Creditas (banka)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Pravý Tomáš Marný 2. 10. 2024 18:18

U mne to také nebyla okamžitá platba, normální příkaz zadaný dříve s dnešní splatností. Peníze byly už ráno v 8 z účtu odepsané, na SkipPay stále nejsou. Dříve tam byly mezi 10-11 hod.
Pravý Tomáš Marný
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Andrew_007 2. 10. 2024 18:30

Já zadával včera touto dobou dvě platby přes Smartbanking ze dvou účtů u Creditas na jeden účet u ČSOB.
U obou plateb vyskočilo upozornění, že okamžitá platba není možná a bude provedena běžná platba.
Peníze z účtů Creditas zmizely hned (jako by byla provedena okamžitá platba), ale do cílové banky dosud nedorazily.
"Žádný učený z nebe nespadl"
Andrew_007
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FRENKY33 2. 10. 2024 18:42

Ted jsem zkusil poslat 2kc z creditas do csob a prisly okamzite,..
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LaNov 2. 10. 2024 19:06

filip893 píše:Tohle nemá s okamžitou platbou nic společného. Včera odeslána standartní platba z creditas nedošla. Dnes provedený trvalý příkaz také ne. Mají to rozbité.

Včera odeslaná platba z Maxbanky v cca 22 h. byla připsána ve Fio dnes v cca 14.
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Vasek06 2. 10. 2024 19:12

U mě pořád nic. Tož dobrá banka.
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MirekM. 2. 10. 2024 20:03

Před chvílí zkušební malá platba odešla okamžitou platbou do cílové banky.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod drummond 2. 10. 2024 21:15

Včera jsem posílal z CREDITAS něco pres 5 tisíc do CSOB a pořad nedorazily, dotaz na infolinka, ze prý u nich Ok (ha ha) a ze to teda prověří a daji mi zítra vědět. Fakt komici.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod octaviampi 2. 10. 2024 21:28

Prusvih se stat muze, jenom by me zajimalo, co tou akvizici Maxbanky sledovali. Hrstka neloajalnich zakazniku je asi lakala tezko.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod FRENKY33 2. 10. 2024 21:35

Octaviampi: Zas takova hrstka to neni. Tretina toho, co mela Creditas...
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 2. 10. 2024 21:37

octaviampi píše:jenom by me zajimalo, co tou akvizici Maxbanky sledovali

"V neposlední řadě chceme využívat i ta řešení, která má interně Max banka lepší či modernější. Například jsme se rozhodli, že Banka CREDITAS po sloučení přejde na core systém Flexcube, který nedávno implementovala Max banka a je modernější než stávající systém v Bance CREDITAS. Flexcube je navržený speciálně pro banky a finanční instituce, obsluhuje veškeré základní bankovní služby a díky pokročilým funkcím pro správu a analýzu dat poskytuje kompletní přehled pro zákazníky v reálném čase. Zároveň umožňuje velkou míru flexibility, parametrizace a personalizace systému podle konkrétních potřeb a obchodních cílů banky včetně integrace aplikací třetích stran na nejnovějších technologiích. Výrazně zvyšuje efektivitu a spolehlivost bankovních operací, což znamená rychlejší zpracování transakcí a minimalizaci rizika chyb."

https://www.creditasgroup.cz/zpravy/iva ... do-tri-let
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod octaviampi 2. 10. 2024 23:19

Dobre, Flexcube beru. Ale smarja, to je dost velke zoufalstvi.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 2. 10. 2024 23:26

Taky je velká otázka (nebo je to veřejné?), za kolik to koupili. Koupit funkční a ziskový podnik za hubičku (protože s ~ruským vlastníkem by dost možná skončil jako Sberbank) mohlo za všechnu tu práci stát za to.

Čísla netuším.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod filip893 3. 10. 2024 05:20

Platby odeslané 1. a 2. 10. připsány na cílové účtu dnes. V případě první platby tak nebylo dodrženo D+1.
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod Pravý Tomáš Marný 3. 10. 2024 08:17

Moje platba odepsaná včera ráno byla připsána dnes ráno ve 2:15...
Pravý Tomáš Marný
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 3. 10. 2024 10:42

Ten bug, co jsem sem dával, je takový srandovní. Mám v Creditas 4 účty, a na jednom se mi přestaly zobrazovat pohyby, za říjen. Na dalších 3 účtech to jede. Na tom co to nejede, funguje ale září a předchozí měsíce, nefunguje říjen. Vypadá to, že parser transakcí narazil na nějaký string, která jej rozbije a odmítne fungovat. Nejede to na webu ani v mobilní aplikaci, takže server back-end bug. Takže se zjevně dá někomu poslat platba, co rozbije dotyčnému banking :D

Teda, až tak srandovní to není, netuším kdo mi na firemním účtu platí a co mi odchází...
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka