Creditas (banka)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 10. 5. 2024 15:02

Dalo se to čekat asi minutu potom, co ČNB snížila 2.5. sazby. :-) A 27. 6. půjdeme dolů opět, uložte si do kalendáře. :-))
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod FRENKY33 16. 5. 2024 13:32

Uz jste nekdo u Credidasu rusili revolving u terminaku?
Ja ho nechal zrusit pred 2 mesici na pobocce. Zruseni revolvingu mi potvrdili i zpravou do IB, nicmene kdyz se podivam na detail uctu, tak tam stale sviti "vklad s revolvingem: ano" a ted (tyden pred koncem terminaku) mi dosel infomail o tom, ze vklad bude obnoven...
Tak nevim
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomi V 16. 5. 2024 18:28

Revolving jsme rušil a také mi to tam "svítilo" celou dobu ANO, ale v den ukončení vkladu byl opravdu ukončen a vše převedeno na běžný účet.
Tomi V
Návštěvník

Odeslat příspěvekod meme1255 16. 5. 2024 20:58

Mně to zrušili o měsíc později, než mělo (naštěstí u měsíčního revolvingu), ale jinak to tam také stále svítilo až do posledního dne špatně. O té chybě vědí, byl jsem dost kyselý, když se to protočilo o další měsíc než mělo.
meme1255
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod FRENKY33 16. 5. 2024 21:15

Achjo. A navic ten infomail, ze za tyden dojde k revolvingu.
Tohle maji dost nedoladene. Jestli mi to zamknou na dalsi 3 mesice...
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod FRENKY33 19. 5. 2024 19:10

Nepozorujete nekdo posledni dobou problem pri placeni tokenizovanou Creditas kartou v gplay?
Cca posledni 3 tydny mi nektere terminaly hlasi "neplatna karta". Nepomohlo ani odebrani a znovu pridani karty.
Jinou tokenizovanou kartu terminal veme...dela mi to jen Creditas (z telefonu i hodinek) a jen nektere terminaly.
Fyzickou kartu jsem nezkousel, ale nastaveni ma v poradku (blokovana neni)
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hyper9 19. 5. 2024 20:05

Abych se přiznal, tak ani jednu z Creditas karet jsem doteď neaktivoval. Tahle banka má tolik "red flags", že to takhle zatím nechám.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 21. 5. 2024 16:58

No naposledy jsem používal jejich karty, když měli před cca 4 lety ten speciální (spořicí) účet? Takže přestože mám tokeny asi 10 karet, tak touhle Creditas kartou jsem spoustu let neplatil nic… O co přicházím? Jaké benefity ti přináší platit Creditas kartou?
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vlazy 21. 5. 2024 18:21

Já kartu Creditas používám občas při platbě v zahraniči (AliExpress atp.) kvůli lepšímu kurzu než v jiných bankách které mám k dispozici.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod hyper9 21. 5. 2024 18:29

Já preferuju Revolut už jen proto, že Creditas banka nedokázala transparentně zveřejnit, jak vlastně počítá ty kurzy.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 21. 5. 2024 18:40

Lepší kurzy? Ano, výhoda dříve méně schopných bank byla, že si neuměli naúčtovat přirážku ke kurzu asociace, a pak to bylo výhodné. Ale obávám se, že je to už asi nehrozí, můžeš upřesnit jakým kurzem ve srovnání třeba s aplikací XE (forex) Ta karta Creditas účtuje?

Dost pochybuju, že bude výhodnější než Revolut…
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 21. 5. 2024 18:53

Karta k EUR účtu by měla používat "čistý" kurz MC.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Lafayette16 22. 5. 2024 00:37

Ale podle uživatelů tomu tak není.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 22. 5. 2024 06:08

Vychází to o fous hůř, ale asi nic lepšího na trhu aktuálně není. Včera jsem platil 50,4 USD a v blokacích mám 47,51 EUR. Uvidíme, až se to zaúčtuje.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod fremantle 22. 5. 2024 16:13

Pokud je tam jiný, než čistý kurz asociace, tak je to třeba reklamovat - v podmínkách pro platební karty jednoznačně uvádí, že se použije kurz karetní asociace (kromě CZK): https://www.creditas.cz/files/op06-plat ... 230101.pdf - čl. 2.7.5

Pokud by 50,40 USD i zaúčtovali na 47,51 EUR, je to rozdíl víc, než 2 % (!).

Pokud si vzpomínám, tak kdysi to zaúčtovávali přesně (ale pokud si to s něčím nepletu, tak asi tam byl opravdu rozdíl mezi blokovanou částkou a tou zaúčtovanou), ale je to už tak nejméně dva roky, co jsem tu kartu použil - radši v tomhle (a zjevně z oprávněných důvodů) upřednostňuji platební karty vydané vydavateli v eurozóně, kterým přecejen důvěřuji trochu více...
fremantle
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka