MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod smartguy 18. 11. 2024 09:58

losalamos píše:Používáte někdo u MMB eurový účet a eurový spořící účet?
Pochopil jsem správně, že mezi těmito účty nefunguje okamžitá platba?

Převod mezi Spořákem v EUR a běžákem v EUR v rámci MMB mi normálně funguje, jenom to trvá cca 30 sekund než se reálně provede (nějakou dobu je ta transakce ve stavu "probíhá zpracování").
smartguy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vlazy 18. 11. 2024 17:19

aaaa píše:Je od Monety naopak hezke, ze klientum s Android 7 pristup do appky neblokuje.
Hezké by to bylo kdyby ta jejích aplikace na Android 7 fungovala bez problémů a neukončovala se sama po třech sekundách od přihlášení a také kdyby ji šlo dále aktualizovat. Je vůbec problém se do ní přihlásit tak aby se ta aplikace sama neukončila. Na jiném mobilu s Androidem 10 kde jsem si včera večer tu aplikaci v novější verzi nainstaloval to prozatím funguje i když aplikace není až tak rychlá jak by mohla být. Mám ji tam ale prozatím krátce a nemám ji tam ještě pořádně vyzkoušenou a tak uvidím jak tam na jiném telefonu a jiné verzi Androidu bude fungovat.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod losalamos 18. 11. 2024 18:18

@smartguy díky. Zkusil jsem. Dnes to prošlo časově tak nějak jak píšeš. O víkendu mi ale šlo vybrat až pondělní datum převodu.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 26. 11. 2024 10:09

vážně nikdo nemá zkušenost, zda těch 5% na potraviny uznávají i přes curve?
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Abu Simbel 26. 11. 2024 11:45

Asi budes prvni, muzes to vyzkouset a dat nam pak vedet.
Abu Simbel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drkarel 26. 11. 2024 11:54

Asi by to šlo bez potíží vyzkoušet na malém nákupu. Vidět je to v transakcích za pár dní. Jen je potřeba mít tu Crv ...
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 26. 11. 2024 14:39

Abu Simbel píše:Asi budes prvni, muzes to vyzkouset a dat nam pak vedet.

curve mám, ale tu kreditku ne a právě kdyby to nefungovalo, tak jí ani nechci (a přeci jen žádat o kreditku a pak aby byla k ničemu, to se mi úplně nechce ... být to jen o té testovací platbě, tak to samozřejmě klidně rád vyzkouším)
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 26. 11. 2024 14:54

A proč chceš ty platby s KK Moneta provádět přes Curve?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 26. 11. 2024 15:02

Ta kreditka je víceméně jen na 6 měsíců a na ty potraviny. I kdybych ještě měl Crv, tak by mě nijak nerušilo, že to přes Crv nefunguje. Zvláště když teď není žádný problém mít tu kreditku v telefonu (to jde dokonce hned po schválení). Takže mi taky trochu uniká, proč je potřeba platit Crv (ano, pomohlo by to s obratem na Crv).
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 26. 11. 2024 15:51

Možná mu jde o gbit na jinou kreditku s odměnou, ale pokud Moneta není úplně blbá, tak by takto získané odměny (u vratek) stornovala. Takto "blbá" byla svého času snad jen Hello bank, že to neřešila a vratky u odměn neodečítala.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 26. 11. 2024 17:26

Dobrý nápad. Mám pocit, že Moneta odečítala odměny i zpětně (v následujícím měsíci a dost možná i do mínusu) při "normální" vratce na kartu.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 26. 11. 2024 18:35

no nejake KK jsou stale "blbe" a po refundaci se CB neodecita(ne pres crv)
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod barnyss 26. 11. 2024 23:29

ale to není případ KK MONETA, ta vždy odečítá
barnyss
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 27. 11. 2024 08:43

Milos píše:A proč chceš ty platby s KK Moneta provádět přes Curve?

protože mám Curve s placeným plánem (možnost GBIT až 120 dnů) a měl bych tam dost transakcí na postupné přesouvání na Monetu ... na přímé platby čistě Moneta kartou bych na maximální odměny zcela jistě nedosáhl
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 27. 11. 2024 09:03

Hmm, to je docela dobrý nápad jak do období 6 měsíců vtěsnat nákupy provedené v období 10 měsíců ;-)
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka