od Rad68 30. 10. 2024 08:33
Mně podobně jednou vypadla z ApplePay jiná karta (už nevim jaká banka, ale Monetu jsem tam neměl, tak to asi byla mátina UCB, kterou jsem dost používal, protože ona dostávala procenta zpět narozdíl ode mě). A celkově banky čím dál víc nerady vidí přidávání cizích karet, takže radši fakt jen to řešení co navrhuje vpe+aaaa a nikomu to v bance neříkat (osobně bych se na to kvůli problémům s aktivací aplikací úplně vybodnul).
Já jsem kdysi řešil podobnej problém (protože ještě z doby, kdy jsem dostával kapesný jsem měl tendenci oddělovat svoje a máminy peníze) a vyřešil jsem ho jako losalamos, ale bez toho následnýho vyrovnávání, čímž odpadá i potřeba cokoliv pamtovat/zapisovat/přeúčtovávat a život je tím jednodušší. Prostě jsem celkově přestal řešit jestli platím já/máti/přítelkyně + u částek ve stovkách až tisícovkách stejně postupuju u kamarádů, a to do té míry, že u některých kamarádů fakt nevím, jestli kdybychom si to vyúčtovávali, tak jsem za ty roky pár tisíc v plusu nebo mínusu, v rámci rodiny to může být i mnohem víc.
Já třeba vůbec nevím, kdo nedávno platil pro máti novou ledničku (fyzicky jsem tam byl já i ona, ale platilo se to prostě kartou, která tam dávala nějakou slevu), dokonce ani nevím, jak velkou částí kdo přispěl na koupi našeho domu, kterej je psanej na mě, ale jestli z původně mých peněz šla pětina nebo třičtvrtina nebo kolik netuším a nikomu z nás se to ani nechce nějak propočítávat, protože je to stejně jedno.
Nechcu aby to vypadalo jako uhýbání odpověď ve stylu "a proč vůbec něco má fungovat", ale spíš osobní rada, pokud spolu aspoň trochu vycházíte (což vypadá že ano) a zároveň zaplacení nákupů za mámu neznamená že nebudu mít na jídlo pro sebe, tak prostě neřešit kdo co platil.