MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 6. 2. 2024 20:28

Když sis tam dal opět účet mamky, to si myslíš, že už ti to podruhé nesmažou? :hm
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Taki 6. 2. 2024 20:56

Spíš se divím, že to je vůbec možné. Standardní by mělo být, že to nemůže jít (znovu) přidat.
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 6. 2. 2024 21:36

Já být bankou a zjistím, že mám takovou typizovanou situaci a že s ní nejsem spokojený (ať už kvůli AML/KYC předpisům nebo kvůli faktickým podvodům):
  • Zadám programátorům, aby to někdy v budoucnu systémově znemožnili
  • Rozmyslím si, jestli to do té doby je problém. Pokud ano, zavedu nějakou dočasnou ruční kontrolu. Protože je to nová věc, k postiženým/viníkům (podle úhlu pohledu) možná budu trochu opatrný nebo shovívavý; ale k těm, co se objektivně dozví, že bance se to nelíbí, a evidentně úmyslně ji vyvolají znovu, budu dost striktní.
Tak se nediv, kdyby to skončilo zavřením obou účtů a permanentním banem.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Taki 7. 2. 2024 06:01

To ať klidně udělají, protože mně tak nas┌ali, že to zvažuju taky.
Až tak mě nas┌ali, že bych oželel i to pos┌ané 1% z podnikatelské KK zpět.
A pokud to moje nas┌ání v rámci Tebou naznačené shovívavosti banky poněkud otupí (napsal jsem jim stížnost s požadavkem na kompenzaci ve výši 1.500 Kč), tak zajdu s mamkou (když bude mít světlejší okamžik a bude toho schopna - pobírá příspěvek na péči III. st.) do banky, aby mně udělali e-disponentem u jejiho účtu.
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod losalamos 7. 2. 2024 07:57

Taki píše:Spíš se divím, že to je vůbec možné. Standardní by mělo být, že to nemůže jít (znovu) přidat.

Asi tam mají nějakou systémovou chybu.
Možná, že když mám regulérně otevřeno IB "cizího/mamčina" účtu, neumí v tom okamžiku při přidání dalšího zařízení pro SB zkontrolovat, jestli to jedno konkrétní zařízení je majitele účtu, e-disponenta, nebo úplně někoho jiného. Třeba zjistí, že nějaká SB na tom konkrétním zařízení pro někoho existuje ale až v dalším kroku, kdy už tam jsou oba přístupy nakonfigurované :).
Kam chodí ověřovací SMS do IB pro mamku - na nějaké její číslo, nebo taky na tvoje?

Na druhou stranu, když jsme cca na podzim zakládali nový účet pto tchyni bez smartfounu, na infolince se tvářili, že můžu udělat a dokončit on-line aktivaci jejího nového účtu přes svůj smartfoun, i když v té chvíli nejsem e-disponentem a svůj vlastní účet a SB už mám. Tenkrát jsme to neudělali, nechtěli jsme plést její účet do mého telefonu a raději postup dokončili na pobočce.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Taki 7. 2. 2024 08:21

Když se přihlašuji do IB mamky (což je výjimečně, protože jedu z 99% přes SB), tak se tam dostanu jak přes potvrzení přihlášení v mé SB nebo v její SB.
Není to asi žádná výjimečná situace (že mají rodinní příslušníci své rodinné příslušníky ve SB), protože minulý týden to mázli kolegovi, co sedí vedle mě v kanclu a ten je dokonce disponent u manželčina účtu. Tak jsem mu vysvětlil, že disponent a e-disponent jsou nejspíš v Monetě dvě různé věci..
Naposledy upravil Taki dne 7. 2. 2024 08:38, celkově upraveno 1
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod losalamos 7. 2. 2024 08:27

Aha. A když mamčino SB z tvého telefonu vykopli, tak ses do mamčina účtu ověřil jak? Mamka má ještě vlastní SB na svém telefonu? Nebo ho má a vždy měla jen na tvém telefonu?
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Taki 7. 2. 2024 08:45

Přesně tak, a její SB resp. přístroj na něj navázaný nemázli (v jejím mobilu máme jen její účet).
Do své SB jsem si jí znovu přidal přes čárovej kód v jejím IB
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 7. 2. 2024 09:24

Taki píše:...Tak jsem mu vysvětlil, že disponent a e-disponent jsou nejspíš v Monetě dvě různé věci..

Jo, to jsou. Já jsem byl i e-disponent, takže přístup přes své SB (ale oddělený) do manželčina účtu mám. Místo rozčilování zkus napsat zprávu do Monety přes IB (nebo jménem mamky), vysvětlit situaci a třeba ten e-disponent půjde zřídit dálkově.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Taki 7. 2. 2024 15:23

Samozřejmě to nejde. Jen s ověřenou plnou mocí na pobočku..
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod losalamos 8. 2. 2024 12:31

No, jsou to peripetie. Hlavně, že máte na mamku "originál" SB v jejím telefonu. To může být časem důležité.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Markil 9. 2. 2024 07:03

Dostal někdo tu tisícovku za novou kreditku na benzínkách sedmkrát? Mám kartu od 20.8. A hned v srpnu jsem to využil naplno, takže první tisíovka přistála za srpen. Myslel jsem, že lednem končím, to jsem dostal šestou, ale teď jsem zase platil na benzínce 5000 a ve smart bance mi to ukazuje bonus 250 Kč, tj zdá se, že do toho 20.2 mi to ještě bude bonus dávat. Otázka je, zda se opravdu posledního února připíše nebo ne... Víc už na benzínkách čerpat nepotřebuji, ale zase by byla škoda to nevyužít, kdyby to opravdu ještě připsali...
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod wetherek 9. 2. 2024 07:34

Max 1000 Kč měsíčně po dobu 6ti "nekalendářních" mesicu, já dostal bonus 7x, kdy v prvním to bylo za poslední týden a v posledním za první tři týdny měsíce, přesně od založení.
wetherek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Markil 9. 2. 2024 07:49

Ok, díky.
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod filas81 9. 2. 2024 07:58

A pak se dá vypovědět a hned založit nová. A jede se nanovo :)
filas81
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka