Creditas (banka)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod MirekM. 4. 8. 2024 17:17

hlander: posílals těch 15 Kč v červnu mezi vlastními účty SEPA platbou?
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod hlander 4. 8. 2024 19:43

Neposílal. Poslal jsem to jako převod mezi mými účty, takže:
MirekM. píše:SB, Platby, Domácí, Moje účty, BÚ EUR, zadám částku v CZK, Pokračovat

Jen to neskončilo chybou, ale normálně se to převedlo.

SEPA platba určitě jde, ale myslím, že to nebude okamžitý převod.
hlander
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MirekM. 5. 8. 2024 08:00

Dnes (pondělí) zadání převodu CZK->EUR prošlo bez dříve uvedené chyby, ale platba je na CZK účtu ve stavu čekající.
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 5. 8. 2024 09:34

Převod proběhl až před půl desáté, stejně jako odchozí SEPA platba z EUR účtu zadaná včera. Vypadá to na kurz deviza prodej.
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod hlander 5. 8. 2024 20:18

Takže to vypadá, že jsem měl tenkrát u té přepážky štěstí, že se mi to převedlo tak rychle.
hlander
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MirekM. 5. 8. 2024 22:10

Jistí to si poslat do Creditasu alespoň minimálně o půl EUR víc, než bude vybíraná částka. Jak ale připomínal Patrik, od 1. 10. se poplatek za výběr EUR na pobočce zvyšuje z 10 na 50 Kč, což již nebude taková hitparáda, zvláště při výběru menších částek.
Pokud mám cestu na Slovensko, řeším výběr EUR přímo z Revolutu, nebo při překročení limitu 4500 Kč měsíčně na Revolutu pro výběry z bankomatu si převedu EUR na EUR účet v Monetě a vybíram v bankomatu VÚB nebo Prima banka kartou k tomuto účtu.
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lenka_2 5. 8. 2024 23:08

Vypršela mi tříletá lhůta bezplatného vedení karty MC Gold a teď po mě chtějí 200 Kč měsíčně, což mi za to nestojí. Dá se karta zrušit bez návštěvy pobočky? V aplikaci mi to nabízí jen zablokovat z důvodu buď ztráty, nebo odcizení, což není můj případ.
Promokódy v profilu.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 5. 8. 2024 23:12

Rušil jsem na pobočce a tam udělají to samé - taktéž blokace "z důvodu ztráty".
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hyper9 8. 8. 2024 18:11

"Strašně nás to mrzí, ale snižujeme od 9.8."

https://www.creditas.cz/blog/od-9-srpna ... h-produktu

např.
Spořící účet+ do 500k 4% -> 3,8%
hyper9
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Gordon_F 20. 8. 2024 11:40

Zvykl jsem si že notifikace plateb do mailu u mBanky byla do nedávno to nejhorší z toho, pokud je někdo nabízel. (Vlastně denní zpoždění zprávy .)
Ovšem teď ji předběhla Creditas. V pátek mi přišla platba. Včera jsem si jí všiml a převedl na SÚ. No a dnes mi o té páteční příchozí platbě přišla notifikace:
Hezký den,

zůstatek na účtu XXXXXXXXX/2250 se zvýšil o částku OOOO,00 CZK (Příchozí úhrada). Disponibilní zůstatek 20.08.2024 09:28 je OOOO,00 CZK.

Detail platby:
- změna na účtu: XXXXXXXXX/2250
- účet protistrany: XXXXXXXXXX - banka protistrany: 5500 - datum: 20.08.2024 09:28
- částka: OOOO,00 CZK
- disponibilní zůstatek: OOOO,00 CZK

Pokud se chcete na cokoli zeptat, zavolejte nám na bezplatnou infolinku 800 888 009 nebo napište na e-mail info@creditas.cz. Odpovíme co nejdříve.

Vaše Banka CREDITAS

Bavím se těmi dnešními daty, když už včera jsem penězy prokazatelně manipuloval (a mohl jsem už v pátek).

Edit:
Před chvilkou přišla notifikace o včerejších převodech. Opět s dnešním (odpoledním) časem.
Gordon_F
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vojta80 26. 8. 2024 11:03

Přidávám příspěvek do diskuze použití mastercard kurzu na Creditas EUR kartě. Provedl jsem Creditas EUR kartou 4 platby v CHF. Následné ověření částky je s použitím Mastercard Currency Converter Calculator.

Pokud použiju datum platby:
- přirážka oproti deklarovanému MC kurzu 0,32% až 0,87%

Pokud použiju datum zúčtování:
- přirážka oproti deklarovanému MC kurzu 0,25% až 0,81%

Můj osobní závěr je, že:
- použití čistého MC kurzu se nepotvrdilo
- v porovnání s kartami ostatních CZ bank se jedná o celkem dobré podmínky a kartu si nechávám jako záložní
- v porovnání se specializovanými službami (používal jsem Wise) kurz neobstojí, i z důvodu celkové netransparentnosti
vojta80
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lightblackfox 30. 8. 2024 01:54

Creditas (i MaxBanka) snížila sazby na TV. Například na 1 měsíc 4,0 -> 3,9.
lightblackfox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 9. 2024 02:02

Jsem na Taiwanu. Platební prsten mBank v pohodě, Revolut v pohodě, ale s Creditas nejde zaplatit, a to ani bezkontaktně, večer budu žádat o povolení. Ještě že mám s sebou víc karet.
Přílohy
Screenshot_20240902-015537.png
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Rop 2. 9. 2024 07:05

Jsem zvědav, kdy nastane čas, že budeme muset banku žádat o souhlas, abychom mohli jít nakoupit v ČR. To je děs.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod drummond 2. 9. 2024 07:43

Počítám, ze na pevninské Číně by problem nebyl…. Smejdi.
drummond
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka