MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod pan Y. 9. 1. 2024 18:41

Akciový Klokan píše:https://www.moneta.cz/servis-pro-media/tiskove-zpravy/detail/moneta-umoznuje-vklady-do-bankomatu-i-prostrednictvim-karet-v-hodinkach-a-mobilech

Škoda, že se to zřejmě zatím ještě netýká i platebních karet ze sdílené bankomatové sítě s AB, KB, a UB. Mám za to, že tento rok by chtěla ta sdílená síť právě zprovoznit vklady i tokenizovanými kartami. Moneta ale v té tiskové zprávě zmiňuje jen své klienty.
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 9. 1. 2024 22:04

Využití sdílené bankomatové sítě i ke vkladům je skutečně v plánu bank, o tom že to půjde i tokenizovanými kartami (mobilem a hodinkami) se ale zatím nijak nemluvilo/nepsalo.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod pan Y. 10. 1. 2024 09:38

Psalo se o tom např. zde 29. 6. 2023:
„V současné době nepodporujeme NFC technologii pro vklad hotovosti. Tuto možnost však připravujeme a plánujeme ji spustit současně se zahájením možnosti vkladů ve sdílené bankomatové síti, tedy na počátku roku 2024,“ potvrzuje Michal Teubner z tiskového oddělení Komerční banky.

Nově pak i zde:
„Společným cílem je začít podporovat vklady hotovosti ve sdílené síti během letošního prvního čtvrtletí. Jde o technicky dost náročnou záležitost, a proto v tuto chvíli nemůžeme říct přesnější datu spuštění vkladů ve sdílené síti. S ohledem na to nelze ani sdělit, zda sdílená síť bude hned od začátku podporovat i vklady mobilem a chytrými hodinkami, nebo k tomu bude nutná plastová karta,“ říká Zuzana Filipová, mluvčí Moneta Money Bank.

Tzn. rozhodně to mají v plánu, což je chvályhodné.
pan Y.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jirik74 10. 1. 2024 12:12

Ve sdílené síti to chtějí spustit do konce čtvrtletí, ale pomalu si připravují půdu pro další odklad :) Bezkontaktní výběry nicméně chystají i další banky. https://www.penize.cz/osobni-ucty/45035 ... alsi-bance
Jirik74
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pan Y. 10. 1. 2024 15:43

Jirik74: Stejný odkaz je již v mém předchozím příspěvku... Řeč byla nyní o vkladech pomocí NFC, ne výběrech.
pan Y.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 10. 1. 2024 20:02

pan Y. píše:Psalo se o tom např. zde 29. 6. 2023:
„V současné době nepodporujeme NFC technologii pro vklad hotovosti. Tuto možnost však připravujeme a plánujeme ji spustit současně se zahájením možnosti vkladů ve sdílené bankomatové síti, tedy na počátku roku 2024,“ potvrzuje Michal Teubner z tiskového oddělení Komerční banky.

Nově pak i zde:
„Společným cílem je začít podporovat vklady hotovosti ve sdílené síti během letošního prvního čtvrtletí. Jde o technicky dost náročnou záležitost, a proto v tuto chvíli nemůžeme říct přesnější datu spuštění vkladů ve sdílené síti. S ohledem na to nelze ani sdělit, zda sdílená síť bude hned od začátku podporovat i vklady mobilem a chytrými hodinkami, nebo k tomu bude nutná plastová karta,“ říká Zuzana Filipová, mluvčí Moneta Money Bank.

Tzn. rozhodně to mají v plánu, což je chvályhodné.

Ty plánované vklady mobilem/hodinkami ve sdílené síti mi tedy nějak unikly :nenapadne Jinak proč jsi v té citované informaci upravoval druhé čtvrtletí za první čtvrtletí? Já v tom článku totož vidím toto:

„Společným cílem je začít podporovat vklady hotovosti ve sdílené síti během letošního druhého čtvrtletí. Jde o technicky dost náročnou záležitost, a proto v tuto chvíli nemůžeme říct přesnější datum spuštění vkladů ve sdílené síti. S ohledem na to nelze ani sdělit, zda sdílená síť bude hned od začátku podporovat i vklady mobilem a chytrými hodinkami, nebo k tomu bude nutná plastová karta,“ říká Zuzana Filipová, mluvčí Moneta Money Bank.

Loni mluvili o začátku roku 2024, aktuálně mluví o druhém čtvrtletí, nějak se jim to protahuje :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod pan Y. 11. 1. 2024 10:25

V citaci jsem nic neupravoval, očividně to v článku během včerejška upravila jeho autorka. Asi se jim to vážně protahuje a možná dostala od někoho echo / upřesnění.
pan Y.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlaju 20. 1. 2024 21:43

Už nějaký čas mám Moneta v sazebníku zpoplatněné autorizační SMS, na mě to vyskočilo nedávno, moc tam nechodím. Je možné, že se mi to podařilo obejít, tak se podělím:
Nechtěl jsem se zpoplatněním souhlasit (v sazebníku píšou, že poplatek vybírají až po podepsání dohody o ponechání sms autorizací), tak jsem byl donucen kliknout na Aktivovat Smartbanku. Bez toho bych se dál nedostal. Ale pak už okno s přidáním zařízení do Smartbanky šlo zavřít a pracovat v IB normálně dál. I při opětovném přihlášení do IB, jde o zdržení cca 20 sec.(chvíli to chroupe). Ještě nemám ověřeno, jestli se mi poplatek za SMS nestrhne na konci měsíce, ale pokud se strhává hned nebo na konci dne, tak zatím několik dní bez poplatku.
Zájemcům mohu doporučit (byť to třeba nebude trvale takto možné).
vlaju
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 20. 1. 2024 23:58

Poplatek za odeslané SMS zprávy banky obvykle účtují až souhrnně za celý měsíc.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vlaju 21. 1. 2024 07:21

Aha, tak to není jistota. Dám pak vědět, jak moc u nich platí, že do udělení souhlasu jsou sms zdarma. Jestli to není jen IB bug.
vlaju
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 21. 1. 2024 20:11

<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod DrholecR 23. 1. 2024 10:57

Dnes v emailu:

Dobrý den,
s potěšením Vám oznamujeme, že platnost Vašeho úrokového bonusu i zhodnocení 5,3 % ročně na spořicím účtu Spoření E, Spoření F, Spoření G, Spoření H prodlužujeme do 29.2.2024.
DrholecR
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 23. 1. 2024 16:35

Lepší je v MMB spoření extra a extra 2 (stale 5,5%)

No dle mne lepsi se rozsoupnout za 10,5% viz podpis, likvidita tyden.. nekdy se zadari i 0,2% denne :-)
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod regin 24. 1. 2024 08:09

Mně přišlo také,že: "s potěšením Vám oznamujeme, že až do 29.2.2024 bude pro celý zůstatek na Vašem spořicím účtu Spoření Active platit zhodnocení ve výši až 5,7 % p.a."
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod mate59 24. 1. 2024 16:28

regin Tak to je příjemné potěšení.
mate59
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka