Creditas (banka)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod maeth_u 22. 1. 2025 14:18

Asi přidávali s důležitou opravou novou funkcionalitu a Google se něco nelíbí, schvalování nových verzí je občas pain.
maeth_u
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mate59 22. 1. 2025 16:03

Už to funguje,bylo nutno aktualizovat apku.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 12. 2. 2025 19:53

Nevím,co se přesně děje, ale v minulém i v tomto týdnu SEPA z Creditas do Monety zadaná ráno, přišla D+0.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 13. 2. 2025 00:02

To není nějaká novinka - SEPA platby zadané v dopoledných hodinách odcházely u Creditas v režimu D+0 už dávněji, ale není to garantované (chová se to jako u Air Bank (tam to bylo kdysi tak i u korunových plateb) - asi i proto, že core bankovnictví vycházelo ze stejného základu - Arbes OBS).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 13. 2. 2025 05:08

Aha, já si toho nevšiml, naopak mi přijde, že převody mezi těmito ústavy mi vždy trvaly déle než jinam, ale možná to bylo v opačném směru (do Creditas).
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod __Pavel 1. 3. 2025 18:44

Najde se zde člověk, který má pravidelné investice a současně spořící účet se zvýšenou úrokovou sazbou o 0,8%? Pokud ano, zobrazuje se někde, že díky pravidelným investicím, je úrok na spořáku 3.8%? IB i SB mi totiž ukazuje stále jen 3,0%.
__Pavel
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pet-rychly 1. 3. 2025 21:37

Ano, mám u Creditas pravidelné investice už 4. měsíc. Teď jsem koukl a v appce u jednoho spořáku (v tarifu „Spořicí účet +“) mám úrok 3,8 % p.a. Mám i druhý spořák (také „Spořicí účet +“), tam je úrok 3 % (dle podmínek má bonusovou sazbu vždy pouze jeden spořicí účet). Myslím, že když jsem se do jejich akce zapojoval, ten první měsíc s pravidelnou investicí mi ten úrok nenaskočil hned. Přesně si to už nepamatuji, ale myslím, že se to tam objevilo asi po 10 dnech. Další měsíce se ten bonusový úrok vždy objevil 1. den v měsíci (viz dnešek, kdy tam aktuálně vidím 3,8 %).
Naposledy upravil pet-rychly dne 2. 3. 2025 01:23, celkově upraveno 1
pet-rychly
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LaNov 1. 3. 2025 21:39

__Pavel píše:Najde se zde člověk, který má pravidelné investice a současně spořící účet se zvýšenou úrokovou sazbou o 0,8%? Pokud ano, zobrazuje se někde, že díky pravidelným investicím, je úrok na spořáku 3.8%? IB i SB mi totiž ukazuje stále jen 3,0%.

Ano zobrazuje. V apce mi teď přede mnou svítí 3,8% p.a. do 500T
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod __Pavel 2. 3. 2025 11:11

@pet-rychly @ LaNov
Tak děkuji za informace, s přesunem peněz zatím počkám, až mi naskočí těch 3,8%, asi to někdo zadává ručně. Jinak jsem docela na prášky z toho, že příkaz k pravidelnému nákupu nikde nevidím a tudíž ho nemám ani jak editovat, zrušit.
__Pavel
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pet-rychly 2. 3. 2025 14:12

V prvních měsících pravidelné investice jsem rovněž nikde neviděl příkaz k pravidelnému nákupu. Teď, po několika měsících investování, ho už v jejich „Invest App“ vidím (mám tam i tlačítko Zrušit atd.).

Stejně tak platí, že den, kdy přesně investice proběhne, je každý měsíc jiný. Čeká se totiž, až proběhne měsiční přecenění (nové ocenění) fondu na aktuální hodnotu, a teprve podle této ceny pak nakupuješ podíl.

---

Ten prvotní onboarding proces je hrozný. Když jsem zadával pokyn k investici, svítilo tam přesné datum, do kterého mám převést prostředky na investiční účet. Pro jistotu jsem zadal platbu na investiční účet o den dříve, aby tam peníze byly už o půlnoci. Pak přišlo to datum — a nic se nedělo. Nevěděl jsem, jestli jsem něco neudělal špatně. Napsal jsem jim tehda v IB zprávu, odpovědeli mi, že je vše v pořádku a že investice vždy čeká na nové ocenění fondu, a teprve poté se zainvestuje.
pet-rychly
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MP007 18. 3. 2025 17:16

Pardon, beztak se to už někde probíralo, jen se mi to nepodařilo ani pár stran zpět najít. Mám v paměti, že z Creditas bylo možné i z SU odesílat okamžitou platbou a teď mi to jde pouze z BU. To je nějaký vedlejší efekt propojování s Max bankou? Nebo mám paměť tak děravou? Děkuji
MP007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 18. 3. 2025 18:16

Mě jde okamžitá platba ze SÚ+ normálně poslat. Jakou částku a do jaké banky posíláš? Nejednalo se o částku nad 400tisíc nebo o nějaký dočasný technický výpadek na straně Creditas či na straně přijímací banky?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MP007 18. 3. 2025 18:59

Posílal jsem to z SU v řádu jednotek tisíc v sobotu a hlásilo to, že možný termín platby je pondělí...
MP007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 18. 3. 2025 19:15

Neposílal jsi to náhodou do ČSOB, která měla v sobotu plánovanou odstávku? Když to zkusíš teď, tak ti to stále nejde poslat jako OP?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MP007 18. 3. 2025 20:47

Bylo to v denní době, v sobotu do Spořky. Teď na ten účet nic posílat nemohu... uvidím zase za měsíc. Chtěl jsem se jen ujistit, zda to není nějaký "downgrade" v rámci slučování systémů.
MP007
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka