od zvirek 2. 5. 2022 12:01
Rušil jste někdy někdo dětský ( spořící ) účet u Creditas Richee Junior ?
Prootže na něm před pár měsíci dávali dobrý úrok - do částky 350 tis., založil jsem ho synovi ( 10 let ), šoupnul na něj 350 tis. Te´d mají pořád úrok 3,6%, takže jsem chtěl peníze přesunout jinam,ALE ouha. Převody jsou limitovány částkou 2 tisíce ( kvůli dítěti ), ale ani jako disponent nemám možnost limit zvýšit.
Infolinka trvdí, že výpověď účtu je třeba provést na pobočce. Tak jsme s manželkou raději oba, hezky s rodným listem syna frčeli do MB na pobočku. Slečna na nás valila bulvy, jakože kolik tam máme a že to bude problém, a že to nikdy nedělal. Volala kamsi do centrály, tam také nevědí zda je možné jednoduše provést výpověď, tak jsme jen podali písmenou žádost. Prý se jedná o to, že peníze jsou dítěte a tedy je nutné prokázat, že budou použity pouze ve prospěch dítěte. Jinak o tom rozhoduje soud.
Takže bomba, to na hlavních stránkách, když lákají na účet npasánoi samozřejmě není, jen je to zmateně uvedené kdesi malým písmem ve všeobec. podmínkách na stránce xy - dost daleko, abyste si toho nevšimnuli. Syn tedy vlastní účet, ale k penězům nemůže (pouze výběr 2 tis měsíčně ), já jako zakladatel a disponent, který tam může vkládat kolik chce, ale vybrat nemohu nic, ani účet zrušit a peníze převést jinam. Takže banka má naše peníze, ke kterým nemůže ani vlastník účtu ( nezletilý ), ani disponent (rodič ). Je toto vůbec možné ????
Poraďte, jak to vyřešit, předem díky za návrhy.