravdu těch 49kč je za všechny bankomaty? Pak bych se nemusel tahat do Monety, ale vzal něco bližšího.
dík
EDIT: právě vybráno z RB vkladomatu 166 000,-. To mi stačilo víc jsem nezkoušel. Příště zkusím víc a ideálně 250k naráz, ale třeba "milošův" limit 200k existuje i u RB.
Btw. já vlastně nevím zda pokud je limit, tak je to limit KK Monety nebo je to limit dané banky a jejího vkladomatu. Pokud to druhé, tak pak ideálně najít banku, která vám dá 250k na jeden zátah za jeden 49,- poplatek.
nabízím referral do IBKR, za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd. Dík.