Creditas (banka)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 20. 1. 2022 08:53

@peliculiar: Bonusový úrok 0,8% platí pro všechny nové vklady, bez omezení částky. Nicméně dle celkové částky na SÚ se mění základní úrok (2,8% / 1,8%).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod peliculiar 20. 1. 2022 12:24

Je mi to jasné, ale víc by se mi líbilo, kdyby se někde ukazovalo, že například 20K se mi úročí 2,8% p.a. a 100K se mi úročí 3,6% p.a.
Kdo má zájem o Twisto či Skip Pay a chce bonus 500 Kč mrkněte mi do zájmů v profilu. ;-)
peliculiar
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kulich21 20. 1. 2022 13:15

Zdravím, založil jsem si spořící u Creditas, splňuji tedy podmínky pro 3,6%? Nepochopil jsem proč to, mají tak složité :D

Obrázek
kulich21
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 20. 1. 2022 13:24

Ano splňuješ, částka do 350tisíc se ti bude úročit 3,6%. Na tu otázku "Proč to mají tak složité" se zeptej jedině přímo Creditas :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Jirik74 20. 1. 2022 15:15

Něco k důvěryhodnosti této banky: https://www.penize.cz/sporici-ucty/4273 ... a-doplatek
Jirik74
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 20. 1. 2022 15:21

Jirik - tu už tu bylo a jsou další, kteří to táhnou přes finančního arbitra.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod jjrr 20. 1. 2022 15:21

To je staré.
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod culti 21. 1. 2022 11:00

Staré ano, ale není na škodu si to připomenout. Vedení se zas tak rychle nemění, aby nemohla banka předvést něco podobného zase.
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod radoch1 27. 1. 2022 00:13

Pochopil někdo, jak se to úročí, když část vkladu vyberu v případě, že mám na účtě 2 různé úročení, tj. 2,8% i 3,6%? A jak se to úročí potom, co zase účet dotankuju na max 350k?
radoch1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 27. 1. 2022 01:21

Úroky se počítají denně a na konci měsíce se sečtou. Částka kterou jsi měl na účtu před 16.1. se úročí 2.8%, částka kterou jsi tam vložil po 16.1. se úročí 3.6% (2.8% + 0.8%), za předpokladu že celkový součet obou částek nepřesáhne 350tisíc. Když pak třeba vybereš víc než jsi tam nově vložil, tak se celý zůstatek bude úročit jen 2.8%. Když následně dotankuješ účet do limitu 350tisíc, tak se vyšším úrokem 3.6% bude opět úročit jen to, co přesahuje nad původní zůstatek ze dne 16.1.
Pokud ti to stále není jasné, tak si přečti Otázky a odpovědi https://www.creditas.cz/akce-pro-nove-vklady-su/#faq , zde je to celkem detailně vysvětleno.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Solymr 27. 1. 2022 10:24

Rozumí se novým vkladem i 1Kč? Z jiného než mého účtu u Creditas...
Solymr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod regin 27. 1. 2022 10:43

Tak se mi povedlo nastavit sekundární e-mailovou adresu pro zasílání notifikací o změnách na účtu. Takže to jde, ale je to docela zdlouhavé a lehce nelogické. Včera jsem jim psal ohledně toho dotaz, ale zatím neodpověděli. Zajímavé by bylo, pokud by odepsali, že to nejde. :D
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod myšpulín 27. 1. 2022 10:48

Solymr píše:Rozumí se novým vkladem i 1Kč? Z jiného než mého účtu u Creditas...

Navýšením o 1 Kč se vyšším úrokem úročí jen ta 1 Kč.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod fanyn3 27. 1. 2022 11:49

regin píše:Tak se mi povedlo nastavit sekundární e-mailovou adresu pro zasílání notifikací o změnách na účtu. Takže to jde, ale je to docela zdlouhavé a lehce nelogické. Včera jsem jim psal ohledně toho dotaz, ale zatím neodpověděli. Zajímavé by bylo, pokud by odepsali, že to nejde. :D

Tak se pochlub jak. Já se na to ptal někdy vloni a řekli, že to nejde, resp.jen na registrovanej
fanyn3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod regin 27. 1. 2022 12:40

V profilu na kartě Osobní informace u položky Autorizační údaje rozkliknout e-mail a změnit ho na jiný (ten pro notifikace). Po změně by se měl objevit u položky E-mailové kontakty. Pak jsou u notifikace v nabídce oba maily, takže lze vybrat notifikační. No a potom je potřeba změnit zpět Autorizační mail na původní.
regin
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka