MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod cz01 7. 10. 2024 05:12

Zedna1 píše:
MirekM. píše:Tak to víš špatně, dostali jsme s manželkou oba dva jako důchodci KK ČS a nebyli jsme na pobočce, až jsem hleděl jaké úvěrové rámce nám jako důchodcům nabídli. Předpokládám, že se vše odvíjí od úvěrové historie - předchozích a současných KK a splácení KK bez sankčních úroků.

Jenze tam jsi do CS prevadel uz existujici exHello KK, kterou jsi ziskal drive.

Jeste pred par roky nebyl problem, aby mel duchodce i nekolik kreditek,
ale ja mluvim o soucasnosti, kdy je to jiz mnohem vic zprisneno a jak pisu pro duchodce az na naproste vyjimky
(ja vim jen o SkipPay) uz nyni nelze.

Klidne napiste zkusenosti, kde jste kdo v poslednim roce ziskal (ne refinancoval/prevadel) kreditku jako duchodce ...

U otce jsem o víkendu zařizoval kk od RB Prémiovou, kde mu dokonce sami nabídli ve start banking, relativně čerstvý důchodce, nadstandardní důchod. To stejné u mamky je ten důchod je zase lehce podprůměrný.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 7. 10. 2024 05:33

No, v MMB je s kreditkou a jakýmkoliv produktem on-line problém také tehdy, pokud byl člověk v minulosti (i dávné) klientem. A když jsem teď jako klient žádal o kreditku, taky jsem musel na pobočku.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 7. 10. 2024 07:32

Zedna1: psal jsem o nove zrizenych KK CS, nikoliv o prevedenych a po nejake dobe zrusenych KK exHB.
Po telefonu jsem se nejprve ptal, jestli mne co by duchodci daji KK CS. Bylo mne receno, proc by duchodce nemohl dostat KK.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Bnone 7. 10. 2024 09:00

Tak jsem tam volal.
Prý důchodce by neměl být problém...
Prý ale potřebují max měsíc staré papírové potvrzení o výši pobíraného důchodu z ČSSZ a s ním a dalšími doklady přijít na fyzicky na pobočku. Výpis z banky, kde důchod chodí, prý nestačí. A ČSSZ má na vyřízení 30 dnů.

Kdybych šel do důchodu před měsícem, tak systém si to prý umí odněkud přečíst, protože jsem ale už déle jak rok, tak potřebují to potvrzení.

Kdybych tam nevolal a šel rovnou na pobočku, tak mne prý taky pošlou zpátky domů, abych si sehnal ta potvrzení a pak přišel znovu. Se zbláznili, přesouvám od nich i ty zbylé 3 tisíce, co tam zbyly na nějakém tom Extra cosi.
Bnone
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 7. 10. 2024 11:00

@Bnone:
O Potvrzení o výši probíraného důchodu lze snadno požádat e-mailem (možná i telefonicky) zaslaným na tvou spádovou pobočku OSSZ (resp. PSSZ, pokud jsi z Prahy, email podatelny tvé pobočky si najdi na webu ČSSZ https://www.cssz.cz/web/cz/kontakty), posílají to z dané pobočky poštou do pár dní (klidně jen 2-3 dny) a je to tedy výrazně rychlejší, než žádat pražskou centrálu ČSSZ. Mamce jsem o to takto žádal e-mailem v minulosti už několikrát (např. kvůli různým slevám pro důchodce před 65. rokem věku, třeba na vlak a jiným). Ale vysloveně v e-mailu (kromě tvého jména, poštovní adresy pro zaslání a rodného čísla) zmiň, že chceš zaslat potvrzení o aktuální VÝMĚŘE tvého důchodu, bez toho by ti totiž mohli poslat jen potvrzení o TYPU důchodu, jaký aktuálně pobíráš (což pro slevu na vlak stačilo, ale pro banku, kde jde o částku, rozhodně ne).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Bnone 7. 10. 2024 11:30

@minarjo Já vím, lze požádat i přes web s přihlášením identity občana, já si dnes požádal pro zajímavost, za kdy to dojde poštou, jde to i do datové schránky.
Ale já o tu kartu ztratil zájem, výhody jsou jen na půl roku a to kdoví, jestli to dříve zase vše jako v létě nezmění na něco jiného, pak poplatek... to bych to zase rušil. A kdoví, co mi zase v lednu dají za cashback AB a UC. Kreditku mám RF a zdarma, když je potřeba.
Kdyby byla online bez problémů hned do mobilu, tak jo, ale ty cavyky kvůli ušetřeným pár stovkám za půl roku...kašlu na to.
Ale alespoň je tady info pro ostatní.

Jinak já zatím nepotřeboval žádné potvrzení nikdy, jen u dopravního podniku a inkarty ČD stačil prvotní dopis o výměře starobního důchodu. Je ale fakt, že byl tehdy čerstvý.
Bnone
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bnone 7. 10. 2024 17:15

Tak nakonec jsem někde vyštrachal rok a půl starý dopis o zvýšení důchodu a měl jsem nakonec cestu do obchodu poblíž pobočky, stavil se tam tedy a vše vyřízeno zcela bez problému. Bankéř se taky divil proč mi to nešlo, důchodci dle něj nemají žádná omezení. Papír mu stačil k nahlédnutí, ani si nic nekopíroval, jen zadal částku do systému. Že to bylo staré nevadilo, vždyť důchody se nesnižují.
Perfektní přístup, příjemný chlapík. Karta aktivní pár vteřin po konečném podepsání.
Bnone
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 7. 10. 2024 17:30

Původně:
Bnone píše:Jsem se teda pěkně naštval ... Důchodce založit nemůže, jen na pobočce. Na to se jim mohu vykašlat.

A následně:
Bnone píše:... Perfektní přístup, příjemný chlapík.

To je ale obrat :D
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Bnone 7. 10. 2024 17:57

:-) Ten přístup byl na pobočce, ne na lince, kde jsem byl trochu desinformován, a už vůbec ne v aplikaci, která nemá ráda důchodce.
Bnone
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dr.D 7. 10. 2024 19:02

Jo, taky jsem měl štěstí na super chlápka na pobočce, to jsem byl fakt pozitivně překvapen.
Dr.D
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Abu Simbel 8. 10. 2024 18:59

Uz jste nekdo presouval penize po aktualnim poklesu uroku Extra3 na 3,7%? Vyskakuje nejaka retencni nabidka?
Abu Simbel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Snorlax_C 10. 10. 2024 06:59

Presouval, a nic. Respektive jen terminak se standardni nabidkou. Asi se penez uz nabazili :D
Snorlax_C
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DPH - VAT 10. 10. 2024 07:16

Moneta: Úročení 3M TV se ode dneška snížilo z 3,8 % p.a. na 3,5 % p.a.
DPH - VAT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gaabi 14. 10. 2024 09:23

MirekM. píše:Kolik Ti naúčtovali za SMS s pokusy oživit APP za září?

Tak zatím tam žádný poplatek nevidím. Aplikaci mi na pobočce prozatím přendali do pracovního telefonu. Prý, když nepodepíšu nějaký souhlas se zpoplatněním sms, tak by neměli za ně účtovat. A to jsem ještě nepodepisovala.

Teď si proházím IB a u Bankovní identita mám potvrzování i Mobilní klíč v sms. Toto asi mohu deaktivovat pro jistotu a ponechat jen biometriku. Jak to máte nastavené?
Děkuji
gaabi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 14. 10. 2024 16:29

Já mám BI v Monetě úplně neaktivní, využívám BI jiných bank :-)
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka