Sám mám kartu Euronics od letošního června, proto jsem se koncem října zajímal o její osud přímo u zdroje a zde je odpověď:
Po fúzi společnosti DATART Int. pod HP TRONIC Zlín, spol. s r. o. došlo ke sjednocení celé sítě prodejen a loga, tzn. změna dřívějších prodejen Euronics na značku DATART.
Karty Euronics dále platí včetně přiznání bonusu 5% na prodejnách DATART. Po expiraci karty Vám bude partnerem Hello bank! by Cetelem vydána nová s logem DATART, ta bude také se slevou.
S přátelským pozdravem
Michal Kouřil
E-mail: info@euronics.cz
Tedy je jasné, že HP Tronic chce s touto kartou pokračovat, logicky pod novým jménem Datart. Zda už je změna s Hello bank dojednána a nové karty nesou označení Datart už teď, to nevím. Ale záležet by na tom nemělo, když parametry zůstávají.
-- 15. 11. 2018 22:01 --Ještě připomínám, že kartu nejde získat jen tak samostatně, bez nákupu. Žádost na pobočce se sepisuje elektronicky současně s převzetím nákupu minimálně za 2000 Kč, objednaného předem online nebo až na pobočce (snad tu hranici nezměnili), který pak je první položkou toho kartového účtu. Na pobočce jsem nemusel mít žádné potvrzení příjmu, jen jsem řekl výši příjmu, výdajů na domácnost a jiné splátky a systém Hello bank provedl automatický dotaz do registrů BRKI, NRKI, SOLUS a do 5 minut byl výsledek se schváleným úvěrovým rámcem (nečekaně vysokým, ale hned druhý den jsem ho emailem do Hello bank snížil). Tedy celkem snadný proces. Mně asi pomohl pozitivní záznam v BRKI (bezproblémové mnohaleté splácení hypotéky). Dle pracovníka Euronics, co to se mnou v dělal, ten schvalovací systém HB chce potvrzení o příjmu jen málokdy. Spíš jen když je ten první nákup hodně velký (tedy naráz třeba 30 tisíc čerpaných z karty), malý příjem vůči výdajům, nebo když nejsou historické záznamy v registrech (bankám neznámý klient). Jinak pohoda, žádné papírování, jen příjemný rozhovor a většina dokumentů šla do emailu (i smlouva podepsaná elektronickým perem), v tištěné podobě jen hlavní info asi na 4 stránky.
-- 15. 11. 2018 22:31 --peter23p píše:A bez doložení příjmu vám určitě nedají kreditku s limitem 50tisKč aby se dal vytěžit max bonus.
To u Hello není vůbec problém. Už to trochu popisuji nad tímto textem: mně na pobočce Euronics byl tím automatickým schvalovacím procesem Hello schválen rámec tuším 74 tisíc (hned druhý den jsem ho emailem zaslaným do Hello snížil na 50). Příjem jsem nedokládal a fakt ho nemám nadprůměrný, tak 5-10% maximálně nad průměr. Spíš mi pomohly pozitivní záznamy v registrech BRKI a SOLUS (hypotéka, kontokorent, obojí přes 6 let bez jediného zpoždění).
Navíc u Hello není problém kreditku přebíjet nebo dobíjet během měsíce opakovaně, takže není problém získat bonus 500 Kč i s rámcem hluboko pod 50 tisíc Kč.