Creditas (banka)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Pravý Tomáš Marný 20. 3. 2025 00:30

To se občas stává... Stačí to zopakovat za hodinu a jde to normálně.
Pravý Tomáš Marný
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Suky. 16. 4. 2025 13:50

Radek.Hulan píše:Jen tak pro info: 21. 9. jsem platil z EUR účtu 399.50 USD kartou, blokace byla cca 366 EUR, a 23. 9. se to zaúčtovalo jako debet 361.35 EUR. Podle Mastercard kurzu by to mělo být 358.78 EUR, pokud by to bylo bez marže.

Vychází mi tam cca 0.75% markup.

Nízkej, ale prostě je tam :)

Dnes mi došlo emailem:
Creditas píše:Skvělé cesty s EUR kartou
Pro turistické i pracovní cesty do zahraničí doporučujeme eurový účet s platební kartou. Pokud budete platit jinou měnou, než jsou české koruny, bude pro Vás výhodné použít právě EUR kartu. Platby a výběry kartou v EUR se Vám zaúčtují z EUR účtu přímo v odpovídající částce bez kurzového přepočtu.

Pokud provedete EUR kartou transakci v jiné cizí měně, při zúčtování dojde pouze k převodu částky z původní měny na zúčtovací měnu pro karetní transakce (což je euro), další převod odpadá (u platby kartou ke korunovému účtu by proběhl ještě převod z EUR na CZK).

Nechcete to někdo ověřit? :-)
Suky.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vojta80 16. 4. 2025 14:15

Já jsem v minulosti několik ne-EUR plateb tou kartou kontroloval a kurz byl vždy horší než uváděl Mastercard calculator.

Ověřovat aktuální stav u Creditas za mě nedává smysl, dokud bude Partners na své kartě používat ECB kurz. To bude pro našince (s příjmem v CZK) vždy výhodnější.
vojta80
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 16. 4. 2025 14:22

Creditas někde uvádí, že by používali kurz Mastercard?

... už jsem našel v podmínkách.

2.7.4 V rámci tuzemského zúčtování dochází k zúčtování karetní transakce provedené v měně CZK přímo v měně CZK. Pokud je však platba v měně CZK do Banky doručena jako součást mezinárodního zúčtování (např. s ohledem na region působnosti daného obchodníka), jde o mezinárodní transakci a může zde proběhnout přepočet měny. Obdobně bude do tuzemského zúčtování (tedy bez přepočtu měny) zařazena také karetní transakce provedená Cizoměnovou kartou v měně EUR, která bude zúčtována v měně EUR na Účet vedený v EUR, pokud nebude transakce do Banky doručena jako součást mezinárodního zúčtování.

2.7.5 Při zúčtování mezinárodní transakce zasílá karetní společnost Mastercard Bance částku přepočtenou kurzem karetní společnosti na měnu EUR, přičemž: a) Při přepočtu měny EUR na měnu Účtu CZK použije Banka svůj devizový kurz platný v okamžiku zaúčtování Platební transakce na Účet Majitele účtu (pro debetní karetní transakce kurz deviza prodej; historie kurzovního lístku Banky je k dispozici na Internetových stránkách Banky); b) při provedení mezinárodní transakce Cizoměnovou kartou Banka zaúčtuje na Účtu (EUR) přímo částku zaslanou karetní společností k zúčtování.
hopo.hopo
Nadšenec

Předchozí stránka