Creditas (banka)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod FRENKY33 3. 4. 2024 16:36

Isolamos. Me to udelali najednou. Podpisovy vzor, zruseni sporicich vkladu (i s prevodem 1,40 kč, ktere tam zbyly :), aktivaci identity (jeste mne predtim nevideli, tak to neslo online), zruseni revolvingu u jednoho terminaku a jako bonus mi ucesali sporaky..,tzn zrusili nepouzivane a vynulovane.
A jeste mi nabizeli kafe, ktere jsem zdvorile odmitl.
Sice jsem tam stravil asi 40 minut, ale kdyby mne vyhnali bez vyrizeni mych pozadavků, uz bych se tam nikdy neukazal.

PS. Smartbanking se po tehle navsteve tvaril jako pominuty. Nenacital zustatky, zobrazoval nesmysly, hlasil nekolik dnu stary offline stav prostredků na uctech...ale rano bylo vsechno cajk..procisteno a funkcni
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lenka_2 3. 4. 2024 16:56

Rop píše:1.1.2024 Přišel mi tradiční měsíční výpis. Netradičně má datovou velikost 0 B.

V prvních dnech nového čtvrtletí má Creditas pravidelně zavařené servery, patrně to souvisí s generováním čtvrtletních výpisů z investičních účtů, zaúčtováním výnosů z dluhopisů apod. Nejlepší je po nich v těchto dnech nic nechtít.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod technikus 17. 4. 2024 11:16

Pokud jsem zákazník Creditas i Max Banky a požádám v Creditas o zrušení karty, účtů, IB apod., časem u Max Banky zase skončím u Creditas?
technikus
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 17. 4. 2024 11:19

Mám obavu, že ano. Již jsem tímto způsobem skončil několikrát v RB. :-(
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod technikus 17. 4. 2024 11:22

No co se dá dělat, i tak to jdu zkusit. Aktuálně už Creditas nepotřebuji.
A co se bude dít do budoucna ukáže čas.
technikus
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 18. 4. 2024 22:13

Dá se klasický SÚ v Creditas v současné době zrušit i jinak, než na pobočce?
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 18. 4. 2024 22:21

Zkus postup, který zde loni uváděl @trimos viewtopic.php?p=13508635#p13508635
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod mate59 18. 4. 2024 22:22

V IB poslať žádost,oni pošlou dokument k podpisu, podepsat,poslat zpět a účet zruší.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 18. 4. 2024 22:42

Dík oběma, provedl jsem.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod technikus 18. 4. 2024 22:44

Rušil jsem začátkem dubna, měl jsem BÚ, SÚ, platební kartu

Dobrý den,
na základě Vaši žádosti Vám zasíláme dokumenty potřebné k ukončení účtů. Prosíme Vás o:
- kontrolu dokumentů
- doplnění čísla účtu pro výplatu případného kladného zůstatku
- doplnění data ukončení účtu (Vámi zvolené datum musí být nejdříve 30 dní od ukončení Vaší Platební karty a nesmí být dnem pracovního klidu)
- v případě, že si přejete také ukončit Internetové bankovnictví, prosím zaškrtněte pole "Klient a Banka se dohodli, že ke dni zrušení Účtu bude ukončen závazkový vztah ze Smlouvy o IB"
- podepsání dokumentů
- zaslání pomocí autorizované zprávy ve Vašem Internetovém bankovnictví zpět

Jestliže nemáte možnost dokumenty vytisknout, kontaktujte naši bezplatnou infolinku na čísle (+420) 800 888 009 nebo nás můžete kontaktovat na e-mailu info@creditas.cz – dokumenty Vám zašleme doporučeným dopisem.

Váš Běžný účet lze ukončit nejdříve po 30 dnech po ukončení Vaši platební karty. Prosím proveďte tedy nejprve zrušení platební karty prostřednictvím Internetového bankovnictví.

Ukončení účtu je možné provést také osobně na kterékoliv pobočce Banky CREDITAS, a.s.
technikus
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 18. 4. 2024 22:52

Také dík, z textu jsem pochopil, že je možné vše zrušit a ponechat jen funkční IB pro případ sloučení MaxBanky s Creditasem na podzim tohoto roku a následného převodu účtů z MaxBanky pod Creditas. :-(
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod technikus 18. 4. 2024 22:59

Já zatrhl i to zrušení IB.
K tomu jsem klientem i Max Banky, tak jsem zvědav, co se v následujících měsících bude dít. Zřejmě se tak ocitnu zpět u Creditas :D
technikus
Diskutér

Odeslat příspěvekod barnyss 20. 4. 2024 16:36

Kurzy cizí měny na EUR kartě:
navážu na dřívější diskusi zde
https://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?p=13688977#p13688977
mám takovou už dlouhodobější zkušenost, že Creditas zaúčtuje platby v cizí měně na EUR kartu s určitou přirážkou (nepravidelně od 0,4 % do 0,6 %) od čistého kurzu Mastercard.
Naposledy před týdnem BGN s přirážkou 0,52 %. Toto jsem u Creditas reklamoval.
Odpověděli toto: "Z prověření vyplývá, že se kurzy užívané ze strany MC v průběhu dne mění a online kalkulačka dostupná na webových stránkách MC má vždy k dispozici poslední aktuální kurz z daného dne.
V ohledu účtování těchto transakcí nebylo shledáno pochybení Banky. Zúčtování transakcí proběhlo
v souladu s Obchodními podmínkami Banky pro platební karty, konkrétně dle bodu 2.7.5, kde je
uvedeno: „Při zúčtování mezinárodní transakce zasílá karetní společnost Mastercard Bance částku
přepočtenou kurzem karetní společnosti na měnu EUR, přičemž: a) (…); b) při provedení mezinárodní
transakce Cizoměnovou kartou Banka zaúčtuje na Účtu (EUR) přímo částku zaslanou karetní
společností k zúčtování.“
Z uvedených informací tedy vyplývá, že Banka neúčtuje přirážku při přepočtu kurzu transakce
provedené cizoměnovou kartou a že při provedení transakce cizoměnovou kartou Banka zaúčtuje na
účtu vedeném v EUR přímo částku zaslanou MC k zúčtování – tedy, že Banka pro přepočet částky
používá čistý kurz společnosti Mastercard."

To mi ale zrovna v případě BGN přijde jako nesmysl, protože kurz BGN/EUR je dlouhodobě neměnný.
Takže Creditas přirážku určitě má, ale nepřizná to.
barnyss
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hyper9 20. 4. 2024 18:26

Přijde mi to stejné mlžení jako v počátcích mBank. Tenkrát stejná argumentace: používáme kurz karetní asociace. Jenom zapomněli zmínit, že si k tomu objednali přirážku. Až mnohem později tuto přirážku přiznali a oficiálně zveřejnili.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 21. 4. 2024 07:24

financni arbitr by to mohl vyresit
slavo963
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka