Co kdyby potrebovali zafinancovat vyrobnu respiratoru apod., co zrovna frci. Nebo vyrobnu rakvicek. Museji mit odbyt pro ty penize a soucasne bych chtel videt, kdyby byl run na ne, jak by dopadli?
Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
Jinak ta nová karta má stejné číslo a CVV a liší se pouze datem platnosti.Aktivujte kartu
Kartu aktivujete výběrem z bankomatu, kontaktní platbou nebo v internetovém bankovnictví.
Kde konkrétně to tam bylo a kdy? Já tam nic takového nikde nevidím. Možná, že zavedli nějakou novinku a nyní už zasílají karty aktivované ale zapomněli aktualizovat text těch dopisů které zasílají s novou kartou. Pokud by ty karty zasílali opravdu aktivní tak by to bylo určité riziko zneužití té karty.maeth_u píše:Já měl v mobilní bance někde v menu u karty (pod "...") možnost kartu aktivovat. Pak jsem akorát zadal mobilní PIN.
vlazy píše:PatrikChrz:
A zadával jsi při té aktivaci karty také mobilní PIN, tak jak to píše maeth_u?
2.4.4 Platební karta se aktivuje:
a) zadáním PIN při kontaktní platbě u obchodníka;
b) zadáním PIN při výběru jakékoliv částky z bankomatu;
c) zadáním PIN při ověření disponibilního zůstatku nebo změně PIN prostřednictvím bankomatu;
d) prostřednictvím Internetového bankovnictví;
e) prostřednictvím platformy Richee, pokud to Banka umožňuje,
přičemž způsob uvedený ad. c), d) a e) umožní aktivovat platební kartu jen pro internetové a kontaktní platby. Způsob uvedený ad. a) a b) aktivuje kartu i pro bezkontaktní platby.
Pokud je pro potvrzení transakce požadován PIN, může Držitel karty takovou transakci uskutečnit až po vygenerování PIN/zvolení PIN v Internetovém bankovnictví či prostřednictvím platformy Richee.
Z toho je vidět, že nejsem v tom sám. Pokud jsi tou kartou ještě nezkoušel platit tak asi nemůžeš vědět jestli ji máš aktivní a to i přes to, že ji v IB máš označenou jako aktivní. Pokud ji budeš zkoušet v bankomatu tak pak dej vědět jak to dopadlo.lukaszv píše:Mám to stejně jako vlazy, karta mi přišla asi před 14 dny, v IB ani v aplikaci jsem nic neaktivoval, přesto mám novou kartu aktivní (aspoň to píšou v IB). Pro jistotu ji ještě proženu bankomatem.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků