Dostal jsem odpověď na kurzy na EUR kartě a nejsem z toho moudrý. Tedy to vypadá, že zaúčtování už není kurzem MC, ale kurzem Creditas. I když dle mých transakcí se to kurzu MC velmi blíží, přece jen jsem tam našel drobné odchylky (v řádech jednotek haléřů).
Pěkný den, pane Chrzi,
reaguji na Vaši zprávu týkající se měnové konverze u karetní transakce, je dobře, že jste se na nás obrátil.
Co se týče transakce EUR kartou, pokud je daná transakce provedená v jiné měně (např. USD), je ke dni zaúčtování (tzn. v blokaci) převedena společností MasterCard jejich kurzem, přesně jak popisujete. Nicméně rozhodný kurz je v den zaúčtování, a ten je ze strany Banky. Z tohoto důvodu může docházet k rozdílu mezi avizovanou konverzí během blokace a tou reálnou konverzí při připsání transakce. Děje se tak z důvodu každodenní aktualizace kurzu, která probíhá vždy v 9 hodin ráno.
Dovoluji si upozornit, že ke konverzi dochází až v den zaúčtování, to znamená, že se nejedná o dvojí konverzi ani další poplatky z naší strany. Děkujeme Vám za pochopení.
Daný kurz lze kdykoliv zpětně dohledat na našich webových stránkách v kurzovním lístku na odkazu zde:
https://www.creditas.cz/kurzovni-listek. Celkové poplatky za konverzi měny v podobě procentní přirážky k posledním dostupným referenčním směnným kurzům eura zveřejněným Evropskou centrální bankou zveřejňujeme dle nařízení Evropského parlamentu a Rady EU 2021/1230.
V případě potřeby cokoliv doplnit nás neváhejte kdykoliv opětovně kontaktovat. Jsme zde pro Vás i na naší bezplatné nonstop infolince 800 888 009.
S přáním příjemného dne
Petr Murin
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.