Creditas (banka)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod LaNov 16. 11. 2024 09:51

Banka má upozornění na webu, že dnes (celý den, holt garážová banka) budou "nedostupné funkčnosti sekce Investice" v app+IB, ale pozor, aktuálně nejede vůbec nic :/

-- 16. 11. 2024 10:18 --

Tak aktuálně to jede s upozorněním, že zůstatky jsou z 22:45 ...
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vlazy 15. 12. 2024 20:36

Nevíte co se děje s e-mailovými notifikacemi o platbách na účtu v Creditas? Přeposílal jsem si dnes večer nějaké platby mezi mými účty z bývalé Max banky do původní Creditas a jak z bývalé Max banky tak z původní Creditas mi hodí neustále samé desítky notifikací o těch stejných platbách. Prozatím to vypadá, že z bývalé Max banky se už to asi zastavilo, ale z původní Creditas to stále pokračuje. Je toho tolik, že to ani nestačím mazat. Máte někdo s něčím takovým nějaké zkušenosti? Jak to zastavit? Pokud to bude takto pokračovat tak do ráná mi to může zaplnit a zablokovat celou schránku.

-- 15.12.2024, 21:19:23 --

Tak vypadá, že se už ty notifikace konečně zastavily. Asi 18 minut mi už žádná nepřišla. Bylo toho přes stovku a snad ráno nenajdu ještě nějaké další notifikace došlé přes noc. Měl jsem i jednu internetovou platbu kartou a o té mi přišel pouze jeden notifikační e-mail tak jak má.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Alpha8520 1. 1. 2025 17:48

Nevíte někdo, jak dlouho má Creditas (ne MaxBanka) výpovědní lhůtu na běžný účet? Založil jsem ho, pak jsem si založil raději MaxBanku, tak jsem chtěl účet zrušit. Dál jsem žádost přes mou hlavní banku přes mobilitu klienta na zrušení účtu, protože u nich není žádná možnost, jak účet zrušit, od mé banky mi došlo, že to proběhne myslím 15.12. Ten den mi zrušili virtuální kartu, ale účet pořád existuje a je aktivní.
Zrušili mi i možnost psát jim přes centrum zpráv, ale na účet asi zapomněli
Alpha8520
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 1. 1. 2025 18:53

Výpovědní doba je 1 měsíc a počíná běžet dnem doručení výpovědi. Ohledně rušení účtu Creditas jinak uvádí:

Jak mohu zrušit běžný účet u Banky CREDITAS?
Požádat banku o ukončení běžného účtu je možné několika způsoby – osobně na kterékoli pobočce bank, telefonicky, formou zprávy v internetovém bankovnictví, případně poštou (s úředně ověřeným podpisem nebo podpisem dle podpisového vzoru).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod smartguy 2. 1. 2025 08:51

Alpha8520 píše:Nevíte někdo, jak dlouho má Creditas (ne MaxBanka) výpovědní lhůtu na běžný účet? Založil jsem ho, pak jsem si založil raději MaxBanku, tak jsem chtěl účet zrušit. Dál jsem žádost přes mou hlavní banku přes mobilitu klienta na zrušení účtu, protože u nich není žádná možnost, jak účet zrušit, od mé banky mi došlo, že to proběhne myslím 15.12. Ten den mi zrušili virtuální kartu, ale účet pořád existuje a je aktivní.
Zrušili mi i možnost psát jim přes centrum zpráv, ale na účet asi zapomněli

Jasný, podobný jsem to měl já, nejdřív zrušili jenom kartu a na infolince mi řekli, že ten účet bude ještě cca měsíc aktivní, aby tam případně mohli doběhnout nějaké transakce z karty. Je to prý v podmínkách, že v případě, že je u účtu aktivní karta, tak ten proces výpovědi může být delší.
smartguy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lenka_2 3. 1. 2025 14:21

Přišel e-mail:
jelikož jste s bankou v minulosti investovali, až do konce ledna můžete v rámci mimořádné akce „Odměna za investování“ začít se zhodnocováním svých úspor na jednoletém a dvouletém termínovaném vkladu se sazbou navýšenou o úrokový bonus 0,75 % p.a. Celková zvýhodněná sazba u vkladů, kterou můžete aktuálně v rámci této akce získat, činí 3,75 % p.a.
https://www.creditas.cz/zvyhodneny-terminovany-vklad
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 3. 1. 2025 15:19

Podmínkou je ale mít zainvestováno:

Akční sazbou vám zhodnotíme částku termínovaného vkladu v CZK až do dvojnásobku souhrnné výše vašich investic, které u nás budete vlastnit v době zřízení vkladu v průběhu akce.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod LaNov 6. 1. 2025 22:26

Email logicky došel jen těm, kteří už MAJÍ zainvestováno ("jelikož jste ..."). Spíš je výše zvýhodněné sazby dost výrazně omezena co do objemu (na dvojnásobek investice v době zřízení TV).
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod TommasCZ 7. 1. 2025 10:49

Neřešil jste někdo za poslední rok/půl rok refinancování hypo/úvěru u Creditas? Dá se domluvit snížení úroku a zůstat u banky, nebo na to u Creditas moc neslyší?
TommasCZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kittyhawk 7. 1. 2025 11:20

Neslyší, vygenerovali mi nabídku na fix 5,98% na 5 let a když jsem argumentoval konkurencí a doložil hned 2 konkurenční nabídky 4,12% a 4,78%, tak stejně po posouzení zamítnuto.

Jejich současné heslo = Buďto ber naši sazbu nebo jdi jinam. Creditas už nové hypotéky nenabízí od roku 2023 a starých se evidentně chce zbavit přepálenými sazbami. Zřejmě jim tento sektor podnikání moc nevyšel.
Kittyhawk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod technikus 7. 1. 2025 11:31

4,12% je možné kde získat a za jakých podmínek?
4,19% je u Monety avšak vč. pojištění schopnosti splácet.
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Kittyhawk 7. 1. 2025 11:41

Pardon - jde o překlep, má být 4,19% u Moneta MB refinancování.
Kittyhawk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LaNov 21. 1. 2025 23:21

Celé odpoledne a večer nefunguje mobilní aplikace. Podle vyjádření banky na Fcb "aplikace není funkční z důvodu aktualizace ze strany Google play".
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 22. 1. 2025 12:00

Klauni... předpokládám, že si nepohlídali lhůty a expiroval jim certifikát, nebo něco na ten způsob?
hopo.hopo
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka