MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod drkarel 24. 10. 2023 08:56

0,0 %
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod tmx643 24. 10. 2023 08:58

Za posledních 4 a půl roku 0. Předtím taky 0, ale někdy na přelomu 2017 a 2018 byla akce na Tom účet, čili BÚ, za nějakých podmínek tuším 3 %. Pokud to není v archivu dokumentů na webu Monety, můžeš ještě zkusit web.archive.org
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 24. 10. 2023 09:01

Tak ona je otázka, co je to u Monety obyčejný BÚ. Kromě dočasné akce na Toma a akce na Free & Flexi (tuším), je tam nula klidně už 10 let a na F&F je 1,0 % doteď.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod regin 25. 10. 2023 16:56

Vkládal jsem poprvé peníze přes vkladomat a na výpisu mám, že přišly z určitého bankovního účtu. To je číslo bankomatu, pobočky, univerzální účet pro celou Monetu nebo něco jiného?
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod Pospa874 8. 11. 2023 11:56

Dobíjel někdy někdo podnikatelskou kreditkou Revolut? Chce za to Revolut poplatek? A hlavně to důležité, prochází to u MMB a je to v bezúročném období? 1 % cashback bude předpokládám ve výukách. Díky
Pospa874
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kecinzer 9. 11. 2023 10:52

Já dobíjím Revolut jen a pouze kreditkou Smart. Je to bez poplatku a počítá se to do bezúročného období - je to prostě platba kartou jako každá jiná.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tocassido 26. 11. 2023 11:42

Ahoj, chtěl bych se s Vámi poradit. Moneta mi nepřiznala na podnikatelské kk vratku za tankování, kde naprosto nepochopitelně tvrdí, že promo akce, která v mém případě začala platit 1.5 a měla být na 6 měsíců skončila 28. října. Nechápu proč by neměla skončit k poslednímu dni v měsíci.

Díky za názory:

reagujeme na Vaši reklamaci týkající se nepřipsané odměny za nákupy Vaší Kreditní kartou vedenou k číslu
smlouvy 100****372 (dále jen "Kreditní karta") v rámci promo akce „4 % za platby pohonných hmot v ČR (včetně
elektronabíjení) na 6 měsíců do 1 000 Kč“, kterou jsme přijali 2. listopadu 2023.
Nejprve nám dovolte zmínit, že smlouva ke Kreditní kartě byla podepsána 30. dubna 2023, přičemž karta byla
vydána následují den. Nastavení promo akce na Vaši Kreditní kartu se tedy vztahovalo na období od 1. května 2023
až 28. října 2023. Spolu s touto promoakcí zároveň stále platí, že s Kreditní kartou získáváte 1 % zpět za všechny
platby bez omezení.
Vámi provedené platby u obchodníka Benzina Litvínov v celkové výši 25 000 Kč (2 x 10 000 Kč a 5 000 Kč) byly
provedeny 28. října 2023, nicméně k zaúčtování došlo až k 30. říjnu 2023.
Dle podmínek programu BENE+ a podmínek zvýhodnění jsou odměny vypláceny až se zaúčtováním transakcí. Jak
jsme uvedli výše, k zaúčtování došlo již po ukončení této promoakce na, a proto v souladu s podmínkami nebyla
odměna vyplacena. Podmínky jsou dostupné zde:
https://www.moneta.cz/documents/20143/1 ... 042023.pdf.
Konkrétně doplníme, že v čl. III. Výše a vyplacení odměny je uvedeno následující:
„1. Klientovi bude po dobu 6 měsíců vrácena z nákupů na čerpacích stanicích ČR částka ve výši 4 %, maximálně však
do výše 1000 Kč/měsíc na Smlouvu.
2. Odměny popsány v bodě 2.5 Podmínek věrnostního programu bene+ nejsou tímto zvýhodněním nikterak dotčeny.
3. Způsob vyplacení odměny:
a. Po splnění všech podmínek bude odměna vyplacena na MBC Klienta v Zúčtovacím období, ve kterém byla
transakce zaúčtována.
4. Na výplatu Odměny není právní nárok.
5. Banka je oprávněna kdykoliv ukončit poskytování Odměn.
6. Banka zvýhodnění poskytne a uplatní pouze v případě, kdy nenastane Případ porušení.“
Dodáme, že dle podmínek probíhá zaúčtování zpravidla do 7 dní (obvykle se jedná o 2 až 3 dny), přičemž tuto lhůtu
jako banka neovlivňujeme, je závislá na lhůtách karetní asociace.
Datum: 24.11.2023
MONETA
tocassido
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 26. 11. 2023 12:17

Vypadá to, že pod pojmem "po dobu 6 měsíců" uvažují s dobou 180 dnů (6 x 30 dnů). Když totiž k datumu 1.5.2023 připočtu 180 dnů, tak mi vychází datum 28.10.2023.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod tocassido 26. 11. 2023 12:28

Pokud mají v podmínkách 6 měsíců, tak nemůžou mít na mysli dny ne?
tocassido
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 26. 11. 2023 13:10

Možná můžou :hm Je nutno asi rozlišovat termín "měsíc" a termín "kalendářní měsíc".
Od kdy do kdy by podle tebe platila ta akce, kdyby ti byla kreditka vydána třeba 15.5.2023?
Naposledy upravil Milos dne 26. 11. 2023 13:40, celkově upraveno 2
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod milanBrno 26. 11. 2023 13:13

Jenze presne tak to funguje i jinde. Jako mesic se pocita 30 dnu.
Kazdopadne je tvoje blbost, ze jsi "tankovani" nechal na posledni chvili, kdyz jsi jej mohl provest kdykoliv jindy...
I kdyby byla platnost do konce kalendarniho mesice, tak to nebudu delat 28.
Navic jsi porusil podminky akce a jeste mas tu drzost to reklamovat.
Nedivil bych se, kdyby ti kartu zablokovali a odmeny chteli vratit.
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tmx643 26. 11. 2023 13:22

Naprosto nechápu, na co jsi 6 měsíců čekal a kupoval to až tak na konci. Každopádně pokud někde není výslovně napsáno, že měsíc je 30 dní, pak 6 měsíců od 1.5. je jednoznačně do 31.10.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 26. 11. 2023 13:25

@tocassido: Zkusil bych jim ještě napsat, že jsi dle podmínek akce myslel, že u tebe akce trvá až do konce října, a slušně je požádat, jestli by nemohli reklamaci přehodnotit a vyřešit ji proklientsky :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod tocassido 26. 11. 2023 14:26

Milos píše:Možná můžou :hm Je nutno asi rozlišovat termín "měsíc" a termín "kalendářní měsíc".
Od kdy do kdy by podle tebe platila ta akce, kdyby ti byla kreditka vydána třeba 15.5.2023?

No do 15.11 l.

Už to, že to jak jsem to pochopil já mi potvrdila operátorka na lince.

-- 26. 11. 2023 14:27 --

milanBrno píše:Jenze presne tak to funguje i jinde. Jako mesic se pocita 30 dnu.
Kazdopadne je tvoje blbost, ze jsi "tankovani" nechal na posledni chvili, kdyz jsi jej mohl provest kdykoliv jindy...
I kdyby byla platnost do konce kalendarniho mesice, tak to nebudu delat 28.
Navic jsi porusil podminky akce a jeste mas tu drzost to reklamovat.
Nedivil bych se, kdyby ti kartu zablokovali a odmeny chteli vratit.

Mohu vědět, čím jsme podle tebe porušil podmínky akce?!

-- 26. 11. 2023 14:29 --

tmx643 píše:Naprosto nechápu, na co jsi 6 měsíců čekal a kupoval to až tak na konci. Každopádně pokud někde není výslovně napsáno, že měsíc je 30 dní, pak 6 měsíců od 1.5. je jednoznačně do 31.10.

Bohužel tankování vyšlo až na konec měsíce. Jinak každý měsíc jsem samozřejmě tankoval za stejné částky.
tocassido
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kecinzer 27. 11. 2023 13:19

Poslal jsem si poprvé peníze na kreditku z jiného účtu než Monety. V přehledu vidím, že kreditka je plně "nabita", ale poslední splátku vidím stále tu z minulého měsíce.
Nikdy se mi nestalo, že by to mělo až takovou prodlevu. Máte s tím někdo zkušenost?
kecinzer
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka