Creditas (banka)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod MirekM. 27. 5. 2024 11:59

Ano, pokud bych někdy cestoval do země, kde není EUR, pak bych Creditas DK k EUR účtu ze šuplíku vytáhnul. Myslím si, že to v mém případě v brzké budoucnoti ale nehrozí, proto ten šuplík. :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod MP007 27. 5. 2024 12:31

A pokud chci přeposlat částku v EUR z EUR-účtu v Monetě na EUR-účet Creditas, tak jde snad o platbu bez poplatku?
MP007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 27. 5. 2024 13:01

Jo, to je bez poplatku (tedy asi může existovat účet, kde jsou domácí a SEPA platby zpoplatněny).
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod jisy 27. 5. 2024 14:06

MP007 píše:Předpokládám, že oba píšete o platbách kartou z EUR-účtu v zemích s odlišnou měnou. Při platbě (nebo výběru z bankomatu) v eurozóně mne snad kurz vůči asociaci nebo jiná přirážka příliš nezajímá. Ale dobře vědět i ty návaznosti. Ta zmínka o bankéřce a screenshotu je zajímavá, ale zřejmě platí spíše pro větší objemy, ne? Oběma díky!

Jasně, jde samozřejmě o platby v zemích s odlišnou měnou. V eurozóně a přidružených státech není co řešit. A převody EUR v rámci SEPA jsou v Creditasu zadarmo, rovněž i vklad na pobočce v hotovosti. Výběr za 10 Kč.
jisy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 28. 5. 2024 10:44

MP007 píše:Ta zmínka o bankéřce a screenshotu je zajímavá, ale zřejmě platí spíše pro větší objemy, ne?

Jo, to jo. Nakonec na *běžném* EUR účtu v Creditas mám 3% úrok, což taky není k zahození
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 28. 5. 2024 13:04

Co to máš za BÚ v EUR v Creditas s 3 % úroku? Mně u účtu svítí úrok 0,00 %.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 28. 5. 2024 13:12

Standardně je 0%, ale dá se s bankéřkou domluvit. Mám tam osobní i firemní (s.r.o.) účet a dá se v pohodě dohodnout na lepších podmínkách. Za mě fakt spokojenost, jak je Creditas flexibilní, oproti gigantům (ČSOB třeba).
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod FRENKY33 14. 6. 2024 08:25

FRENKY33 píše:Nepozorujete nekdo posledni dobou problem pri placeni tokenizovanou Creditas kartou v gplay?
Cca posledni 3 tydny mi nektere terminaly hlasi "neplatna karta". Nepomohlo ani odebrani a znovu pridani karty.
Jinou tokenizovanou kartu terminal veme...dela mi to jen Creditas (z telefonu i hodinek) a jen nektere terminaly.
Fyzickou kartu jsem nezkousel, ale nastaveni ma v poradku (blokovana neni)

Tak nakonec to vyřešila tokenizace virtuální karty. Ta chodí ok. Tokenizovaná fyzická karta prostě přestala fungovat (i kdyz samotná plastová karta chodí ok). Všechny parametry má nastaveny v pořádku, jen prostě po digitalizaci nefunguje.
Nic, virtuální chodí, takže uzavřeno.
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gaabi 21. 6. 2024 15:58

Dobrý den,

s údivem jsem dnes zjistila v IB ve správě mobilních zařízení, že:
1. mám tam jedno zařízení už přes 2 roky, o kterém vůbec nevím. Je možné nějak zjistit bližší informace o tom zařízení kromě názvu a data přidání? Jestli třeba z něho byly potvrzovány nějaké transakce, historie přihlašování atd. V email schránce mám přesně na datum přidání z "banky" email s textem:

Hezký den,

pro vstup do CREDITAS Banking prosím potvrďte Váš e-mail kliknutím na tento odkaz:
odkaz jsem odebrala

Pokud se chcete na cokoli zeptat, zavolejte nám na bezplatnou infolinku 800 888 009 nebo napište na e-mail info@creditas.cz. Odpovíme co nejdříve.

Vaše Banka CREDITAS

2. název nedávno přidaného zařízení je zajímavý - nechápu, odkud to ty názvy bere ale vůbec to nesouvisí s mobilem, který jsem nedávno přidala.

Jinak si nejsem vědoma, že by z účtu mizely bez mého svolení peníze nebo tak něco.

Co s tím? Kontaktovat banku s prosbou o vysvětlení?
Děkuji
gaabi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 12341234 21. 6. 2024 16:06

Ty nazvy si berou jine banky z mobilu, predpokladam, ze tahle banka take. Co tam mas za nazev?
12341234
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod gaabi 21. 6. 2024 17:06

Tak jsem ty názvy schválně zadala do Googlu a ejhle:
Ten poslední fakt odkazuje na můj současný mobil. Naštěstí jde změnit v bance název pro lepší přehled.

A ty předchozí 2 s rozdílnými názvy oba odkazují na jeden a ten samý mobil. Takže se to tváří, že tam mám 3 zařízení, ale ve skutečnosti jsou ty dva v jednom. Sice nechápu, jak je to možné. Konkrétně datum 1.5.2022 - nevím, jestli v ten den nedocházelo v bance k nějakým velkým změnám, že to po mně chtělo i potvrdit email.

V žádné jiné bance jsem si toho nevšimla, že by se to takto 1 zařízení rozdělilo na 2 názvy. Ale jsem ráda, že tam fakt nebyl někdo nežádoucí. Uff.
gaabi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod losalamos 23. 6. 2024 19:59

Nepřidávalas jedno zařízení vícekrát? Nebo nepřejmenovalas zařízení? Označení zařízení, co se dostane do bankovnictví, je vnitřní označení modelu, které do HW zakóduje výrobce. Pokud cíleně nepřejmenuješ registrované zařízení přímo v bankovnictví, jako první se natahuje právě označení, dané výrobcem.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vojta80 25. 6. 2024 14:45

Po přečtení fóra jsem nabyl dojmu, že při zahraniční platbě Creditas EUR kartou by se mohl aplikovat Mastercard kurz. Chtěl bych se tedy podělit o svou zkušenost, která se zdá být jiná.

Datum platby: 21.6. (pátek)
Datum zúčtování: 24.6. (pondělí)
Částka: 20,51 CHF
Strženo: 21,71 EUR

Podle Mastercard currency calculator to odpovídá cca. 0,6% přirážce na straně banky. Čistý kurz potom vychází na 21,58 EUR.
vojta80
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lafayette16 25. 6. 2024 15:32

Takových zkušeností je víc. Já na to už nespoléhám.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 25. 6. 2024 15:56

Jo, teď jsem se podíval podle výběru USD letos v květnu-červnu, všechno oproti kalkulačce MC dražší o 0,53-0,7 %.
xls
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka