MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod TnT2 24. 3. 2021 11:05

To by odpovídalo. Reakce na nabídku RB na převod úspor z ING za 1 % do 300k.
Curve karta promo kód na £5: RG7YB | Bondster promo kód: 0539 | Mintos kód: 21GMHB | Portu na 3 měsíce zdarma? Stačí SZ.
TnT2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drummond 24. 3. 2021 11:21

A1rh- píše:takže info z infolinky je (chtěl jsem si tu citaci přesně nahrát, ale bohužel jsem si neuvědomil, že se sluchátky se nic nenahraje :-(

Akce je pro vytipované klienty Wustenrot, kteří mají i ING (!!), mají u Monety SU a v nedávné době převedli větší prostředky pryč z Monety.
Tak nějak to tam bylo. Na to ING jsem se ptal dvakrát, jestli se nějak nespletla.

Tak navzdory tomu, že jsem měl u Monety 2,5M a už nemám, W jsem měl, ale převáděl jinam a ING mám taky, tak si mě nevytipovali....
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 24. 3. 2021 12:05

Logiku to má, že si Moneta chce z koláče klientů ING také ukousnout, aby to celé nezískala RB (zvlášť když třeba i z tohoto fóra mohou vědět, že ne každý do RB chce). Ale jak Moneta zjistila, že daný klient má i ING konto? Narozdíl od RB data z ING na základě souhlasu nedostala. Jedině že by zanalyzovali historii plateb klienta, odchozích i příchozích, a za klienta ING považovali každého, kdo z/do ING (kód banky 3500) nějaký převod během posledních X měsíců měl.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 24. 3. 2021 12:19

Tak, jak píšeš - např. odešly tam peníze z jejich spořáku po skončení 1% úročení.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod OnderCZ 24. 3. 2021 13:14

Tak tomu popisu já teda neodpovídám. Jak jsem už psal dříve Wüstenrot jsem nikdy neměl. ING konto ještě mám, ale tam mám nulu už asi rok a u Monety mám naopak většinu svých prostředků (převedl jsem je tam někdy loňský rok z Creditas).

Takže opravdu zvláštní. Jediné co mě napadá, tak jsem ještě zakládal loni v prosinci stavebko u Monety pro dceru. Tak jestli tohle nějak ještě nemůže mít souvislost s tím Wüstem. Když se spojovali. Ale stavebko jsem zakládal plně u Monety.
OnderCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod outlier 24. 3. 2021 14:56

Mně žádný mail ještě nepřišel, ale na všech 4 spořicích účtech (jeden z nich je exWust) mám nastaveno 1%. Při změně podmínek na 0.5 s počtem plateb jsem tenkrát téměř všechny peníze převedl jinam.
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod octaviampi 24. 3. 2021 18:41

Tak taky příjemná zpráva. V SMS informace o 1% na danem cisle uctu, v IB 1% sviti i na tom druhem.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Havers 24. 3. 2021 18:54

Tak na všech 5 spořicích účtech mi Moneta nastavila 1 %.
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 24. 3. 2021 19:10

Dobrý den,

kontaktuji Vás na základě obdrženého dotazu na messengeru.

Napsal jste nám o svém zjištění v internetových diskusích, že nabízíme na Spořicím účtu úrokovou sazbu 1 % p. a.

Můžeme Vám potvrdit, že skutečně probíhá kampaň, kdy nabízíme uvedenou sazbu některým klientům.

Oslovení klienti byli do této kampaně vybráni na základě vnitřních kritérií banky.

Odpověděl jsem jim následující:
Děkuji za informaci, nicméně mě mrzí, že jsou některým klientům nastaveny v rámci kampaně i 4-5 spořících účtů v rámci jednoho majitele a některým, kteří u Vás měli depozita ve výši x mil korun, nejste schopni 1% na jediném účtu nabídnout. Upřímně za 0,25% p.a. nejste v tuto chvíli atraktivní a rozhoduji se tedy v rámci takových selekcí účet v Monetě ukončit.
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 24. 3. 2021 19:26

No pokud jsi tam měl řádově miliony jak píšeš, tak se nediv že ti to nenabízejí :). Vždyť u tebe by je to vyšlo draho proti víc "běžnému" klientovi, který na spořícím účtu má třeba 30-150 tisíc Kč.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod pezzay 24. 3. 2021 20:07

Havers píše:Tak na všech 5 spořicích účtech mi Moneta nastavila 1 %.

...a myslíte,že když si teď rychle založím ještě dva spořáky k současným třem, tak mi tam taky dají 1% _ :-) :potichu .. :pozor
pezzay
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dr._lukas 24. 3. 2021 20:29

minarjo píše:No pokud jsi tam měl řádově miliony jak píšeš, tak se nediv že ti to nenabízejí :). Vždyť u tebe by je to vyšlo draho proti víc "běžnému" klientovi, který na spořícím účtu má třeba 30-150 tisíc Kč.

To 1% nabízejí do částky 300 tisíc, v čem by tratili?
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod A1rh- 24. 3. 2021 20:50

pezzay píše:...a myslíte,že když si teď rychle založím ještě dva spořáky k současným třem, tak mi tam taky dají 1% _ :-) :potichu .. :pozor

ne, vyzkoušeno.
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod octaviampi 24. 3. 2021 22:58

dr._lukas píše:To 1% nabízejí do částky 300 tisíc, v čem by tratili?

Co tak vidím, tak je 1% u lidí s více účty na všech účtech. Ja mam u obou transakci z/na ING konto alespon v lonskem roce.

A jinak - chudáci lidi na zákaznickém oddělení. Takovéhle drzé dožadování se výhody, to je děs, falešný doktore.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 24. 3. 2021 23:22

Kdo ví – pokud banka opravdu potřebuje depozita a je ochotná platit 1% (ale ne nabídnout to veřejně), zavolat a domluvit se může prospět oběma.

Pokud banka jen utrácí peníze, aby setrvační klienti ING neskončili v RB, tak jí platit vyšší úroky přelétavým klientům nebude dávat smysl.

Nevíme (nebo jsme aspoň nevěděli), proč to banka nabízí. Nevidím nic špatného na tom slušně se zeptat.
fc70
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka