MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod MirekM. 29. 10. 2024 13:51

octaviampi: ale stalo se, dnes šla manželka nakupovat mamince a zjistila, že nemá v g-pay pracně přes infolinku přidanou kartu maminky. Podívám se, také mně z g-pay zmizela. Volám na infolinku (mám v Monetě účet), operátor, že to udělal asi SW při zablokování účtu, mám zavolat s maminkou a blokaci nám uvolní. Manželka po nákupu volala s maminkou na infolinku, (také má v Monetě účet) celý proces se musí zopakovat, nelze jen odblokovat. Manželka něco špatně asi pochopila, volám na upřesnění na infolinku, jiný operátor mně tvrdil, že to již nedělají a není možné přidat kartu cizí osobě do g-pay v žádném případě. Již jsem vybuchnul, co tom mají na infolince za informační bordel, jeden řekné čehý a druhý hot. :-(
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod octaviampi 29. 10. 2024 14:16

Disponentství. Nebo holt na sebe psaný účet a posílat si podle spotřeby balíky peněz. Toto je důsledek obecné benevolence ve společnosti při utahování šroubů. A ještě někteří chrochtají, že nad sebou mají bič.

Jinak žena má mou kreditku mBank v Apple Pay a ok.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 29. 10. 2024 15:17

MirekM. - Co takhle zkusit založit (on-line) účet jinde - u nějaké banky, kde jde dělat vše/více na dálku?
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 29. 10. 2024 16:24

To by me nikdy nenapadlo, chtit po operatorovi pridat kartu jedne osoby do GP druhe osoby, to maji vsechny banky zakazano ve smluvnich podminkach, pujcovat kartu jinym osobam.
:D
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod MirekM. 29. 10. 2024 18:16

Nás by to v běžném stavu, kdyby si maminka chodila na nákupy sama také nenapadlo. A taktéž by nás to nenapadlo, kdybychom v té samé bance sami neměli účty (jednoduché ověření). :-)

To bude záhy zakázáno pujčovat si i hotovost? :-)
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod aaaa 29. 10. 2024 19:01

Pujcovat hotovost smluvni podminky nezakazuji, kartu zakazuji.Me se to take nelibi a porusuji to, ale urcite bych o takove porusovani nezadal pracovnika banky.
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod losalamos 29. 10. 2024 19:24

Je takový problém pro maminku nakupovat za své a jednou za čas to u ní doma vyrovnat převodem? U nás to takhle zatím probíhá docela v klidu.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 29. 10. 2024 19:30

aaaa píše:To by me nikdy nenapadlo, chtit po operatorovi pridat kartu jedne osoby do GP druhe osoby, to maji vsechny banky zakazano ve smluvnich podminkach, pujcovat kartu jinym osobam.

Me by ani nenapadlo chtit po bance pridat i mou vlastni kartu do AP/GP! Nevim ani ze tohle jde?

Myslel jsem, ze to musi udelat drzitel mobilu/karty sam do (sveho:) mobilu…

Technicky vzato si prece kdokoliv muze pridat i cizi karty, do sveho mobilu - nic tomu nebrani :-) Overi se to obvykle jako bezna transakce a pak uz se plati i online a bez 3D.

Blik. To neni navod pro obchazeni cehokoliv;)

Ps: Uz cca rok muzete do monety i vkladat pres tokenizovanou kartu v mobilu, plast nepotrebujete.

.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MirekM. 29. 10. 2024 21:16

Když jsem zkoušel přidat před cca rokem DK Monety maminky do mého g-pay, nasměroval mě g-pay do mé app v Monetě a byl jsem v ..., takže bez asistence operátora na infolince to nešlo.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod aaaa 29. 10. 2024 21:44

Musis mit v mobilu jeji SB, ne svoje, to je logicke. Tohle vyzaduje vetsina bank.
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod MirekM. 29. 10. 2024 21:57

Vidina znovu zprovoznit SB, kde mám manželku jako disponenta a manželka mě, po těch opakovaných martirijích v minulosti, mě od tohoto kroku silně odrazovala/odrazuje.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod aaaa 29. 10. 2024 22:06

Kazda sranda neco stoji.
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod MirekM. 29. 10. 2024 22:11

losalamos píše:Je takový problém pro maminku nakupovat za své a jednou za čas to u ní doma vyrovnat převodem? U nás to takhle zatím probíhá docela v klidu.

Není jednodušší vše pro maminku platit její kartou, nemuset si nic pamatovat či zapisovat a nic přeúčtovávat?
A navíc má přehled z SMS o platbách její kartou, které ji chodí na její mobil.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod aaaa 30. 10. 2024 08:32

Neni. Rodice maji detem verit a ne je kontrolovat.
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Rad68 30. 10. 2024 08:33

Mně podobně jednou vypadla z ApplePay jiná karta (už nevim jaká banka, ale Monetu jsem tam neměl, tak to asi byla mátina UCB, kterou jsem dost používal, protože ona dostávala procenta zpět narozdíl ode mě). A celkově banky čím dál víc nerady vidí přidávání cizích karet, takže radši fakt jen to řešení co navrhuje vpe+aaaa a nikomu to v bance neříkat (osobně bych se na to kvůli problémům s aktivací aplikací úplně vybodnul).

Já jsem kdysi řešil podobnej problém (protože ještě z doby, kdy jsem dostával kapesný jsem měl tendenci oddělovat svoje a máminy peníze) a vyřešil jsem ho jako losalamos, ale bez toho následnýho vyrovnávání, čímž odpadá i potřeba cokoliv pamtovat/zapisovat/přeúčtovávat a život je tím jednodušší. Prostě jsem celkově přestal řešit jestli platím já/máti/přítelkyně + u částek ve stovkách až tisícovkách stejně postupuju u kamarádů, a to do té míry, že u některých kamarádů fakt nevím, jestli kdybychom si to vyúčtovávali, tak jsem za ty roky pár tisíc v plusu nebo mínusu, v rámci rodiny to může být i mnohem víc.
Já třeba vůbec nevím, kdo nedávno platil pro máti novou ledničku (fyzicky jsem tam byl já i ona, ale platilo se to prostě kartou, která tam dávala nějakou slevu), dokonce ani nevím, jak velkou částí kdo přispěl na koupi našeho domu, kterej je psanej na mě, ale jestli z původně mých peněz šla pětina nebo třičtvrtina nebo kolik netuším a nikomu z nás se to ani nechce nějak propočítávat, protože je to stejně jedno.

Nechcu aby to vypadalo jako uhýbání odpověď ve stylu "a proč vůbec něco má fungovat", ale spíš osobní rada, pokud spolu aspoň trochu vycházíte (což vypadá že ano) a zároveň zaplacení nákupů za mámu neznamená že nebudu mít na jídlo pro sebe, tak prostě neřešit kdo co platil.
Rad68
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka