Creditas (banka)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod lightblackfox 7. 10. 2024 21:39

Čím víc nočních, tím víc chyb. Ale zase budou mít příplatek za noční.
lightblackfox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pravý Tomáš Marný 8. 10. 2024 08:27

Platba z SÚ Creditas do AB opravdu teď proběhla jako okamžitá...
Pravý Tomáš Marný
Nadšenec

Odeslat příspěvekod honzafr 8. 10. 2024 10:26

LaNov píše:
honzafr píše:Zajímal by mne váš názor na (ne)zvládnutou integraci maxbank do Creditas. Osobně jsem zatím prošel tři migrace.

:D :D Toto mě fakt pobavilo. To opravdu ten čas tak letí, že si tu nikdo nepamatuje třeba fúzi VZB a Živno v r. 2007? TO by ani ne průšvih, ale něco daleko horšího ... Nebo kolik let po převzetí IPB některé věci prostě "nešly"?

Díky za potvrzení, že vlastně nejsem ještě tak starý :D . A ano, fúzi VZB a živno banky jsem se vyhnul, takže o ní nic nevím.

Popravdě 2007 jsem měl jen KB Gaudeamus (ten původní), byl celkem spokojený že neplatím za vedení účtu a méně spokojený, že za všechno ostatní platím až moc (výběry, odchozí platby a pokud mě paměť nešálí tak i za příchozí platby). Každopádně naprosto nadšený jsem byl z toho, že KB bankovnictví už mohu používat na Linuxu s Mozilla Suite/Seamonkey a Sun Javou a už nemusím ve Wine provozovat IE 6 s M$ Javou. A pokud si to správně pamatuji, tak v té době už šlo dokonce obnovovat certifikát online a já nemusel na pobočku s 3,5" disketou :tleskani . O okamžitých platbách člověk snad ani nesnil.

Každopádně touhle historickou exkurzí chci podtrhnout, že doba se změnila. A tím se změnily i požadavky a očekávání zákazníků. Snad každá banka v ČR (ano vím, Trinity, ale to není banka, to je ústav) má dnes nějakou variantu běžného účtu bez podmínek a zdarma (pro běžné operace). 3,5" disketa je muzejní kousek a nutnost navštěvovat pobočku už většinou taky odpadá. Okamžité platby jsou standard a dokonce snad možná i Unicredit je v tom svém italském chaosu do konce roku/příští rok spustí.

Za mě prostě Creditas proces fúze nezvládla já si pokládám otázku, jestli je to nedostatečným IT/vývojovým oddělením, manažerským pochybením nebo čím?
honzafr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 8. 10. 2024 10:50

Myslím, že v tu dobu jsem si vystačil s vkladní knížkou u Agrobanky, později GE Money :D.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod drkarel 8. 10. 2024 15:00

Co to je VZB? Nebyla myšlena HVB? To nevím, jak probíhalo, nic jsem neazaznamenal, účet v ŽB jsem nepoužíval, kromě splátky hypotéky. Každopádně taková UCB (následník) ani nemusela s nikým fúzovat a před pár lety nefungovalo nic asi měsíc (možná i více).
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod maix111 8. 10. 2024 15:04

Chtěl bych se zeptat všech, kteří mají v této bance osobní účet s kartou. Jaké máte zkušenosti s blokacemi, které se nezaúčtují ( např. chybné platby, předautorizace atd.)?

Mé zkušenosti s Creditas jsou v tomto fakt katastrofa. Všechny tyto platby Creditas vždy držela 30 dní. Ať se jednalo o cokoliv. Jednou, když se mi těchto plateb sešlo víc, tak jsem to začal řešit s infolinkou. Tam jsem se dozvěděl zajímavé věci. Ono to přes infolinku odblokovat jde, jen musíte oficiálně banku zažádat přes autorizovanou zprávu internetového bankovnictví, uvézt důvod a nejlépe důkaz toho, že si to obchodník do toho 30. dne nestrhne. To jsem tedy učinil, do dvou minut to bylo schválené a odblokované.

Proč to proboha nejde do pár dnů automaticky jako všude jinde? A to není otázka dnešních dnů, tohle jsem řešil už 2x během roku. Nyní mi tam opět visí platba z 18.9., v mailu mám od platební brány zprávu, že mi to ještě ten den odblokovala. Teď vím, že se peněz dočkám až po 18.10., teda pokud opět nenapíšu do banky. Přestává mě to bavit..
maix111
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aaaa 8. 10. 2024 15:11

Delas, jak kdyby ti blokovali statisice. Nikdy mi blokovani par tisicovek nevadilo.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod maix111 8. 10. 2024 15:23

Mě nejde o nějaké tisíce, mě jde o princip :-D Jsou to moje peníze, a banka je evidentně blokuje naprosto bezdůvodně i měsíc. O to jde.
maix111
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fc70 8. 10. 2024 15:53

Malá chudá banka takové věci zkrátka neumí. Pokud to odblokuje, nese riziko, že se to pak strhne, klient bude v mínusu a nikdy to nezaplatí.

„Samozřejmě“ se to dá ošetřit, např. povolit pro známé normálně se chovající obchodníky, kategorizovat klienty podle rizika, že na to nemají, apod. – ale není to povinné, je to riziko, je to drahé. A Creditas myslím vůbec nedělá úvěry pro fyzické osoby, takže na posuzování klienta zkrátka není nastavená.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod LaNov 8. 10. 2024 19:50

honzafr píše:Za mě prostě Creditas proces fúze nezvládla já si pokládám otázku, jestli je to nedostatečným IT/vývojovým oddělením, manažerským pochybením nebo čím?

Problém je čistě v první části souvětí - totiž vašeho nesprávného pocitu (jak potvrzujete bez reálných znalostií nebo zkušeností, co změna bankovního systtému obnáší, PRÁVĚR v dnešní době platnsoti PSD). Nezvládnutá změna systému vypadá úplně jinak.

-- 8. 10. 2024 20:53 --

drkarel píše:Co to je VZB? Nebyla myšlena HVB? To nevím, jak probíhalo, nic jsem neazaznamenal, účet v ŽB jsem nepoužíval, kromě splátky hypotéky. Každopádně taková UCB (následník) ani nemusela s nikým fúzovat a před pár lety nefungovalo nic asi měsíc (možná i více).

Překlep, resp. moje chyba. Unicredit vznikla fúzí HVB a Živnobanky 5.11.2007. Ještě před Vánocemi některé věci nefungovaly ...
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MP007 15. 10. 2024 08:52

Možná mi to uniklo, ale dnes jsem odesílal platbu z SU Creditas do Spořky a platba šla odeslat pouze Standard nebo Expres. To byl jen výpadek nebo možnost OP z SU u Creditas zrušili? Děkuji za info.
MP007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hyper9 15. 10. 2024 08:57

Mají teď výpadek okamžitých plateb, nefunguje to ani v opačném směru do Creditas+Max.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod culti 15. 10. 2024 16:25

Teď jsem poslal v pohodě OP z Creditas do Partners.

Ale když chci další OP poslat z Creditas do Maxbanky, tak mi to nenabídne OP. Nevíte, jestli to je normální stav a OP to neukazuje, protože se jedná v podstatě o mezibankovní převod? A nebo jim to zase nefunguje.

Díky

Doplnění: Tak OP se v případě vnitřních převodů nezobrazuje.
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Leonos 2. 11. 2024 11:32

Leonos
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka