Creditas (banka)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vpe 4. 3. 2020 00:13

Inu, nabidka, poptavka, penez maji dost :-) Ono to asi T nedava uplne zadara, musi se jednat o nove vklady, tedy dava to vice mene za nove duse anebo nove penize, tim vas motivuje jim ty nove duse dodat (rodinneho prislusnika).

Co kdyby potrebovali zafinancovat vyrobnu respiratoru apod., co zrovna frci. Nebo vyrobnu rakvicek. Museji mit odbyt pro ty penize a soucasne bych chtel videt, kdyby byl run na ne, jak by dopadli?
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod suram 4. 3. 2020 04:02

Kdyby se obávali runu, budou nabízet vyšší úroky na všech termínovaných vkladech než na SÚ.
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 11. 3. 2020 13:59

Jak se u Creditas aktivuje nová obnovená karta? Minulý týden mi byla poštou v obyčejným dopise doručená nová karta, protože platnost původní končí 31.3.2020. Dnes jsem si ji v IB chtěl aktivovat, ale když jsem si zobrazil detail karty tak ji tam vidím uvedenou už jako aktivní s platnosti do 31.3.2023. Jak se provedla ta aktivace když jsem nikde neklikal na nějaký aktivační odkaz nebo tlačítko a nezadával žádné aktivační údaje? Mám to chápat tak, že mi ji zaslali už aktivovanou? V pondělí jsem ještě bez problému zaplatil tou původní kartou s končící platnosti. Novou kartu jsem prozatím nikde k placení nebo výběru z bankomatu nepoužil. V tom dopise s kartou píšou mj., že
Aktivujte kartu
Kartu aktivujete výběrem z bankomatu, kontaktní platbou nebo v internetovém bankovnictví.
Jinak ta nová karta má stejné číslo a CVV a liší se pouze datem platnosti.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod maeth_u 11. 3. 2020 14:32

Já měl v mobilní bance někde v menu u karty (pod "...") možnost kartu aktivovat. Pak jsem akorát zadal mobilní PIN.
maeth_u
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 11. 3. 2020 16:40

maeth_u píše:Já měl v mobilní bance někde v menu u karty (pod "...") možnost kartu aktivovat. Pak jsem akorát zadal mobilní PIN.
Kde konkrétně to tam bylo a kdy? Já tam nic takového nikde nevidím. Možná, že zavedli nějakou novinku a nyní už zasílají karty aktivované ale zapomněli aktualizovat text těch dopisů které zasílají s novou kartou. Pokud by ty karty zasílali opravdu aktivní tak by to bylo určité riziko zneužití té karty.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 11. 3. 2020 16:42

Taky jsem kartu aktivoval v IB, přišla mi asi před 2 týdny, někde u karty bylo "aktivovat"
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod vlazy 11. 3. 2020 16:50

PatrikChrz:
A zadával jsi při té aktivaci karty také mobilní PIN, tak jak to píše maeth_u?
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod A1rh- 11. 3. 2020 17:07

taky mi nedávno přišla nová karta, měl jsem to totožně jako maeth_u, přes mobilní aplikaci / karty / ... / aktivovat. Jestli jsem zadával nějaké další ověření pro aktivaci karty už si nepamatuju. Ale jestli ti skutečně přišla už aktivní, tak je to nějaký renonc. Na infolince by se možná v systému mohli podívat kdy byla ta nová aktivovaná a jak, tak zkus zavolat.
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 11. 3. 2020 17:34

vlazy píše:PatrikChrz:
A zadával jsi při té aktivaci karty také mobilní PIN, tak jak to píše maeth_u?

Bohužel si už nepamatuji, ale podle mne ne. Jen jsem klikl na "aktivovat" .

V dopise byly dvě možnosti - aktivujte v IB, nebo zaplaťte s PINem v obchodě, PIN je stejný jako na původní kartě
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod vlazy 11. 3. 2020 17:57

Napadá mne jestli se to neaktivovalo pouhým zobrazením detailů karty, ale to je asi blbost. Možná, že jsem na nějakou aktivaci kliknul aniž bych si uvědomil na co klikám, ale to si už nepamatuji. Že by se to aktivovalo bez nutnosti zadání PINu nebo kódu z SMS mi to připadá trochu divné. Pokud by ta karta byla zaslána už aktivní tak ta původní by asi musela tím být zneaktivněná. Já jsem ale předevčírem v pondělí tou končící kartou ještě bez problémů zaplatil přes internet.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Lol Phirae 11. 3. 2020 18:46

https://www.creditas.cz/documents/20705 ... 69350dcb43

2.4.4 Platební karta se aktivuje:
a) zadáním PIN při kontaktní platbě u obchodníka;
b) zadáním PIN při výběru jakékoliv částky z bankomatu;
c) zadáním PIN při ověření disponibilního zůstatku nebo změně PIN prostřednictvím bankomatu;
d) prostřednictvím Internetového bankovnictví;
e) prostřednictvím platformy Richee, pokud to Banka umožňuje,
přičemž způsob uvedený ad. c), d) a e) umožní aktivovat platební kartu jen pro internetové a kontaktní platby. Způsob uvedený ad. a) a b) aktivuje kartu i pro bezkontaktní platby.
Pokud je pro potvrzení transakce požadován PIN, může Držitel karty takovou transakci uskutečnit až po vygenerování PIN/zvolení PIN v Internetovém bankovnictví či prostřednictvím platformy Richee.
Chcete nějaký bonus? Kódy (Twisto 150 Kč, WorldRemit 500 Kč, Curve, Revolut, TransferWise, Xendpay...) viz můj profil.
Lol Phirae
Nadšenec

Odeslat příspěvekod lukaszv 11. 3. 2020 20:27

Mám to stejně jako vlazy, karta mi přišla asi před 14 dny, v IB ani v aplikaci jsem nic neaktivoval, přesto mám novou kartu aktivní (aspoň to píšou v IB). Pro jistotu ji ještě proženu bankomatem.
lukaszv
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vlazy 11. 3. 2020 21:16

Udělal jsem s těmi kartami pokus kdy jsem provedl 2 internetové platby. První jsem provedl kartou s končící platnosti 31.3.2020 a ta se provedla bez problémů. Druhou jsem zkusil novou s platnosti do 3/2023 a ta neprošla s tím, že "Platba se nezdařila Vydavatel karty tuto platbu odmítl.". V IB a mobilní aplikaci vidím pouze jednu kartu s platnosti do 3/2023 a to jako aktivní. Nějakou možnost aktivace karty v IB a mobilní aplikaci nikde nevidím. Z toho všeho vyplývá, že asi mají s tou aktivaci karet v IB nějaký problém.

lukaszv píše:Mám to stejně jako vlazy, karta mi přišla asi před 14 dny, v IB ani v aplikaci jsem nic neaktivoval, přesto mám novou kartu aktivní (aspoň to píšou v IB). Pro jistotu ji ještě proženu bankomatem.
Z toho je vidět, že nejsem v tom sám. Pokud jsi tou kartou ještě nezkoušel platit tak asi nemůžeš vědět jestli ji máš aktivní a to i přes to, že ji v IB máš označenou jako aktivní. Pokud ji budeš zkoušet v bankomatu tak pak dej vědět jak to dopadlo.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod minarjo 12. 3. 2020 00:00

A nestačí třeba úplně jednoduše počkat na 1.4.? Teď přeci stále "žije" ta původní karta, jak sám uvádíš...
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 12. 3. 2020 00:26

minarjo:
To nevím jestli bych měl čekat až do 1.4., ale připadá mi to trochu nesmyslné. Pokud si dobře pamatuji tak ve všech bankách to funguje tak, že nová obnovená karta začíná fungovat hned po aktivaci a tou aktivaci karty nové se původní karta zablokuje i když podle její platnosti by mohla ještě několik dnů fungovat. Ta původní karta mi sice stále funguje i když v IB ji už nevidím. Je tam pouze ta nová což usuzuji podle uvedené doby platnosti do 3/2023 a je tam označená jako aktivní. Za aktivní kartu považují takovou která je funkční a jde s ní platit, ale ta nová aktivní asi není a v IB ji aktivovat není jak.
vlazy
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka