MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod fc70 29. 4. 2025 00:20

Teď už se dají online měnit jen mobilní notifikace. Maily se dají nastavit jen posláním obecné zprávy v IB, pak to udělají.

Ale to se týká obyčejných / pravidelných informací o transakcích (ten „info servis“); jestli tě nějak zvlášť upozorňovali o první transakci, může to být něco jiného.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod MirekM. 29. 4. 2025 12:01

Nedávno jsem u SÚ vymazal zasílání e-mailů v Info servisu v IB. Od té doby jsem ale žádný pohyb na SÚ neměl, nemohu posoudit úspěšnost tohoto kroku.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod MirekM. 29. 4. 2025 20:18

Poslal jsem si několik tácú na SÚ a ze SÚ a již žádné e-maily nedošly.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod stepano 30. 4. 2025 17:45

Přišel mi dnes personalizovaný email - Moneta nasadila (asi v reakci na Partners) celkem kompetitivní kurzy. Vychází to lépe, než mBank Svět.
moneta.png
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Dr.D 30. 4. 2025 18:10

Čili z kreditek to má asi nejlepší kurs, že?
Dr.D
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fc70 30. 4. 2025 21:09

Je někde nějaký číselný závazek typu ECB+x, nebo čekají, že to naslepo zaplatím a třeba mi tentokrát nedají svůj typický špatný kurz?
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod peno22 30. 4. 2025 22:05

No, hlavně to asi platí jen pro oslovené, nikde nic oficiálně jsem nenašel
peno22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stepano 30. 4. 2025 23:01

Asi jo, taky jsem nic oficiálně nenašel, nevypadá to na veřejnou nabídku pro všechny. Já jsem s tou kartou už přes rok nic nezaplatil, tak možná mě chtějí motivovat k platbám.
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dr._lukas 30. 4. 2025 23:44

Kartu jsem použil taky naposledy loni v létě a nabídka zatím nedošla. Ty zvýhodněné kurzy někde zobrazíš?
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod zivan 30. 4. 2025 23:57

Já to mám jen jako zprávu v MB a je tam informace, že lepší kurzy mám nastavené do konce roku.
Debetní kartou jsem neplatil asi nikdy, jen kreditkou, kterou jsem před pár měsíci zrušil.
zivan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fc70 1. 5. 2025 01:14

Vágní reklama + risk poplatku 300 za chargeback = radši si požádám o kartu Partners a Monetu nechám spát.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod petrr95 1. 5. 2025 08:01

Já kartou neplatil víc než rok a nabídka mi přišla.
Nicméně kromě toho srovnání v mailu z 28.4. jsem nikde nenašel, jak ten kurz počítají, ani jaký ten kurz aktuálně je.
petrr95
Návštěvník

Odeslat příspěvekod filas81 1. 5. 2025 10:30

Mě to přišlo mailem, používám jen KK.
filas81
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Joolppp 1. 5. 2025 11:34

Taky vidím v IB zprávu s lepšími kurzy. Karta použitá možná před dvěma lety, zůstatky minimální, skoro žádné. Pořád je horší než PB, nehledě na to, že nemůžu najít nikde kurzovní lístek (jiný než standardní) nebo informaci o výši přirážky a jestli to platí i pro jiné měny než EUR...
Takže naprosto netransparentní.

Pro někoho kdo má jen Monetu možná dobrý, ale předpokládám, že ti co používají účet aktivně, nabídku nedostali.
Joolppp
Návštěvník

Odeslat příspěvekod peceny_rohlicek 6. 5. 2025 08:50

octaviampi píše:Neví někdo, jak vypnout u Monety zasílání mailu s detaily transakce? Prý že první transakce, bla bla bla a chtějí se ujistit. A rovnou tam napíšou částku, jméno uživatele, jméno majitele účtu. Posílat toto do mailu je dost divná záležitost.

Tohle jsem řešil před časem také. Jedná se o kontrolní/bezpečnostní upozornění Smart Banky - že byla provedena první transakce z daného zařízení. Nemá nic společného s Info servisem. Ale chodí to pouze jednou.
peceny_rohlicek
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka