MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Roman1989 5. 7. 2024 12:41

Patrik: tak cenově to vyjde stejno, a ty vkladomaty máš bez zbytečné administrativy s poštou (podám online od pc, ale na poštu asi budu muset pro dopis dojít a zaplatit kartou na přepážce předpokládám).
Navíc peníze jsou k dispozici hned a pracují na spořáku, s dobírkou se čeká (nevím kolik dnů).
Takže Monetu dle mě nejlépe přes ten vkladomat.
Ty dobírky si nechám na KK co nemají výběry v rámci bezuročného období (Raifka, mBank+, zkouším i Fio žádat). Jen mě zajímá proč tam dáváte mezičlánek revolut a neplatíte ty dobírky rovnou KK.
nabízím referral do IBKR, za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd. Dík.
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 5. 7. 2024 12:54

Revolut funguje jako "koncentrátor". Člověk ho dobije například třemi kreditními kartami a celkovou dobitou sumu z Revolutu pak vybere pomocí jedné velké dobírky, kterou na poště zaplatí Revolut kartou. Takže za vycucnutí tří kreditních karet člověk zaplatí jen jeden poplatek místo tří poplatků, kdyby každou kreditku čerpal samostatně přes bankomat nebo přes jednotlivé dobírky 8-)

Jinak výplata dobírky na účet trvá poště dva až tři pracovní dny (obvykle v pondělí zaplatím dobírku a peníze dorazí na SÚ ve čtvrtek).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod myšpulín 6. 7. 2024 07:13

myšpulín píše:Tak jsem si v aplikaci začal zadávat žádost o kreditku, všechno šlo v pohodě až ke kroku kde se zavává šestimístné heslo pro aktivaci, po jeho zadání naskočí obrazovka Chybička se vloudila a že mám buď zavolat nebo dojít na pobočku. Volal jsem, posílal screen z aplikace, ale zatím to nevyřešili.

Nevadí snad, že nemám běžný účet jen spořící, při zadávání té žádosti tam ještě peníze byly, teď už jsou až na 200 Kč pryč. :)

Tak to asi vadilo, aktivoval jsem si Tom plus účet, jiný snad ani nebyl v nabídce, a už to jde. V tom dalším kroku totiž byla volba splácení kreditky, jestli inkasem z běžného účtu nebo příkazem, takže na tom se to nejspíš zaseklo, když jsem ten účet neměl.
Škoda, zrovna včera jsem byl na nákupu.

Ta výhoda je přesně na půl roku nebo na 6 účtovacích období? To mi z toho popisu není úplně jasné.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 11. 7. 2024 13:57

Naposledy upravil MirekM. dne 11. 7. 2024 15:13, celkově upraveno 2
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 11. 7. 2024 14:30

Info o této akci proběhlo už na straně 538.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Rop 11. 7. 2024 14:58

Technická - my co čteme forum obráceně, nešlo by dávat odkazy na konkrétní příspěvek? Dík
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod Milos 11. 7. 2024 15:07

Ono by stačilo, kdyby Mirek nesmazal obsah svého příspěvku a všem by bylo jasné, o co šlo :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 11. 7. 2024 15:14

Již jsem to napravil ... :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod Roman1989 12. 7. 2024 10:27

Milos píše:Je to tak, u KK Smart se bezúročné období vztahuje jen na platby kartou a na výběry z ATM, převody peněz z KK na bankovní účet se hned úročí.
V bankomatu jde najednou vybrat maximálně 80tisíc, ve vkladomatu by mělo jít vybrat 200tisíc. Takže celkových 250tisíc se bude muset vybrat formou dvou výběrů s poplatkem 2x49Kč.

Tak asi změna. Dnes jsem vybíral z vkladomatu Monety, a zadat tam jde jen 5 čísel (tj. teoreticky max. 99 000 kč). Napsalo mi to, že 99 nejde, že nejbližší částka je 80 000. Jdu na pobočku a na informacích mi řekli, že o 200 tisících nic neví, že maximum je prý 150 000 a je jedno zda vkladomat/bankomat. Na mou otázku, proč šlo tedy vybrat jen 80 000, tak prý, že tam je málo peněz, jinak by šlo víc. Což mi přijde divné, když to nabízí jen 5 čísel k vyplnění požadované částky.
Ale, že ten poplatek 49,- za výběr není jen na moneťácké ale všechny bankomaty. Tak říkám super, protože KB mám hned vedle. Jdu do KB a všechny 3 vkladomaty zase nabízí jen 5 čísel. Jdu vedle do Fia (pouze bankomat) a tam šlo vyplnit i 6 čísel, ale když jsem dal 200, pak 150, pak 140 tisíc, tak vždy to zamítlo.
Půjdu ještě co čsob a Fio Vkladomatu, mám to vše po ruce, ale otázka zůstává: jak vybrat 250k z KK Monety s co nejnižším poplatkem a vyhnout se dobírce.

a opravdu těch 49kč je za všechny bankomaty? Pak bych se nemusel tahat do Monety, ale vzal něco bližšího.

dík

EDIT: právě vybráno z RB vkladomatu 166 000,-. To mi stačilo víc jsem nezkoušel. Příště zkusím víc a ideálně 250k naráz, ale třeba "milošův" limit 200k existuje i u RB.
Btw. já vlastně nevím zda pokud je limit, tak je to limit KK Monety nebo je to limit dané banky a jejího vkladomatu. Pokud to druhé, tak pak ideálně najít banku, která vám dá 250k na jeden zátah za jeden 49,- poplatek.
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kecinzer 12. 7. 2024 14:14

Já vybírám z Monety 300000 na 2x. v ČSOB vkladomatu. Nejdřív 200K a pak zbytek. Stojí mě to 98 Kč.
Pokud by existoval vkladomat, který umí vybrat víc, sem s ním.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 12. 7. 2024 16:01

Limit 200 tisíc se všeobecně týká všech vkladomatů, jelikož vkladomaty umí najednou vydat maximálně 100 bankovek a největší bankovky používané ve vkladomatech jsou standardně dvoutisícovky. Jinak v rámci některých bank je ten limit výběru snížen na nižší částku, než je 200 tisíc. Nebo když má vkladomat málo peněz, tak ten limit je také nižší.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Roman1989 13. 7. 2024 13:41

mám KK Smart, lze vydat jeste jednu plastovou (nemame NFC v mobilech) pro dalsiho člena v rodině? Díky.
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 13. 7. 2024 14:47

Dodatková KK sjednat lze, viz. bod 36 produktových podmínek https://www.moneta.cz/documents/20143/1 ... 042023.pdf Jestli se za ni něco platí, tak to nevím.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Honk 16. 7. 2024 20:10

Ahoj, dotaz zkušeným, je dobití revolutu neúročené (spadá do bezúročného období?) a bez poplatku pro KK Smart? A pro KK business? Co jsem zde hledal, tak snad ano a mělo by to být jako běžná internetová platba, je to pro privátní i business KK skutečně tak? Děkuji
Honk
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka