Creditas (banka)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 16. 8. 2023 19:46

Funguje.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod mbodlak73 2. 9. 2023 08:14

Od včerejšího rána mi nefungovalo internetové ani smart bankovnictví. V noci jsem volal na infolinku, prý už všechno šlape, ani ani prd. Dneska ráno funguje internetbanking, ale smartbanking pořád ne - po restartu telefonu, reinstalaci aplikace (kde se nemůžu ani přihlásit), prostě nic. A banka neinformuje a přímo lže.

Má někdo podobnou (aktuální) zkušenost?

Tohle mě dost štve a popravdě silně zvyšuje moji chuť jít jinam. Co je to za banku, když se tam nedostanu?
mbodlak73
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ninaa 2. 9. 2023 08:52

Teď jsem se přihlásila do SB Creditas a vše ok.
A včera někdy přes den jsem také v SB byla a ok.
Ninaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kittyhawk 2. 9. 2023 09:02

Včera přes den i dnes mi Creditas SB funguje bez problémů.
Kittyhawk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dargen2 2. 9. 2023 12:08

Přesně tak. Funguje bez problémů.
dargen2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod LaNov 2. 9. 2023 12:09

Creditas byla včera napadena DDoS útokem od ruských hackerů, proto je pravděpodobně dostupná pouze z českých IP adres, ale není ze zahraničních. Komu web nejde, měl by v první řadě ověřit, jakou má IP adresu, jestli není třeba za VPNkou ...
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Alfréd z hor 2. 9. 2023 14:33

Tak včera dopoledne mě nefungovalo IB, SB a chvílemi nebyly dostupné ani webovky Creditas, ale po obědě už vše korektně fungovalo, jen malé zpoždění plateb. Jsem to chvíli přikládal pro Creditas a dříve třeba i pro Equa první den v měsíci typické "ochromení" rychlosti a oni tady škodí Vláďovo IT mužici. Původně jsem zvažoval, že se svým druhým účtem pro takovéto domácí žvýkání, financování koníčků a obžerství kvůli avizovanému snížení úroku na spořáku emigruju z RB zpět do Creditas ... ale nevím, to jsou pořád nějaké potíže, oproti RB pozdější připisování příchozích plateb, nespolehlivé okamžité platby (ven i k nim) :hm
Alfréd z hor
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Zedna1 2. 9. 2023 15:04

Podle udalosti z tohoto mimoradneho tydne, kdy byly ruskymi hackery napadeny prakticky vsechny banky v CR bych rozhodne nedelal unahlena rozhodnuti o zmene banky.

viz. viewtopic.php?p=13556886#p13556886
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mbodlak73 3. 9. 2023 09:07

Problém byl v tom, že při nějakých problémech na straně Creditas (v souvislosti možná s tím DDoS útokem, který ale Creditas nepřiznala ani o ničem podobném neinformovala) udělali nějakou změnu a přístup přes VPN přestal fungovat.

K tomu nějaké poznámky:
- Na infolince nezmínili ani DDoS, ani nic podobného, jenom mluvili o problémech.
- Ani infolinka, ani aplikace neumí říct "jestli přistupujete přes VPN, zkuste ji vypnout"?
- Po vypnutí VPN vše fungovalo (v sobotu).

K čemu je infolinka, která neumí poradit, navíc v souvislosti s něčím, co museli aktivně udělat na straně IT systémů banky? Ale souhlasím se Zedna1, na změnu banky to asi není - neschopnou infolinku mají všechny...

Pravdu měl LaNov a mít já nějakou volnou klíčenku, putuje k němu :)

Hezkou neděli všem lidem dobré vůle!
mbodlak73
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ninaa 3. 9. 2023 11:54

@mbodlak73: Malé upřesnění - já jsem o nic nesoutěžila :idea:
Ninaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mbodlak73 3. 9. 2023 13:34

Nevyhlašoval jsem soutěž, příčinu problému jako první označil LaNov a já udělal vtípek s klíčenkou :)

Creditas opravdu problémy měla, i když to nekomunikovali a stejně tak se nevyjádřili k příčinám těch problémů - můžeme se domýšlet, že to souviselo s ruským DDoS útokem na český bankovní sektor, ale jistě to nevíme.

Peace :-))
mbodlak73
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Zelený Anton 3. 9. 2023 16:39

Mám za to, že měli časně ráno 2.9. plánovanou údržbu systému.
Zelený Anton
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Suky. 3. 9. 2023 20:32

Nějak si nejsem jist, jak je to s výhodností toho Euro účtu a debetky k tomu.
Může mi prosím někdo zkontrolovat výhodnost platby 60 TRY?
Mi tam vychází přirážka přes 3%

datum: 03.09.2023 16:51
- částka: 2,15 EUR
- číslo karty:
- kurz: 0,84 CZK / TRY
- přirážka ke kurzu ECB: -45,43 %
- disponibilní zůstatek:
Suky.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 4. 9. 2023 12:49

Těžko říct. Mně MC kalkulačka ukazuje pro 3/9 EUR 2,10. Každopádně by to měl být kurz MC, takže to je už přirážka MC, které se asi nelze nijak vyhnout. S čím to chceš srovnávat? Mám pocit, že hodně bank stejně od MC dostane konvertovanou částku do EUR a následně převádí do CZK dle svého lístku. (KK HB asi účtuje rovnou dle kurzu MC).
Kurz do CZK byl 1 Turkish Lira = 0.8447259 Czech Koruna, 60 TRY by tedy bylo 50,68 CZK.
50,68/2,10 = 24,1333, (resp. 50,68/2,15 = 23,572, ale to je asi blbost, protože ten kurz 2,15 je zjevně k jinému okamžiku).
Kurz ECB k 1/9 byl EUR = 28,9752 TRY, 60/28,9752 = 2,0707, tedy přirážka k ECB mi vychází 3,83 %.
Kurz ECB k 1/9 byl EUR = 24.118 CZK, tedy těch 2,15*24,118 = 51,8537, což by vypadalo, že přímá konverze z TRY do CZK by byla výhodnější. To asi umí jen KK HB. Ovšem 2,10*24,118 je 50,6478, takže spíš nevypadalo. (Ale musím se přiznat, že v tom mám hokej.)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 4. 9. 2023 13:06

@Suky: Creditas používá jiný kurz při blokaci a jiný při zaúčtování platby (při zaúčtování by měl být použit čistý MC kurz). Počkej tedy na to, jakou částku budeš mít zaúčtovanou.
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka