Creditas (banka)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 22. 5. 2024 16:26

Já používám Creditas EUR kartu docela často a blokace tam je vždy s nějakou marží, ale pak debet po pár dnech je zaúčtovaný bez té marže. Dle mého nej karta pro zahraničí, kurzy nej a nulové poplatky třeba v bankomatech (což třeba Revolut nesplňuje).
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 22. 5. 2024 18:06

Řekněme že mám nějaké eurové bankovky /a mince, cca 200€

v jaké platební instituci je nejlevněji vložím na její účet, převedu do bezhotovostní podoby? (Řekněme že je Nechci konverzovat na CZK)

I Fio i moneta to má myslím zpoplatněno, nevím jak C?
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod jisy 22. 5. 2024 19:46

Creditas přijme na pobočce na €-účet eurobankovky bez poplatku. Mince bohužel nelze vůbec.
jisy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Suky. 22. 5. 2024 20:15

V Monetě vkládám zdarma.
Tedy jen bankovky, ale podle ceníku by měly být zdarma i mince (do 50 ks neroztříděných/do 100 ks roztříděných)
Suky.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 22. 5. 2024 20:15

Euromince málokterá banka přijme a pokud už je ochotna, tak si nechá zaplatit 10 - 20 %: https://www.mesec.cz/clanky/mince-do-ba ... prinesete/, vklad eurobankovek umožňuje mnoho bank s pokladnami bez poplatku (aspoň co si pamatuji, tak z těch největších třeba ČS do ekvivalentu 100 tisíc Kč, u ČSOB, RB - ta má i jeden výběr v kalendářním měsíci bez poplatku), pravda by to ale chtělo už i konečně vkladové bankomaty podporující příjem i eurobankovek - to zatím nemá nikdo (snad Air Bank se před nějakou dobou tvářla, že by něco takového chtěli připravit)...

-- 22. 5. 2024 21:21 --

Suky. píše:V Monetě vkládám zdarma.
Tedy jen bankovky, ale podle ceníku by měly být zdarma i mince (do 50 ks neroztříděných/do 100 ks roztříděných)

Ty mince se mi jeví až podezřele, aby to byla pravda - ale je fakt, že položku na vklad do 50 ks neroztříděných, ani do 100 ks roztříděných v sazebníku nemají, čili by to buďto mělo být bez poplatku anebo takovou službu poskytnout neumí... :-)
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 23. 5. 2024 00:08

Takze mi bankovni pracovnice MMB lhala, kdyz tvrdila, ze je to zpoplatneno vkladat €? Ted nevim zda mam u creditasu € ucet, spise ne ale v MMB ano.

Informace z monety jsou posledni dobou velmi nesourode a rozporuplne. 3 lidi vam tvrdi 3 ruzne verze k jedne veci. Nechapu, ze netrenuji zamestnance dovednosti zjistovat si informace.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod FRENKY33 23. 5. 2024 04:29

FRENKY33 píše:Uz jste nekdo u Credidasu rusili revolving u terminaku?
Ja ho nechal zrusit pred 2 mesici na pobocce. Zruseni revolvingu mi potvrdili i zpravou do IB, nicmene kdyz se podivam na detail uctu, tak tam stale sviti "vklad s revolvingem: ano" a ted (tyden pred koncem terminaku) mi dosel infomail o tom, ze vklad bude obnoven...
Tak nevim

Tak vse probehlo ok. V den ukonceni byly prostredky prevedeny na bezny ucet a TV byl zrusen.
Ale ta komunikace smerem ke klientovi je kapku matouci ...
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 23. 5. 2024 11:33

Radek.Hulan píše:Já používám Creditas EUR kartu docela často a blokace tam je vždy s nějakou marží, ale pak debet po pár dnech je zaúčtovaný bez té marže. Dle mého nej karta pro zahraničí, kurzy nej a nulové poplatky třeba v bankomatech (což třeba Revolut nesplňuje).

Mám se vyskytovat poprvé s Creditas DK k EUR účtu na Slovensku. Moc tomu něvěřím, že bych vybíral se zmíněnou kartou ve všech bankmatech na Slovensku bez poplatku.
Vaše zkušenosti se zmíněnou kartou v bankomatech na Slovensku v poslední době?

-- 23. 5. 2024 12:57 --

PS: Minulý rok jsem na Slovensku bez poplatků vybíral s Moneta DK k EUR účtu v bankomatech VÚB, Prima banka a snad to bylo v bankomatech ČSOB naposled i minulý rok.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod mareka 23. 5. 2024 12:16

Minulý týden Prima banka a ČSOB na Slovensku výběr z ATM bez poplatku.
mareka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 23. 5. 2024 12:28

PatrikChrz píše:Vychází to o fous hůř, ale asi nic lepšího na trhu aktuálně není. Včera jsem platil 50,4 USD a v blokacích mám 47,51 EUR. Uvidíme, až se to zaúčtuje.

Bylo zaúčtováno a to 46,53.
creditas.png
creditas.png (34.4 ) Zobrazeno 4490 krát

To mi vychází mezi kurzem k datu platby 21.5. (46,49)
21-5.png

a kurzem k datu zaúčtování 22.5. (46,58)
22-5.png

Pokud je pravda, že kurz MC se i během dne mění a kalkulačka ukazuje jen poslední, můžu prohlásit, že zatím stále platí, že Creditas na eurových kartách účtuje kurzem MC (a pokud nějaká odchylka je, tak je menší než 0,2 %)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod MirekM. 26. 5. 2024 20:17

mareka píše:Minulý týden Prima banka a ČSOB na Slovensku výběr z ATM bez poplatku.

Výběr z bankomatu VÚB na Slovensku z Creditas DK k EUR účtu s nabídkou DCC bez poplatku, taktéž platby v TESCO na Slovensku na pokladně s lidskou obsluhou s nabídkou DCC (F4 na terminálu platba v EUR).
Z fyzicky stejného bankomatu výběr s Moneta DK k EUR účtu bez nabídky DCC a bez poplatku jako vždy v minulosti. V minulosti nenabízel ani terminál v TESCO ve stejné prodejně u Moneta karty nikdy DCC.
Tedy Creditas DK k EUR jde do šuplíku a budu dále používat jen Moneta DK k EUR účtu.
PS: EUR z Revolutu na EUR účet v Creditas a Monetě dorazily dle hlášek ve stejné minutě.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod MP007 27. 5. 2024 09:20

Jaké má z hlediska uživatele výhody EUR-účet Creditas oproti témuž u Monety?
Pokud chci na účet "dostat" prostředky, tak buď vkladem hotovosti na pobočce nebo přesunem z jiného EUR-účtu. Lze i převod v rámci Creditas z Kč-účtu na EUR-účet s tím, že kurz vychází z aktuálního kurzovního lístku banky? Tam je ovšem aktuálně 25,133 Kč.
Děkuji za vyjádření.
MP007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 27. 5. 2024 09:30

Tak Creditas to umí i lépe, stačí bankéřce poslat třeba screenshot z RoklenFx :) Jinak nevím jak Moneta, ale při platbách v zahraničí kartou oproti EUR účtu asi nebude mít kurz asociace, ne? To je hlavní výhoda Creditas, je kurzem na úrovni placených plánů Revolutu, a bez limitu v ATM...
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jisy 27. 5. 2024 10:26

Před časem jsem zkoušel v rámci testu platit v Polsku €-kartou od Monety, a ten kurz byl dost odpuzující - někde na úrovni kolem 4% přir. k ECB ... To kurzy při platbě €-kartou Creditas jsou nesrovnatelně lepší, jak už tady vícekrát zaznělo.
V důsledku už Euroúčet v Monetě nepoužívám, mám ho jenom jako rezervu kvůli jejich online směnárně.
jisy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MP007 27. 5. 2024 10:51

Předpokládám, že oba píšete o platbách kartou z EUR-účtu v zemích s odlišnou měnou. Při platbě (nebo výběru z bankomatu) v eurozóně mne snad kurz vůči asociaci nebo jiná přirážka příliš nezajímá. Ale dobře vědět i ty návaznosti. Ta zmínka o bankéřce a screenshotu je zajímavá, ale zřejmě platí spíše pro větší objemy, ne? Oběma díky!
MP007
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka