MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod mareka 5. 10. 2024 09:39

Pobavilo: platba kartou MB proběhla 1.10., dnes 5.10. zaúčtováno, 7.10. (pozítří) bude provedeno.
Přílohy
Screenshot_20241005_103012_Smart Banka.jpg
mareka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 5. 10. 2024 14:28

Moneta má v SB prohozené datumy uskutečnění a provedení, v IB to mají správně. Obdobná věc se zde řešila už v roce 2022 viewtopic.php?p=13282706#p13282706 a jak je vidět, stále ještě to neopravili :roll:
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Schwarzie 5. 10. 2024 14:55

OT: Podle mne je Milos umela inteligence a ne human being, protoze neni mozny, aby vsechno vedel :-) (ale ma opravdu me uznani….)
Schwarzie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 5. 10. 2024 15:14

Všechno nevím, jen si toho hodně pamatuji :D Ale děkuji za uznání O:-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod DrumSession 5. 10. 2024 15:54

Moneta má v SB nově transparentně zobrazeny % u s.ú. (světle modré kolečko velvo, v hlavičce s.ú.).

Posílámě děkovnou e-Pochvalu ! :-P :-P
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 5. 10. 2024 16:14

To už je "novinka" skoro měsíc stará, viz. viewtopic.php?p=13781373#p13781373 A to kolečko nemusí být u všech klientů světlemodré, záleží na jejich nastaveném vzhledu aplikace, já ho mám například takové zlatobéžové (Klasický vzhled) ;-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Bnone 6. 10. 2024 18:26

Jsem se teda pěkně naštval. Zkoušel jsem online zřídit kreditku s 5% s rámcem jen 20 tisíc Kč když už nemám vratku na Alberta, studuji podmínky apod., a nakonec dojdu ke zdroji příjmu a konec. Důchodce založit nemůže, jen na pobočce. Na to se jim mohu vykašlat.
Pracující s nejistým příjmem polovičním oproti mému důchodu ale problém asi mít nebude. :shock:
Bnone
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Zedna1 6. 10. 2024 18:41

@Bnone
Pokud vim, tak duchodce nedostane kreditku v zadne bance s vyjimkou SkipPay.

---
M jako miláček. Proč mají investoři rádi Monetu
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekon ... etu-261765
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MirekM. 6. 10. 2024 19:51

Tak to víš špatně, dostali jsme s manželkou oba dva jako důchodci KK ČS a nebyli jsme na pobočce, až jsem hleděl jaké úvěrové rámce nám jako důchodcům nabídli. Předpokládám, že se vše odvíjí od úvěrové historie - předchozích a současných KK a splácení KK bez sankčních úroků.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Dr.D 6. 10. 2024 20:31

@Bnone
Mám nadstandardní příjem a stejně jsem taky skončil na pobočce. Řek bych, že u úvěrových produktů to bude čím dál větší standard, pokud to není tvoje "hlavní" banka, kde ty příjmy máš s dlouhou historií.
Dr.D
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MirekM. 6. 10. 2024 21:06

ČS není naše hlavní banka, byli jsme do ní převedeni jen s exKK HB, které jsme zrušili a požádali o KK ČS a nemáme v ní žádné příjmy mimo splátek KK, natožtak s dlouhou historií.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod minarjo 6. 10. 2024 21:19

U ČS je sjednání kreditky fakt hodně jednoduché, já ho před pár lety udělal komplet po telefonu, to je bezproblémové. Ano, potřebovali ověřit můj příjem, když jsem u nich neměl ani běžný účet (ale jen majetkový účet investic do podílových fondů), tak jsme hovor na chvíli přerušili, já poslal na smluvený e-mail poslední tři výpisy z ČSOB, na kterých byl vidět můj příjem, do půl hodiny volali zpět a dokončili jsme schválení, rámec také nabídli velký (šlo o nižší stovky tisíc), to jsem odmítl, že mi stačí základních 10 tisíc. Tak hotovo, kreditka byla online v George během hodiny (a šla tedy přidat do Google pay), plastová do týdne ve schránce. Snadněji a rychleji to fakt jinde nešlo (osobně znám kreditky Hello bank, RB, ČS, mBank a ČSOB/PS). ČS fakt hodně zamakala na digitalizaci a online formě všeho možného, na to jak je velká, konkurence může jen tiše závidět.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Bnone 6. 10. 2024 21:23

Já myslím, že ke zkoumání mé historie ani nedošlo, prostě důchodce nejde online přes smartbanking. V MMB jsem měl vždy spořáky v maximální hodnotě pásma, nikdy jsem neměl půjčku, mám dost vlastních peněz, jen celkem 2 málo používané kreditky, vše vždy splaceno dlouho před termínem.
Ráno tam zavolám, a jestli to nevyřešíme po telefonu, tak jim řeknu svoje.

@minarjo No já sjednal u RB před nedávnem kreditku online v aplikaci. Nikam jsem chodit ani telefonovat nemusel, a to byl tamější účet skoro nepoužívaný. A byla zdarma bez poplatků.

Ještě takový poznatek v podmínek karty. Těch 5% nevracejí za platby v první den platnosti, až od druhého dne, kdyby s tím někdo počítal. Proto jsem ji taky chtěl založit ještě dnes.
Bnone
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Zedna1 6. 10. 2024 22:36

MirekM. píše:Tak to víš špatně, dostali jsme s manželkou oba dva jako důchodci KK ČS a nebyli jsme na pobočce, až jsem hleděl jaké úvěrové rámce nám jako důchodcům nabídli. Předpokládám, že se vše odvíjí od úvěrové historie - předchozích a současných KK a splácení KK bez sankčních úroků.

Jenze tam jsi do CS prevadel uz existujici exHello KK, kterou jsi ziskal drive.

Jeste pred par roky nebyl problem, aby mel duchodce i nekolik kreditek,
ale ja mluvim o soucasnosti, kdy je to jiz mnohem vic zprisneno a jak pisu pro duchodce az na naproste vyjimky
(ja vim jen o SkipPay) uz nyni nelze.

Klidne napiste zkusenosti, kde jste kdo v poslednim roce ziskal (ne refinancoval/prevadel) kreditku jako duchodce ...
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod fc70 7. 10. 2024 01:25

Bnone píše:Ráno tam zavolám, a jestli to nevyřešíme po telefonu, tak jim řeknu svoje.
Počítej s tím, že kreditka je masový automatizovaný produkt. Pokud banka něco neumí, tak nebude vyjednávat a zkoušet to udělat ručně. Samozřejmě neuškodí si postěžovat, ale taky nečekej, že to v horizontu týdne pomůže.
fc70
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka