Creditas (banka)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod aaaa 1. 6. 2025 09:15

Mozna pise jeden o Creditas, druhy o MaxBance?
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Milos 1. 6. 2025 09:23

Creditas má starý již nenabízený Spořicí účet (sazba 0,5%) a pak nový Spořicí účet+ (sazba 3%). Při kombinaci s pravidelnou investicí minimálně 1500Kč/měsíčně lze získat úrokový bonus 0,8% neboli sazbu 3,8%.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Rop 1. 6. 2025 12:24

Tak jsme si ujasnili, jaký že to mám vlastní účet a teď se vraťme k původní otázce. Jde zrušuti v IB / SB?
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod Milos 1. 6. 2025 12:50

Přímá funkce na to v IB/SB není, ale přes IB jim pošli žádost o zrušení SÚ, oni ti pošlou dokument k podpisu, ten podepíšeš a pošleš zpět, následně účet zruší. Viz. viewtopic.php?p=13710285#p13710285
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod TommasCZ 17. 6. 2025 10:26

TommasCZ píše:Neřešil jste někdo za poslední rok/půl rok refinancování hypo/úvěru u Creditas? Dá se domluvit snížení úroku a zůstat u banky, nebo na to u Creditas moc neslyší?

Tak jsem zkusil banku oslovit (myslím že docela dobře napsaným a zdůvodněným e-mailem). A potvrzuji stejnou zkušenost jak jste mi tu odpovídali. Takže budu refinancovat, pravděpodobně do AirBank.

"V současné době Vám bohužel nemůžeme nabídnout nižší úrokovou sazbu, než jakou je nyní úročen Váš hypoteční úvěr."
TommasCZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DrholecR 17. 6. 2025 12:54

Creditas nové hypotéky vůbec nenabízí, takže v tomto ohledu bych od nich žádné zázraky nečekal.
DrholecR
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mbodlak73 21. 6. 2025 09:59

Hele, k čemu vlastně máte Creditas? Na banku mají extrémně chudou nabídku produktů - sám u nich účet mám, ale jakékoliv jiné finanční produkty používám u jiných bank.

IMO s tím nehodlají nic dělat, takže asi účet zruším nebo prostě utlumím na úroveň klinické smrti.
mbodlak73
Návštěvník

Odeslat příspěvekod peno22 21. 6. 2025 11:45

Mají bezplané vklady EUR na účet to skoro nikdo nemá
peno22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod HonzaLBC 21. 6. 2025 12:41

Navíc ten bezplatný vklad EUR může být proveden cizí osobou (to snad ani jinde nemají?), pravidelně využívám, ať nemusím lítat na pobočku sám, jinak je to absolutně nevyužívaný účet :-)
HonzaLBC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fc70 21. 6. 2025 14:14

Já jsem to před nějakou dobou použil na velmi levné platby v dolarech (do Interactive Brokers, tj. cílová banka byla v ČR – nevím, kolik by to stálo do opravdového zahraničí). Ale to už není potřeba, takže účty spí s nulou.

Kdo má nejlepší spořicí účty, se většinou v průběhu roku 3-8x změní, takže klidně může na Creditas zase dojít – to jen teď Raiffeisen kdovíproč přeplácí a působí neobvyklou stabilitu.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod regin 21. 6. 2025 15:47

Na konci roku 2022 měli docela slušný úrok 5,6 %. To byl asi jediný důvod, proč jsem si účet založil.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod drummond 21. 6. 2025 17:22

peno22 píše:Mají bezplané vklady EUR na účet to skoro nikdo nemá

Tohle je jejich velká vyhoda, rovněž využívám celkem hojne, neb chlebodárce dává zálohy na zahraniční cesty cash.
Pak mají dobré EUR TV, 1 měsíc a 3 měsíce pořad za 2%.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lenka_2 21. 6. 2025 20:30

A já u nich ještě nakupuju dluhopisy - pohodlně a bez poplatků.
Promokódy v profilu.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod DoubleSix 23. 6. 2025 10:21

Já u nich mám SU v EUR a multiměnovou kartu (k BU v CZK a EUR).
DoubleSix
Diskutér

Tento příspěvek byl odstraněn.
pari.win

Předchozí stránkaDalší stránka